۱۳ شهریور ۱۴۰۱، ۱۴:۳۲

بررسی شایعات روزهای اخیر در شبکه‌های اجتماعی؛

شایعات عجیب و غریب در شبکه‌های اجتماعی

شایعات عجیب و غریب در شبکه‌های اجتماعی

در دنیای امروز تشخیص درست و غلط اخبار کار سختی است. برای تشخیص صحت مطالب باید دغدغه داشت و با مطالعه اولین خبر، آن را به راحتی باور نکرد.

خبرگزاری مهر؛ گروه مجله: با آغاز ماه محرم و صفر و موج زنده نگهداشتن حرمت عزای حضرت اباعبدالله (ع) در همه اقشار جامعه، تلاش گروهی از رسانه‌ها برای تخریب و زیر سوال بردن شعائر مورد توجه مسلمانان قرار گرفته است. از بالا رفتن اهمیت آمار کرونایی که تا قبل از آن صحت همین آمار را زیر سوال می‌بردند گرفته تا شائبه‌هایی که در مورد برگزاری مراسمات مذهبی در کوچه و خیابان و تکیه‌ها و منازل اجرا می‌شود.

در این میدان، بازار شایعات هم گرم می‌شود. فضای مجازی هم که بستر مناسب، رایگان و در دسترسی است که با هر تلنگر کوچکی می‌تواند خبر را منفجر کند و برای مخاطب عادی این فضا، سندیت و انتساب خبر به چه کسی باشد هم اهمیت خاصی ندارد. مشکلی که در سال‌های اخیر با رونق گرفتن فضای مجازی در بین مخاطبان دیده می‌شود. کم اهمیتی مرجع خبر و عدم کنجکاوی در مورد درست و غلط بودن اصل موضوع خلائی است که باید برای پر کردن آن، علاوه بر خود خانواده‌ها و افراد، فعالان آگاه فضای مجازی دست به کار شوند. در این گزارش مروری داریم به شایعاتی که بیشتر از باقی آنها در این فضا دست به دست شده است.

شایعات عجیب و غریب در شبکه‌های اجتماعی

شایعات عجیب و غریب در شبکه‌های اجتماعی

توئیت مخبر

انتساب توییتی به معاون اول رئیس‌جمهور درباره بازیگر هالیوود سروصدای زیادی در فضای مجازی به پا کرده بود. انتشار خبر حضور جانی دپ در مجلس اباعبدالله در اولویت دوم ماجراست چرا که بنا بر گفته کاوه اشتهاردی، دستیار آقای مخبر، ایشان هیچ حسابی در توئیتر ندارند و این صفحه متعلق به محمد مخبر نیست.

شایعات عجیب و غریب در شبکه‌های اجتماعی

شایعات عجیب و غریب در شبکه‌های اجتماعی

ایستگاه فضایی در تهران

مطلبی در مورد آغاز ساخت ایستگاه فضایی شهید تهرانی منتشر کرده بودند که توسط سردار حاجی زاده اعلام شده است. تشخیص صحت این خبر هم به شناخت درست اصل یا جعلی بودن صفحه خبرگزاری برمی‌گردد. این خبر از صفحه جعلی خبرگزاری فارس منتشر شده بود.

شایعات عجیب و غریب در شبکه‌های اجتماعی

بازی ورق سر جلسه شهرداری

فیلمی که دست به دست می‌شد نشان می‌داد در جلسه‌ای که شهردار در حال سخنرانی است، دبیر جلسه در حال بازی ورق در صفحه ال سی دی خودش است. با بررسی بیشتر مشخص می‌شود که نه تنها جلسه برای شهرداری نبوده و اطلاعات اشتباه وارد شده است بلکه این جلسه مربوط به ۲۶ مهر ۱۴۰۰ است و با گذری یک ساله از این تاریخ تازه این فیلم با تعمد (احتمالاً) و نیت تخریب منتشر شده است.

بالاخره دست زد یا نه؟

امیر عبداللهیان در یکی از سفرهای اخیر خود با میزبانی یک خانم مواجه شد. او که در مواجهه ابتدای دیدار درخواست خانم میزبان را رد کرد در ادامه دستش را به پشت شانه خانم برده و با این کار از او دعوت به همکاری می‌کند. با توجه به زاویه دوربین دست امیر عبداللهیان درست دیده نمی‌شود اما تصاویر دوربین‌هایی که از زاویه متفاوت سوژه را فیلمبرداری کرده‌اند پرده از شیطنت رسانه‌های معاند برداشته و روسیاهی را به ذغال سپردند.

تحصیل در بلژیک

بنا بر خبرهایی بعد از صحبت‌های دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر، گفته می‌شد که فرزند ایشان در بلژیک مشغول به تحصیل هستند. توییت خان محمدی سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر، در مورد پاسخ به این شایعه گفت: «تنها دختر آقای هاشمی گلپایگانی درحال تحصیل در رشته علوم و معارف قرآنی در تهران است.»

شایعات عجیب و غریب در شبکه‌های اجتماعی

لایمکن الفراق

در روزهای ناارامی جو کشور عراق که به دلیل اختلاف نظراتی میان مسئولین این کشور رخ داده بود، خبرهایی که موجب دامن زدن اختلاف بین ملت‌های ایران و عراق می‌تواند باشد. گویا این شایعات ادامه دارد. به تازگی برخی کاربران فضای مجازی با انتشار یک فیلم که در آن فردی با زبان فارسی مدعی حمله عراقی‌ها به زائران ایرانی در کربلا می‌شود.

با نزدیک شدن به ایام اربعین مخالفان اتحاد مسلمانان جهان، دست به هر حربه‌ای برای تفرقه افکنی بین مسلمانان خواهند زد و تشخیص صحت این خبر به ذکاوت مسلمانان برمی گردد.

اتوبوس زائران ایرانی

در بین این حجم از حملات برای تفرقه افکنی بین ایران و عراق خبر دیگری هم در فضای مجازی دست به دست می‌شد. «حمله به اتوبوس زائران ایرانی»! این حادثه اصلاً در کشور عراق نبوده و مربوط به حمله هواداران تیم فوتبال اسماعیلی مصر به اتوبوس حامل هواداران الاهلیه است.

پاسپورتی که بارها چرخید

یکی دیگر از اتفاقاتی که با هدف تخریب روابط بین ملل ایران و عراق رخ داد انتشار تصویری از پاسپورت یک ایرانی است که در خبر آمده بود پاسپورت مربوط به یک ایرانی نظامی است که در عراق به عراقی‌ها تیراندازی می کرده است.

مطلعین و دنبال کنندگان خبرها در رسانه‌ها بارهاست که این عکس را دیده‌اند. عکسی که هر سال به دلیلی منتشر می‌شود و هر سال هم با یک دلیل متفاوت پخش می‌شود.

شایعات عجیب و غریب در شبکه‌های اجتماعی

کد خبر 5581203

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha