در چنین شرایطی بی تردید چنانچه برنامه ریزیها و اقدامات اجرایی در آموزش و پرورش، در راستای تربیت خیل عظیم دانش آموزان و آینده سازان جامعه مناسب باشد، نتایج حاصل از تربیت صحیح این قشر، در آینده به خوبی بروز و ظهور خواهد داشت .
اگر آموزش و پرورش بتواند ابعاد دینی کودکان را پرورش دهد، در عمل توانسته ایم جامعه را در مسیر ارتقاء فرهنگی و معرفت دینی جامعه سوق دهیم.
شک نیست اگر آموزش و پرورش در اجرای فرآیند تعلیم و تربیت دینی افراد جامعه رویکرد منسجم و واحدی داشته باشد در هدایت جامعه به سوی معرفت دینی موفق عمل کرده است.
آموزش و پرورش مهمترین و اساسی ترین وظیفه را در تربیت و سازندگی و نیز در آموزش افراد در جامعه بر عهده دارد، اما آیا این نهاد توانسته تا به امروز در راستای رسالت خود موفق عمل کند؟ متأسفانه در این رابطه نمی توان نسبت به عملکرد این نهاد آموزشی با دید مثبت نگاه کرد چون آنگونه که باید در ابعاد کلان مباحث آموزشی موفق نبوده است.
با نگاهی اجمالی در می یابیم که مسئولان این نهاد فرهنگی و تأثیرگذار که وظیفه آموزش و تربیت را به موازات یکدیگر بر عهده دارند، متأسفانه بحث تربیت را به فراموشی سپرده و تنها به امر آموزش می پردازند .
بی تردید آموزش و پرورش در سالهای اخیر از مسئله پرورش دینی در آموزش غفلت ورزیده بنابراین لازم است با بازنگری فعالیتها، در این راستا توجه بیشتری به امر تربیت و پرورش دینی دانش آموزان داشته و در نهایت جامعه را در مسیر اهداف اسلامی هدایت کند .
و البته مسئولان و برنامه ریزان آموزش و پرورش، این نهاد فراگیر که به طور مستقیم و. غیرمستقیم با میلیونها دانش آموز و خانواده های آنها در ارتباط است، باید از ابزار جدید و نوین و متناسب با شرایط روز برای تربیت دینی و تبیین مباحث معنوی و اعتقادی استفاده کنند.
اگر آموزش و تربیت دینی در جامعه مبتنی بر اعتقادات و باورهای دینی صحیح باشد، مبانی و آموزه های دین اسلام در باطن افراد نهادینه خواهند شد .
نظر شما