به گزارش خبرنگار مهر، در این مراسم که عصر چهارشنبه برگزار شد، مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل وظیفه شرکت آب منطقهای را تأمین آب در بخشهای مختلف به ویژه آب کشاورزی اعلام کرد و گفت: ما در تولید و تأمین آب با محدودیتهای جدی روبهرو هستیم چرا که منابع آب تجدیدپذیر استان بسیار اندک است و کشاورزان بهتر است در توسعه این بخش الگوی کشت مناسب و روشهای مدرن آبیاری را مورد توجه قرار دهند.
علی حیدری اظهار کرد: امسال در شمال استان با تنش آبی روبهرو بودیم به طوری که شبکه خداآفرین توان آبیاری هفت هزار هکتار اراضی دیم را داشته تا با ظرفیت سه متر مکعب در ثانیه آبیاری اراضی را انجام دهیم.
وی تصریح کرد: در حالی که ظرفیت این شبکه ۷۰ هزار هکتار و توان آبیاری آن ۳۰ متر مکعب در ثانیه است اما در سطح بسیار پایین کشت و زرع و آبیاری را شاهد بودیم که نشان میدهد منابع آب محدود است و اگر درست مدیریت نکنیم، نه تنها در حوزه آب بلکه در بخش خاک نیز دچار خسران خواهیم شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل به پایین آمدن تراز آبخوان دشت اردبیل اشاره کرد و افزود: در حالی که دشت اردبیل سه میلیارد متر مکعب منابع آب داشت، برداشت سالانه ۲۰ میلیون متر مکعب بالاتر از حد آن وضعیت خطرناکی را در دشت اردبیل به وجود آورده به گونهای که هم اکنون ۱۳ متر آبخوان دشت اردبیل پایین آمده و ما در این دشت با ۷۸۰ میلیون متر مکعب کسری آب روبهرو هستیم.
حیدری در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: شایسته است به جای کشت سیبزمینی، کشاورزان دشت اردبیل به کشت گندم و حبوبات روی آورند تا ما بتوانیم این شرایط سخت را پشت سر گذاشته و در سالهای پیش رو در حوزه آب و خاک با تنگناهای بیشتری روبهرو نشویم.
وی خطاب به کشاورزان اضافه کرد: ما بدخواه شما نیستیم ولی باید واقعیتها را اعلام کرد و آن اینکه اگر آب را درست مصرف نکنیم نه تنها در بخش آب بلکه در حوزه خاک نیز دچار خسارتهای شدیدی خواهیم شد و برای نسلهای بعدی پاسخگو نخواهیم بود.
حیدری از تدوین آئیننامههای تأمین آب، رعایت الگوی کشت و تحویل حجمی آب با همراهی تشکلهای تعاونی آببران خبر داد و بیان کرد: در قالب شیوهنامه تدوین شده با همکاری جهاد کشاورزی و آب منطقهای و کمک زارعین در سال زراعی پیش رو سعی خواهیم کرد تا کمبودها و نواقص را تا حد امکان برطرف کنیم.
وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: در حالی که شبکه سبلان برای ۳۰ هزار هکتار طراحی شده بود، هم اکنون ۱۵ هزار هکتار توان آبیاری دارد و سد یامچی نیز تا پنج هزار هکتار توان آبیاری داشته و به صورت آشکار ما با کمبود منابع آب در اکثر پایاب سدها روبهرو هستیم.
حیدری علاجبخشی دقیق در این حوزه را یادآور شد و تصریح کرد: با کنترل حجم کنتورهای چاههای قابل برداشت و شارژ آنها سعی شده تا از تهدیدها در این حوزه جلوگیری شود و امیدواریم در سال زراعی جدید به یک شیوهنامه ابلاغ شده زارعین و کشاورزان تمکین کنند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل توجه به رعایت الگوی کشت، تحویل حجمی آب و استفاده از ظرفیت تشکل آببران را در حل مشکلات و نارساییها در این حوزه یادآور شد و گفت: در شمال استان باید بیشتر از همیشه الگوی کشت و مدیریت منابع آب مورد توجه قرار گرفته و بسیاری از کاستیها و نارساییها برطرف شود.
نظر شما