به گزارش خبرگزاری مهر، ژاپن با کاوشگر بدون سرنشین ماه در 14 سپتامبر پرچم خود را بالا کشیده و به نوعی قدرت فضایی خود را به رخ همتایان آسیایی اش کشید. این درحالی است که چین قصد دارد تا کاوشگر ماه خود را تا پیش از پایان سال جاری میلادی به سوی این جرم آسانی پرتاب کند و نباید این نکته را نیز از خاطر برد که هند هم در سال 2008 ضلع سوم این مثلث را با پرتاب کاوشگر خود به سوی ماه تکمیل خواهد کرد.
رئیس آژانس اکتشافات هوا و فضای ژاپن (JAXA) می گوید: می خواهیم ماه را کنکاش کنیم و به آگاهی های خود درباره تمامی جوانب این قمر بیافزاییم. وی ادامه داد که JAXA پیش از ارسال فضانورد به ماه قصد دارد ماموریت های روباتیکی بیشتری در فضا انجام دهد.
ماموریت های فضایی ماه و در ادامه مریخ و همکاری های بین المللی در صدر دستور کار کنفرانس 5 روزه آینده اکتشافات فضایی "حیدرآباد" هند بوده است که حدود 2000 متخصص و کارشناس علوم فضایی از جمله اخترشناسان را گرد هم آورده بود.
دراین کنفرانس تنها ژاپنی ها نبودند که از سوی آسیا رخ نمایی کردند. رئیس سازمان ملی فضایی چین نیز درخصوص برنامه های این کشور درباره اکتشافات فضایی گفت: به نظر می رسد تمایلات جهانی برای اکتشاف سیارات فرازمینی دوباره احیا شده است. از این رو کاوشگر قمری "چانگ یک" برای پرتاب به سوی ماه آماده شده است و اگر همه چیز به خوبی پیش رود این کاوشگر تا پایان سال جاری میلادی به سوی این جرم آسمانی پرتاب خواهد شد. وی درحالی این اظهارات را بیان کرد که اشاره جدی هم به برنامه های کشورش برای ماموریت سرنشین دار به سوی ماه آن هم در آینده نزدیک داشت.
به گزارش مهر، اما میزبان هم از این فرصت مغتنم استفاده کرده و پرده از برنامه های آتی فضایی اش به عنوان یک قدرت آسیایی در این زمینه برداشت. رئیس مرکز فضایی Vikram Sarabhai هند در این کنفرانس گفت: کاوشگر "چاندرایان یک" متعلق به هند، در ماه مارس یا آوریل سال آینده میلادی به سوی ماه پرتاب خواهد شد. وی گفت: شیپورها برای آماده بودن ما به صدا در آمده و همه منتظر روز پرتاب هستیم.
این در حالی است که هند در سال 2008 احتمالا سال مورد نظرش را برای اعزام فضانورد به ماه را تعیین خواهد کرد. این خبر را رئیس سازمان تحقیقات فضایی هند اعلام کرده است. او می گوید که این برنامه 7 تا 8 سال به طول خواهد انجامید.
نظر شما