به گزارش خبرنگار مهر، محمد جعفر محبی صبح چهارشنبه در جمع خبرنگاران، گفت: بر اساس تعریف سازمان بهداشت جهانی، سالمند به کسی گفته میشود که سن ۶۰ سالگی را پشت سر گذاشته باشد.
وی افزود: در واقع سالمندی بخشی از روند طبیعی زندگی انسان محسوب میشود و گذشت زمان، بیماریهای جسمی، مشکلات روحی و شرایط محیطی از عواملی هستند بر این روند تأثیر میگذارند.
محبی با اشاره به اینکه در واقع اینکه فرد در طول زندگی چگونه زندگی کرده وضعیت سلامتی دوران سالمندی او را مشخص میکند، بیان کرد: در این دوران مراقبتهای دورهای بسیار حائز اهمیت است و نقش مؤثری بر سلامت سالمند دارد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲۹ هزار و ۹۰۸ سالمند جهرمی تحت پوشش معاونت بهداشتی دانشگاه هستند که از مهمترین مشکلات آنها هم ابتلایی به دو یا چند بیماری زمینهای مانند فشار خون، دیابت، مشکلات کلیوی و.. است، گفت: ۱۴ هزار و ۷۸۸ سالمند مرد و ۱۵ هزار و ۱۲۰ سالمند زن در شهرستان جهرم دارای پزشک خانواده و تحت پوشش این معاونت هستند.
محبی با اشاره به اینکه بر اساس آمار سامانه سیب و ثبت پایش هایی که صورت گرفته است تا کنون در شهرستان، ۲ هزار و ۹۰۰ سالمند مبتلا به دیابت و ۶۵۰۰ سالمند مبتلا به پر فشاری خون هستند، اظهار کرد: مساله نگران کننده در بین سالمندان جهرمی هم ابتلایی آنها به چند بیماری زمینهای است که کنترل پیشرفت بیماری در آنها، معاینات دورهای و همین طور پیشگیری از هم ابتلایی به چند بیماری زمینهای در دیگر سالمندان توسط مراقبین سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه انجام میشود.
وی افزود: رژیم غذایی نامناسب، عدم تحرک، اضافه وزن، مصرف دخانیات و.. هر کدام میتواند از دلایل هم ابتلایی به بیماریهای زمینهای در سالمندان باشد. موضوعی که باید به آن توجه کرد این است که فشار خون و دیابت میتوانند هر کدام عامل بیماریهای دیگر مانند بیماری قلبی، نارسایی کلیوی، آسیبهای چشمی، سکته مغزی و … شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جهرم بیان کرد: بر اساس آمار ثبت شده بیماری مزمن فشار خون در سالمندان جهرمی شیوع بیشتری نسبت به بیماری دیابت دارد. فشار خون بالا درمان قطعی ندارد و تنها راه، پیشگیری و کنترل بیماری است. نظارت بر تغذیه سالمندان بسیار حائز اهمیت بوده و مهمترین مواردی که باید به آن توجه شود میزان مصرف روزانه نمک است.
به گفته وی داشتن خواب کافی و منظم، میزان مصرف نمک کنترل شده در رژیم غذایی، کاهش وزن، داشتن ورزش و فعالیت بدنی سبک مانند پیاده روی و خوردن میوه و سبزیجات در کاهش فشار خون بالا در سالمندان بسیار مؤثر است.
محبی خاطر نشان کرد: میبایست به طور مرتب با استفاده از دستگاه فشار سنج، فشار سالمندان چک شود تا در صورت بالا یا پایین بودن فشار خون اقدامات لازم برای کنترل بیماری صورت گیرد.
وی گفت: سالمندانی که تحت نظر معاونت بهداشتی دانشگاه هستند، بسته به بیماری زمینهای شأن، هر از سه ماه و یا سالی یکبار تحت مراقبتهای دورهای قرار میگیرند. بررسی تغذیه، پایش فشار خون، قند خون، بررسی اختلالات چربی خون، بررسی روان و افسردگی و … از خدماتی است برای سالمندان انجام میشود.
نظر شما