۱۰ مهر ۱۳۸۶، ۱۵:۲۱

/ گزارش خبری مهر /

پوتین در عرصه قدرت می ماند یا می رود ؟

پوتین در عرصه قدرت می ماند یا می رود ؟

خبرگزاری مهر- گروه بین الملل : 6 ماه به انتخابات ریاست جمهوری روسیه باقی مانده است و بحث تغییر قانون اساسی این کشور جهت ممکن شدن شرکت دوباره ولادیمیر پوتین در انتخابات و رسیدن وی به پست ریاست جمهوری برای سومین دوره مطرح است.

به گزارش خبرگزاری مهر، بیشتر تحلیلگران تغییرات اخیر در صحنه سیاسی روسیه مانند انتصاب سرگئی ایوانف به عنوان معاون نخست وزیر، برکناری دولت میخائیل فرادکف و تشکیل دولت جدید به ریاست ویکتور زوبکف را نوعی تلاش انتخاباتی از سوی پوتین در راستای انتخاب فرد مورد نظر وی در انتخابات ریاست جمهوری آتی می دانند، اما موافقان پوتین بدنبال تغییر قانون اساسی روسیه جهت شرکت دوباره و یا به عبارتی "بازگشت" او به کرملین هستند.

بر اساس قوانین روسیه، هر نفر فقط می تواند برای دو دوره 4 ساله به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود، اما هرچه زمان به سال 2008 یعنی پایان 2 دوره ریاست جمهوری پوتین نزدیک تر می شود، تب و تاب محافل سیاسی روسیه افزایش می یابد و طرفداران پوتین در صدد هستند تا ممری قانونی برای ادامه فعالیت وی در پست ریاست جمهوری پیدا کنند.

گرچه پوتین خود اعلام کرده است که دیگری تمایلی به این کار ندارد و در صدد نیست تا قانون اساسی را هم در این ارتباط تغییر دهد اما برخی از محافل پیشنهاد افزایش دوره ریاست جمهوری به دو دوره  7 ساله کرده و برخی دیگر خواستار افزایش آن به سه دوره، و گروهی نیز خواستار اصلاح قانون اساسی برای اجازه به پوتین برای رئیس جمهور شدن برای یک دوره 7 ساله دیگر شده اند.

به گزارش مهر، در همین رابطه با وجود بی علاقگی 52 درصد از مردم روسیه نسبت به مسائل سیاسی ، همچنان 49 درصد از شهروندان بر این عقیده هستند که انتخاب پوتین برای دور سوم به نفع این کشور خواهد بود و 34 درصد نیز هم دولت او را همچنان بهترین دولت روسیه می‌شناسند.

این در حالی است که هنوز شش ماه تا انتخابات ریاست جمهوری روسیه باقی مانده و علاقه ‌مندی شهروندان نسبت به این رویداد، روز به روز افزایش می‌یابد.

پوتین صریحاً اعلام کرده به خاطر ممنوعیت قانون اساسی قصد ندارد برای سومین بار به ریاست جمهوری برسد اما 49 درصد از مردم روسیه مطمئن هستند که برای کشور بهتر خواهد بود اگر وی برای دور سوم نیز در پست خود باقی بماند.

موافقین دوره سوم:

در اینجا این پرسش مطرح می شود که دلیل موافقت روس ها با ادامه کار پوتین چیست؟

مواضع موافقین شرکت پوتین برای سومین بار در انتخابات ریاست جمهوری روشن و تا حدودی بر گرفته از اوضاع و احوال این کشور و جمهوریهای سابق است.

بسیاری از طیف ها در این گروه پوتین را فردی مقتدر می دانند و اولین مقام روسیه بعد از فروپاشی شوروی تلقی می کنند که توانسته است ثبات نسبی در زمینه سیاسی و بعضاً اقتصادی را برای این کشور به ارمغان بیاورد.

گرچه وی هنوز کاندیداتوری خود را برای انتخابات ریاست جمهوری سال 2008 میلادی اعلام نکرده، اما از سال ها قبل از گوشه و کنار اخبار مختلفی مبنی بر تغییر احتمالی در قوانین اتنخاباتی این کشور به گوش می رسید. "الکساندر موسکالتس" معاون رئیس کمیسیون بازسازی دولت دومای روسیه 2 سال پیش دراین زمینه گفت : چنانچه زمینه های لازم برای سومین دور نامزدی پوتین فراهم شود جای بسی خرسندی خواهد بود.

موسکالتس در ادامه اعلام داشت: چنانچه موقعیت تغییر پاره ای از قوانین موجود فراهم نشود رئیس جمهوری می تواند درروزهای آخراین دوره خود ازاین سمت کناره گیری کرده در نتیجه کشورباید انتخابات زود هنگام برگزارکند و وی نیزکاندیداتوری مجدد خود را اعلام و در صورت کسب آرای مردم بار دیگر کرسی ریاست جمهوری را در دست گیرد .

در این باره "ولادیمیر ژیرینوفسکی" سیاستمدار ملی گرای روسی پیشنهاد کرد تا قانون اساسی این کشور تغییر یابد و دوباره به رئیس جمهور اجازه داده شود تا به جای دو دوره فعلی حداکثر سه دوره این سمت را در دست بگیرد و مدت احراز این سمت به 7 سال افزایش یابد.

"ژیرینوفسکی رئیس حزب لیبرال دموکرات و معاون دومای روسیه"

ژیرینوفسکی که ریاست حزب لیبرال دموکرات را بر عهده دارد و معاون رئیس دومای روسیه نیز هست اظهار داشت : " پیشنهاد می کنم تا قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال 2008 اصلاحاتی در قانون اساسی صورت پذیرد تا پوتین بتواند بار سوم نه برای مدت چهار سال بلکه برای 7 سال در سمت خود باقی بماند".

همچنین گروهها وطیف های دیگری در کشور حضور دارند که حضور پوتین در پست ریاست جمهوری را به دلایل سیاسی و امنیتی، مبارزه با تروریسم، حل مسائل داخلی همچون قفقاز شمالی ، برخورد محکم با آمریکا به ویژه در مسئله سامانه دفاع موشکی این کشور در شرق اروپا و ناتو و همچنین رهبری قدرتمند روسیه، ترجیح می دهند.

هواداران پوتین جهت انتخاب وی برای یک دوره دیگر در بین دلایل اصلی خود به این مطلب اشاره می کنند که سیاستمدارانی قابل مقایسه با پوتین در روسیه وجود ندارند و معلوم نیست که در آینده ای نزدیک پدیدار خواهند شد یا خیر. در ضمن این گروه بر این باورند که  کشوری که هنوز کاملاً از مرز عدم ثبات عبور نکرده است و در سال های دهه 90 حملات انبوه تروریستی را پشت سر گذاشته است، کشوری که دارای مشکلات جدی در روابط بین المللی است، و در حال محقق ساختن سخت ترین برنامه های اصلاحات اجتماعی-اقتصادی است و با مشقت بسیار جایگاهی ارزشمند را در جهان برای خود می جوید، نیاز به رهبری مقتدر، معتبر و محبوب دارد.

این گروه بر این باورند که پوتین دقیقاً توانسته حتی در آغاز اولین دوره ریاست جمهوری خود این گونه رهبری باشد و موفق شده تا برنامه های خود برای ایجاد ثبات سیاسی در روسیه و مدرنیزه سازی کشور را به پیش ببرد.

در استنباط از اوضاع و احوال روسیه، آگاهان بر این باورند که آینده انتخابات روسیه هرچه باشد پوتین در آن و یا در انتخاب فردی برای این سمت نقشی عمده ایفا خواهد کرد و به نوعی به ناظری فعال تبدیل خواهد شد.

کد خبر 561512

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha