۹ مهر ۱۳۸۶، ۹:۱۸

مسئول پژوهشی بنیاد : قادر به تامین نصف اعتبار مالی هم برای بنیاد معارف اسلامی قم نیستیم

مسئول پژوهشی بنیاد : قادر به تامین نصف اعتبار مالی هم برای بنیاد معارف اسلامی قم نیستیم

مسئول واحد پژوهش بنیاد معارف اسلامی قم ، کمبود اعتبار و بی توجهی وزارت ارشاد به درخواست های مالی مسئولان این بنیاد و کتابخانه آن را اصلی ترین مشکل این واحد پژوهشی برشمرد.

سید غلامرضا حسینی مسئول واحد پژوهش بنیاد معارف اسلامی قم در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره وضعیت فعلی کتابخانه این بنیاد گفت: این کتابخانه از سال 1363 راه اندازی شده و جزء کتابخانه های است که به معارف اسلامی اعم از کلام، فلسفه، تاریخ، حدیث، فقه، اصول، تفسیر، رجال و اهل بیت و غیره اختصاص دارد و در اختیار محققینی است که به صورت پروژه ای به این موضوعات می پردازند.

وی درباره منابع موجود در این کتابخانه افزود: ما در این کتابخانه بالغ بر 18 هزار جلد کتاب داریم که علاوه بر استفاده محققین از آن، با موسسات پژوهشی و کتابخانه های دیگر مانند کتابخانه آیت الله مرعشی، دفتر تبلیغات اسلامی، مجمع جهانی اهل البی، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و موسسه اهل البیت نیز مبادلاتی انجام می دهیم و کتاب های یکدیگر را به صورت امانی مبادله می کنیم.

حسینی اضافه کرد: زیربنای کتابخانه حدود 800 مترمربع است که بالغ بر 500 متر آن را فضای گنجینه (مخزن کتابخانه) شامل می شود و به صورت قفسه باز و با دو سالن مطالعه همه روزه در اختیار محققین ماست.

وی نیروی کتابدار شاغل در این کتابخانه را 4 نفر برآورد کرد و گفت: با توجه به اینکه بیشتر کارهای کتابخانه با رایانه صورت می گیرد، در حال حاضر این تعداد نیرو کفایت می کند.

مسئول واحد پژوهش بنیاد معارف اسلامی قم، کمبود منابع مالی و بی توجهی دولت به این کتابخانه را عمده ترین مشکل آن برشمرد و گفت: با توجه به اینکه هزینه های کتابخانه بنیاد از طریق مشارکت های مردمی و درآمد حاصل از نشر کارهای تحقیقی پژوهشگران مان تامین می شود، ما به صورت همیشگی با کمبود منابع مالی مواجهیم چرا که بنیاد ما تعریف اعتباری از هیچ جایی ندارد و به صورت غیر دولتی اداره می شود.

وی با اشاره به مکاتباتی که با هدف تامین کمک مالی با مسئولان فرهنگی کشور از جمله وزارت ارشاد، کار و سازمان های دیگر داشته است، گفت: هزینه ها و درآمدهای بنیاد و کتابخانه به هیچ وجه قابل مقایسه نیستند و در این میان بخش تحقیقات بیشترین مشکل را دارد که سالانه حداقل 15 میلیون تومان بودجه نیاز دارد؛ با احتساب تمامی کمبودهای مالی، بنیاد معارف اسلامی قم سالانه نیازمند 200 میلیون تومان اعتبار است که در حال حاضر تنها قادر با تامین یک سوم این رقم هستیم.

حسینی خاطرنشان کرد: مسئولان فرهنگی کشور وعده های زیادی به ما داده اند و حمایت های معنوی زیادی هم از ما کرده اند اما تاکنون پولی دست ما را نگرفته است.

کد خبر 561661

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha