۹ مهر ۱۳۸۶، ۱۰:۵۴

دیپلمات آگاه از سیاستهای بوش:

دیپلماسی گزینه نخست آمریکا در برابر ایران است

دیپلماسی گزینه نخست آمریکا در برابر ایران است

سفیر انگلیس در آمریکا با رد احتمال هر نوع اقدام قهرآمیز علیه جمهوری اسلامی ایران به سبب فعالیتهای هسته ای صلح آمیز آن، دیپلماسی را همچنان به عنوان گزینه نخست واشنگتن در برابر تهران دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر، سر "دیوید مانینگ" در گفتگو با روزنامه گاردین گفت : بر خلاف آنچه برخی رسانه در روزهای گذشته درباره حمله به ایران منتشر کرده اند؛ باید بگویم اصلا چنین طرحی در داخل دولت آمریکا مطرح نیست.

دیوید مانینگ که تا چند روز دیگر پست خود به عنوان سفیر انگلیس در آمریکا را تحویل شخص دیگری می دهد، افزود: یکی از مقام های دولت آمریکا به من گفته که واشنگتن هنوز به استفاده از دیپلماسی در برابر ایران تمایل دارد و احتمال اقدام علیه این کشور 50-50 است.

مانینگ طرح برخورد با ایران را ساخته و پرداخته موسسه های تحقیقاتی دانسته و گفت : شاید برخی مخالف استفاده از دیپلماسی در برابر ایران باشند، اما باید بگویم فضای حاکم در کاخ سفید، بر پایه ادامه سیاست فعلی یعنی استفاده از دیپلماسی در برخورد با ایران استوار است.

گاردین درادامه می نویسد: شکست اقدامات آمریکا درشورای امنیت سازمان ملل متحد برای تصویب قطعنامه ای جدید علیه ایران، می تواند سندی برای سخنان مانینگ باشد، زیرا علاوه برفضای حاکم در داخل آمریکا، قدرتهای بزرگ جهان نیز خواهان استفاده از زور در برابر ایران نیستند.

مانینگ در ادامه گفتگوی خود ابراز عقیده کرد که مذاکره می تواند  مسائل موجود بین ایران و آمریکا را حل کند و برای اثبات گفته های خود کره شمالی و لیبی را مثال می زند که دیپلماسی سرانجام توانست مسائل مربوط به آنها را حل کند.

مانینگ تصریح کرد : نشانه هایی مبنی بر جنبش بین المللی سیاسی درباره ایران وجود دارد که این جنبش می تواند مسائل را حل کند.

سفیرفعلی انگلیس درآمریکا در پاسخ به این پرسش که آیا بوش و معاون وی، چنی، در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات درباره ایران، سرانجام تصمیم به حمله به تهران خواهند گرفت یا خیر؟ گفت : من بر اساس فرضیات صحبت نمی کنم؛ آنچه من می دانم این مطلب است که در دو سال گذشته آمریکا از طرح مذاکره به همراه افزایش تحریمها درباره ایران استفاده کرده و من در هفته ها و یا ماههای اخیر هیچ نشانه ای مبنی بر اینکه آمریکا بخواهد سیاست خود در قبال ایران را تغییر دهد مشاهده نکرده ام.

گاردین در پایان مطلب خود می نویسد : مانینگ از سال 2003 به عنوان سفیر انگلیس در آمریکا مشغول به کار بوده و از سال 2000 تا کنون یکی از ارشد ترین مقامها در سیاست خارجی لندن محسوب می شود؛ علاوه بر این موارد مانینگ از زمانی که "کاندولیزا رایس" به عنوان مشاور امنیت ملی بوش انجام وظیفه می کرد، دوستی نزدیک با وی داشته و از همین رو از طرح ها و برنامه های دولت آمریکا به خوبی آگاهی دارد.      

کد خبر 561722

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha