به گزارش خبرنگار مهر، علی حیاتی طراح گرافیست، شامگاه چهارشنبه در کارگاه ملی "برای ایران" در سالن سعدی حوزه هنری اصفهان اظهار داشت: در کار گروهی انتخاب مسئله بسیار مهمی است و هنرمند باید مسائل روز خود را بشناسد و بررسی کند. شناخت مخاطبان نیز امر بسیار مهمی است و مخاطبان بسیار گسترده هستند و طیفهای مختلفی دارند که برای هر یک به شکل خاصی باید کار انجام داد. از همین روی باید کارهای مختلفی با مسائل گوناگون در کارگاه تولید شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از مخالفان قصد دارند که روزمرگی را تغییر داده و ملت را افسرده و عزادار نگه دارند. در این شرایط حتی طراحیهایی برای روزمرگی نظیر فوتبال ساحلی و جام جهانی نیز انقلابی محسوب میشود. البته باید تاکید کرد که در آثار نباید طرف مقابل را مسخره و تحقیر کرد؛ گرچه موضوع هجو نیز وجود دارد که در برخی موضوعات مانند وطنفروشی میتوان آنها را هجو کرد.
حیاتی در واکنش به سوالی درباره استفاده از مفاهیم مخالفان برای طراحیهای ارزشی، توضیح داد: در برخی از اوقات این موضوع ریسک بسیاری دارد و ممکن است بازی در زمین حریف باشد، ضمن اینکه شرایط را به سود طرف مقابل تغییر دهد. البته در صورت محتوا و طراحی خوب نیز میتوان این کار را کرد، به عنوان مثال در ۱۳ آبان یک پوستری با شعار "مرگ بر دیکتاتور "درآمیخته با پرچم آمریکا طراحی شد که کار خوبی هم بود.
این گرافیست با اشاره به تعدد موضوعات گفت: باید هنرمندان جبهه انقلاب به تیمهای کوچک تبدیل شوند و روی موضوعات خاص کار کنند تا آن موضوع در بین جامعه جا بیافتد. به عنوان مثال مرحوم سخا تا زمانی که زنده بود تنها روی موضوع "ما میتوانیم" کار کرد و به خوبی کارهایش در بین تمام اقشار جامعه جا افتاد.
گفتنی است، کارگاه ملی «برای ایران» به مدت سه روز از ۱۸ الی ۲۰ آبان ۱۴۰۱ در حوزه هنری استان اصفهان با حضور هنرمندان سراسر کشور و با موضوعات (ایران در آستانه فردا، آشوب، علیه پیشرفت، دیکتاتورهای خیابانی، زن، بردگی، غربگرایی، چادرهای افراشته) در حال برگزاری است و در این کارگاه اساتید بنام کشوری همچون مسعود نجابتی، سیدمسعود شجاعی طباطبایی و محمدرضا دوستمحمدی حضور دارند.
نظر شما