به گزارش خبرنگار مهر، بهنام نیازی ظهر پنجشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: بیماری آنفلوانزا سرعت انتشار بالایی دارد و افرادی که به این بیماری مبتلا میشوند نباید در مکانهای عمومی رفتوآمد کنند زیرا میتوانند تعداد زیادی از افراد جامعه را مبتلا کنند.
وی با بیان اینکه بیماری ویروسی باید دوره درمان را سپری کند و سرم و آنتی بیوتیک کاربرد درمانی ندارد، گفت: در راستای تشخیص بیماری، کیتهای تشخیص آنفلوآنزا در تمامی مراکز جامع خدمات سلامت شهرستان بویراحمد توزیع شد و در مناطق روستایی که مراکز بهداشت وجود دارد، نیاز به مراجعه به شهرها برای انجام آزمایش آنفلوآنزا نیست.
نیازی افزود: اگر در مدارس علائم سرماخوردگی در دانش آموزی مشاهده شود باید از دانش آموزان دیگر جدا شوند تا دامنه قدرت سرایت آن کاهش یابد و با شیوع و گسترش آنفلوآنزا لازم است واکسن این بیماری تزریق شود تا در صورت ابتلاء به آن، شدت و آثار بیشتری از بیماری مشاهده نشود.
وی شست و شوی مرتب دستها و استفاده از ماسک را مهمترین راهکار برای پیشگیری از بروز این بیماری دانست و گفت: دوری از افراد مبتلا راهکار بعدی است، زیرا ترشحات دهان و بینی فرد مبتلا یکی از مهمترین راههای انتقال این ویروس است و افراد درصورتیکه دچار آنفلوانزا شدند، باید در منزل استراحت کنند، از تماس نزدیک با دیگران خودداری کرده و به طور حتم از ماسک یکبارمصرف استفاده کنند.
نیازی تصریح کرد: ضروری است افرادی که سابقه بیماریهای زمینهای دارند، گروههای خاص مانند کودکان، سالمندان و افرادی که دارای بیماری نقص ایمنی هستند، واکسن آنفلوآنزا را تهیه و تزریق کنند.
وی با بیان اینکه آنفلوانزا گلو، بینی و ریه را درگیر کرده و ازآنجاییکه این ویروس نسبت به سرما مقاوم است در فصلهای سرد سال منجر به ایجاد بیماری میشود، گفت: تفاوت بیماری سرماخوردگی و آنفلوانزا برای بسیاری از افراد غیرقابل تشخیص است و آنفلوانزا علائمی شدیدتر از سرماخوردگی داشته و با تب، سردرد و درد بدن همراه است و احساس خشکی یا زخم در گلو، بیاشتهایی، خستگی و سرفه خشک از علائم این بیماری است.
نظر شما