مهدي نامدار، موسيقيدان و سرپرست گروه موسيقي « هم آوا» با بيان اين مطلب در گفت و گو با خبر نگار ادبي "مهر" افزود: بدون شك استفاده از شعر خوب در موسيقي بسيار مهم است. همانطور كه گفته اند « سخن زيبا هميشه دلنشين است» . اما وقتي اين سخن از زبان انساني دانا مطرح شود، زيبا تر وتاثير گذار ترخواهد بود.
وي تصريح كرد: شما وقتي شعر حافظ و سعدي را مي خوانيد تاثير زيادي روي شما مي گذارد . وجود پند و اندرز و هنرهاي شاعرانه در آن بسيار زيباست . حالا اگر اين سخنان با موسيقي خوب همراه شود يك هنر زيبا تاثير و تاثير گذارتر پديد خواهد آمد .
نامدار گفت: همانطور كه خواننده و موسيقيدان بايد شعر را بشناسند، دانستن موسيقي نيز براي شاعر لازم است . شاعري مانند "حافظ" موسيقي را مي شناسد و وقتي به شعرش مراجعه مي كنيم مي بينيم سرشار از موسيقي است و موسيقي از آن تراوش مي كند.
نامداركه تا كنون به همراه گروه خود چندين بخش ازشاهنامه فردوسي را به صورت آوازبه اجرا گذاشته اند اظهار داشت : ما تا كنون بيشترآثارداستاني منظوم ادبي خود را به صورت نقالي و دكلمه به مردم خود معرفي كرده ايم .اگر شعررا بشناسيم و به آن نزديك شويم ما مي توانيم با استفاده ازموسيقي خوب وهماهنگ اين آثار را به صورت موسيقي اجرا كنيم . اجراي اين كارها به صورت موسيقي در معرفي آنها به نسل تازه بسيارموثر خواهد بود .
وي تصريح كرد : انتقال پيام بدون هماهنگي موسيقي و شعر كار ساز نيست. موسيقيدان وقتي شعر را بشناسد و با آن آشنا باشد بدون شك آهنگ مناسبي براي آن خواهد ساخت. شعر خوب نياز به آهنگ خوب دارد و آهنگ خوب نياز به شعر خوب ، وانجام اين كار بددون شناخت اين دو هنر ممكن نيست .
شعر در موسيقي (3)
مهدي نامدار: موسيقيداني كه تلفظ شعر را بلد نيست ، نمي تواند براي آن آهنگ بسازد
شعر و موسيقي لازم و ملزوم هم هستند . اگر موسيقيدان شعر را نشناسد و نتواند آن را درست تلفظ كند ،چگونه مي خواهد براساس آن آهنگسازي و آن را به اجرا در آورد .
کد خبر 56321
نظر شما