۴ آذر ۱۴۰۱، ۹:۴۷

در گفتگو با مهر مطرح شد؛

قرارگیری مسائل اجتماعی و فرهنگی در راس عوامل کاهش فرزندآوری

قرارگیری مسائل اجتماعی و فرهنگی در راس عوامل کاهش فرزندآوری

همدان- دبیر مجمع فعالان عرصه جمعیت همدان با بیان اینکه یکی از عوامل عدم فرزندآوری، بزرگ نمایی مشکلات اقتصادی در فرزندآوری است، گفت: مسائل اجتماعی و فرهنگی در راس این عوامل قرار دارد.

حجت الاسلام میلاد صالحی در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید به اینکه باید گره‌های فکری، فرهنگی، شناختی و ذهنی در موضوع فرزندآوری مورد بررسی قرار گیرد، عنوان کرد: خانواده‌های ایرانی از لحاظ فکری و ذهنی خانواده‌های فرزندخواه هستند و چون ایران در حال توسعه است به نیروی جوان نیاز دارد، اما وقتی این آمار را در خانواده‌ها نگاه می‌کنیم متأسفانه چنین چیزی وجود ندارد و متوسط خانواده‌های ما ۳.۱ نفر است. پدر، مادر و صرفاً یک فرزند وجود دارد.

وی، یکی از عوامل را بزرگ نمایی مشکلات اقتصادی در فرزندآوری دانست و گفت: دلایل اجتماعی و فرهنگی عدم فرزندآوری خانواده‌ها درمجموع ۶۰ درصد میزان فراوانی را به خود اختصاص داده‌اند اما متأسفانه ما خود را درگیر مسائل اقتصادی با فراوانی ۴۰ درصدی کرده‌ایم و مباحث و مشکلات اقتصادی به قدری در باور عمومی ما بزرگ شده و قدرت نمایی می‌کند که از سایر مسائل مهم مانند مباحث فرهنگی و اجتماعی غافل شده‌ایم.

دبیر مجمع فعالان عرصه جمعیت استان همدان با تأکید بر اینکه سرمایه‌گذاری روی بخش ۶۰ درصدی قطعاً ما را زودتر به نتیجه می‌رساند، خاطرنشان کرد: درست است که مسائل مالی و اقتصادی مثل تأمین اقلام مورد نیاز کودک بر تصمیم به فرزندآوری تأثیر زیادی دارد اما باز هم درصد مسائل اقتصادی از درصد مجموع مسائل اجتماعی و فرهنگی کمتر است بنابراین باید سعی کنیم انرژی بیشتری برای رفع آنها بگذاریم.

صالحی در ادامه گفتگو، با اشاره به اینکه موضوع جمعیت باید از دستورالعمل‌های سیاسی و امنیتی خارج شده و به یک باور اجتماعی تبدیل شود در ادامه به چهار شاخصه و شاکله نظام خانواده بر اساس زیست بوم و فرهنگ خاص هر منطقه اشاره کرد و گفت: اولین شاخصه نظام خانواده و اولین مرحله آن مرحله تشکیل خانواده است که در آن دختر و پسر در سن مناسب به فضای ازدواج وارد می‌شوند.

وی با بیان اینکه ابلاغ اندیشه‌های جوانی جمعیت، به عهده کنش‌گران مردمی باشد افزود: هنگامی که جریان اندیشه‌ای توسط رهبر انقلاب مطرح می‌شود در این میان نیاز به یک حلقه واسطه است تا به مردم ابلاغ شود و می‌توان گفت که سازمان‌های مردمی در این زمینه نقش‌آفرینی دارند.

دبیر مجمع فعالان عرصه جمعیت استان همدان بیان کرد: در راستای گسترش فعالان عرصه جمعیت باید گروه‌های مستقل دیگری هم تشکیل شود؛ چراکه با ایجاد گروه‌های مستقل در عرصه جمعیت، نوآوری و خلاقیت در این عرصه به وجود خواهد آمد که در این گروه‌ها امیدآفرینی در شرایط موجود برای پیشبرد اهداف جمعیتی از اولویت خاصی برخوردار است.

کد خبر 5639562

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha