به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بنیاد باران، چارلز تیلور، برنده جایزه تمپلتون معنویت در جامعه مدرن، در گفتگویی در پاسخ به این پرسش که این عبارت شما که "فرهنگ علوم انسانی و علوم اجتماعی به طرز شگفت آوری در برابر معنویات کور و کر بوده است" چه معنایی دارد گفت : خوب، بدین دلیل که آنها سعی کرده اند تا همه کنشهای بشری را با استفاده از فاکتورهای اقتصادی و سیاسی و یا میل به قدرت توضیح دهند؛ اینها همه مهم هستند اما چیزی از قلم افتاده است که من بعد معنوی می نامم.
وی افزود: منظور من پاسخ هایی ست که مردم به سئوالات معین و بسیار عمیق می دهند همچون پرسش از معنای زندگی یا اینکه چه چیز واقعا در زندگی بشر نیک است یا اینکه چگونه می توانم زندگی ام را بهتر و یا پاک تر کنم و کلا چیز هایی از این دست، که همواره مردم را حقیقتا بر می انگیزند. دقیقا به همین خاطر است که اگر معنویت را کنار بگذاری هیچگاه واقعا نخواهی فهمید چه اتفاقی در حال رخ دادن است.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا ما می توانیم به همان آسانی که تاثیر میل به قدرت و ثروت را در زندگی مشاهده میکنیم تاثیر آشکار معنویات را نیز بر مسیر زندگی ببینیم گفت : این موضوعات برخی اوقات به طرز بسیار فاجعه باری آشکار و بدیهی به نظر می آید. منظورم برخی پدیده های وحشتناک است که بسیار نگرانمان می کنند مثل این نوع خشونت شدیدی که در بخش هایی از دنیا شاهد آن هستیم؛ جوانانی وقتشان را به بطالت می گذرانند، نمی دانند واقعا به چه خاطر زندگی می کنند و هیچ گونه شان و منزلت انسانی ندارند. ناگهان کسی پیدا می شود و به آنها احساس شدیدی از معنا، شان انسانی و قدرت اعطا می کند تنها اگر به جنبش او بپیوندند و حتی برخی اوقات کارهای وحشتناکی مرتکب شوند. اینجاست که قدرت تاثیر گذاری آن گونه پرسش ها در زندگی بشر آشکار میشود.
تیلور معتقد است که تنها یک راه برای پاسخ به وضعیت نامناسب معنویت وجود داشته باشد. من از آنهایی سخن میگویم که در عرصه سیاست و ... تصمیم گیری می کنند. این تصمیم گیرندگان باید مردمی را که در ارتباط با آنها هستند درک کنند و لاجرم باید درکی از عامل محرکه مردم در زمینه های مختلف داشته باشند. به عبارت دیگر تنها به نیازهای معیشتی آنها توجه نشان ندهند و یا اینکه تجربه چه جور شکست قدرت سیاسی را از سر گذرانده اند و چیزهایی از این دست . بلکه آن چیزی را که حقیقتا باعث حرکت مردم در فلان سطح می شود تشخیص دهند.
وی افزود: من فکر می کنم این موضوع شدیدا در مورد آنچه ما در دنیای امروز تروریسم می نامیم صادق است چرا که مردمی حقیقتا کنش گران آن هستند که به خاطر پول کار نمی کنند. آنها برای نوعی احساس درک رضایت و سربلندی در چنان موضعی قرار دارند. و تا هنگامی که ما بدین حقیقت پی نبرده باشیم تشخیص نخواهیم داد چه چیز می تواند جانشین این شکل مخرب از رضایت شود و تا هنگامی که اشکال دیگر را تقویت نکنیم هرگز قادر به ارتباط هوشمندانه و موثر با این موضوع نخواهیم بود.
نظر شما