" شهرام ناظري " چهره شناخته شده عرصه موسيقي در گفت و گو با خبر نگار ادبي " مهر" افزود: انتخاب وخواندن شعربه سليقه افراد بستگي دارد . ارتباط با شعر براي خواننده و موسيقيدان مهم است . آدم كوچك اگر شعرشاعربزرگي را هم بخواند خراب خواهد شد. پس شعر هرچقدر هم خوب باشد خواننده بايد توانايي خواندن آن را داشته باشد.
وي تصريح كرد: شعر نو از دهه چهل به بعد وارد موسيقي شد. درابتدا چون جامعه شعر نو را نمي پذيرفت وآن را طرد مي كرد افراد زيادي به خواندن آن اقدام نكردند. من نيز براي خواند شعر آزاد ابتدا آن را به صورت آوازآزاد به اجرا در آوردم .20 سال پيش نيزخواندن شعر نو را همراه با موسيقي آغاز كردم .
وي گفت : اولين شعرنويي را كه من با آوازخواندم « زمستان» سروده " اخوان ثالث " اجرا كردم . در سالهاي گذشته نيز براي اولين بار همراه گروه « آذر سينا» شعر آزاد را در« رديف» به اجرا در آوردم .
ناظري با اشاره به اهميت شعر در موسيقي اظهار داشت : بدون شك شعر در حركت موسقي تاثير گذار است. شعر امروز از حالت عاشقانه خارج و به اجتماع وارد شده است . يعني شعر نو و نيمايي بيشتر به مسايل اجتماعي مي پردازد و اين برخلاف شعر كلاسيك است كه بيشتر به عشق مي پردازد .
ناظري گفت : اگرموسيقيدان وخواننده اهل مطالعه باشد مي تواند با تركيب جنبه هاي مدرن شعرامروز و موسيقي سنتي آن را با فرهنگ جامعه ايراني هماهنگ و يك اثر قابل قبول به جامعه ارايه كند.
شعر در موسيقي(2)
شهرام ناظري: آدم كوچك ، اگر شعر شاعر بزرگ را هم بخواند ، خراب مي شود
يك خواننده ، بايد شعري را كه مي خواند ، بفهمد و با آن ارتباط برقرار كند .
کد خبر 56426
نظر شما