علی اکبر رحمتیان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه پنبه یکی از محصولات مهمی است که کشت آن از گذشته در بهاباد انجام شده است، اظهار کرد: متأسفانه در حال حاضر با توجه به بالا بودن هزینه کاشت، داشت، برداشت، پایین بودن قیمت خرید پنبه و تعطیل بودن برخی کارخانههای پنبه پاک کنی در استان کشت آن کاهش چشمگیری داشته است.
وی در مورد چگونگی برداشت پنبه در شهرستان بهاباد عنوان کرد: شهرستان بهاباد در استان رتبه اول تولید پنبه را به خود اختصاص داده و سطح زیر کشت محصول پنبه در بهاباد ۷۰ هکتار است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بهاباد، میزان متوسط عملکرد پنبه در شهرستان را ۳ هزار کیلوگرم در هکتار دانست و افزود: با توجه به کارهای تحقیقاتی در معرفی ارقام و توصیههایی که انجام دادیم در سالهای گذشته عملکرد خوبی در شهرستان شاهد بودیم.
رحمتیان با تاکید بر ضرورت تشویق کشاورزان نمونه برای بهره وری بیشتر بیان کرد: عملکرد بخش پنبه شهرستان به گونهای بوده که در سال گذشته و امسال کشاورز پنبه کار نمونه یزد از شهرستان بهاباد انتخاب شده است.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه شهرستان بهاباد به عنوان بزرگترین تولید کننده پنبه در استان یزد است میطلبد مسئولان بخش کشاورزی استان با فراهم کردن امکانات لازم در راستای ایجاد کارخانههای فرآوری پنبه زمینه ترویج و توسعه کاشت این محصول مهم را فراهم کنند.
مدیر جهاد کشاورزی بهاباد، مشکلات کشت و کار پنبه در شهرستان را بالا بودن قیمت تمام شده برای کشاورزان در شهرستان عنوان کرد و گفت: عواملی که امسال در این موضوع اثر گذاشته، خشکسالی ساله گذشته، عدم بارندگی و شور بودن منابع آبی و خاکی است.
رحمتیان در ارتباط با مکانیزاسیون برداشت پنبه در بهاباد نیز اظهار داشت: مکانیزاسیون پنبه برای برداشت در سطح شهرستان در بحث پنبه بسیار پایین است و ما در این راستا برای خرید کمباین و ادوات برداشت پنبه تسهیلات خوبی را حتی تا ۷۰ درصد بلاعوض در نظر گرفتیم تا اگر متقاضی خرید کمباین پیدا شد به او واگذار کنیم.
وی یادآور شد: کشاورزان پنبه کار بهابادی امسال از سطح ۷۰ هکتار از مزارع خود ۲۲۰ تن وش پنبه برداشت کردند.
نظر شما