به گزارش خبرنگار مهر، سید حامد عاملی ظهر پنجشنبه در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان اردبیل اظهار کرد: در فصل بودجهریزی و تقدیم لایحه بودجه ۱۴۰۲ به مجلس قرار داریم و باید در هفته آینده بیشترین پیگیریها را برای تأمین اعتبار مورد نیاز با هدف تکمیل پروژههای ملی و استانی انجام دهیم.
وی تصریح کرد: ۴۷ پروژه ملی در استان اردبیل با تأمین منابع مورد نیاز در حال اجرا است که قطعاً در قانون بودجه سال آینده نیز ردیف اعتبار آنها حفظ خواهد شد بلکه تلاش بر این است تا با تأمین بیشترین اعتبار شاهد تکمیل و بهرهبرداری بخش عظیمی از این پروژهها باشیم.
استاندار اردبیل گفت: نمایندگان استان نیز باید پیگیریهای لازم را برای تأمین اعتبار این پروژهها انجام دهند که سازمان مدیریت و برنامهریزی استان باید لیست این پروژهها را که به صورت ملی و استانی در حال اجرا است، در اختیار نمایندگان مجلس قرار دهند تا آنها از فرصت پیش آمده برای تصویب منابع بیشتر اعتباری استفاده کنند.
عاملی افزود: سال گذشته از سفر رئیس جمهور مبلغ یکهزار و ۳۴۰ میلیارد تومان منابع نقد به استان تزریق شد که عمده این منابع صرف پروژههای نیمهتمام و طرحهای زیربنایی شد و قرار بود بخش دیگری از اعتبارات نیمه اول امسال تخصیص پیدا کند که به دلیل اجرای طرح مردمیسازی یارانهها و محدودیت منابع دولت، تعهدات سفر در نیمه دوم سال در حال انجام است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در ۲ ماه اخیر بیش از یکهزار و ۴۵ میلیارد تومان منابع نقدی به استان اختصاص یافته تا شاهد تکمیل و بهرهبرداری از طرحهای نظر راه آهن اردبیل – میانه باشیم.
نقاط بحرانی راه آهن در حال اجرا است
استاندار اردبیل اضافه کرد: پروژه راه آهن اردبیل در سالهای گذشته در مسیر صاف و هموار پیشرفت خوبی داشته اما مسیر سخت و بحرانی آن باقی مانده بود که در ۱.۵ سال اخیر تلاش کردیم این بخش را با تأمین اعتبار مورد نیاز تکمیل و آماده بهرهبرداری کنیم.
عاملی بیان کرد: عمده منابع اختصاص یافته به راه آهن اردبیل در یک سال اخیر متوجه نقاط بحرانی بوده و جز یک تونل که کفبرداری آن باقی مانده، در مابقی مسیرها کار با سرعت مطلوب در حال انجام است.
وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: در یک هفته گذشته ۳۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای خرید مصالح به پیمانکاران پرداخت شده و همچنان تأمین پروژه راه آهن با پیگیری و سرعت بیشتر در حال انجام است.
عاملی در مورد تکمیل سد عمارت تصریح کرد: این پروژه نیز با تأمین ۷۴ میلیارد تومان منابع در حال تکمیل و آماده آبگیری است که تلاش میکنیم تا آخر آذرماه عملیات آبگیری سد نیز شروع شود.
وی تکمیل طرحهای میراث فرهنگی، زیرساخت گلخانهای، طرح فاضلاب و توسعه شهرکهای صنعتی و و استخرهای ذخیره آب و سدهای معیشتی را از دیگر پروژههای اولویتدار استان برشمرد و گفت: پروژه تالار شهر نیز با تأمین ۹ میلیارد تومان اعتبار در مرحله آجرچینی و سقفگذاری است و امیدواریم تا پایان امسال بخش عظیمی از این پروژه آماده تکمیل و تحویل به دستگاه بهرهبردار شود.
عاملی با قدردانی از دستگاههای اجرایی در جذب اعتبارات سال ۱۴۰۰ به صورت صد درصد افزود: البته برخی دستگاهها در جذب اعتبارات با مشکلات و موانعی روبهرو بودند که با همکاری دستگاههای نظارتی سعی شد این موانع برطرف و جذب صد درصدی اعتبارات را شاهد باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: قطعاً برای منابع سال ۱۴۰۱ نیز جذب بیشتر هدفگذاری شده تا عمده منابع ملی و استانی را در نیمه دوم سال جذب کنیم تا شاهد پیشرفت و تکمیل پروژههای نیمهتمام باشیم.
عاملی به پرداخت مطالبات بازنشستگان مربوط به سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و ادامه داد: در استان اردبیل کمترین بدهی را به بازنشستگان داشتیم و ما سال گذشته مانده مرخصیها را پرداخت کرده بودیم و معوقات نیز در ماه جاری پرداخت خواهد شد.
مسابقات دستگاههای اجرایی در جذب اعتبارات ملی
استاندار اردبیل به پروژههای ماده ۲۳ اشاره کرد و گفت: پروژههای ماده ۲۳ از ردیف ملی تأمین اعتبار میشوند که ما باید در دستگاههای اجرایی مختلف پروژههای دارای اهمیت و کلان را در ردیف پروژههای ماده ۲۳ قرار دهیم.
وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: برای پروژههایی که از محل ماده ۵۶ نیز در حال اجرا است، فرصت استثنایی به وجود آمده تا جذب بیشترین منابع را شاهد باشیم که در این زمینه تالار شهر و بیمارستان اردبیل جز اولویتهای اصلی است.
عاملی از اخذ ماده ۵۶ و ۲۳ به برخی از پروژههای مهم استان اشاره کرد و افزود: تا آخر آذرماه باید جمعبندی در این زمینه انجام شود تا ما بتوانیم مجوز قانونی را در این زمینه برای پروژههای اولویتدار دریافت کنیم.
وی از تفویض اختیار برای پرداخت تسهیلات ماده ۱۶ در قالب کمیته اشتغال خبر داد و تصریح کرد: فرصتهای اشتغال را باید غنیمت بدانیم و از هر طرح و برنامهای برای ایجاد فرصت اشتغال استفاده کنیم.
عاملی ضرورت اجرای طرحهای نوغانداری و پرورش گل محمدی را یادآور شد و خاطرنشان کرد: انتظار میرود در این زمینه بسیج سازندگی نیز همکاریهای لازم را انجام دهد.
همه برنامههای توسعه کشور کمتر از ۲۰ درصد اجرایی شده است
استاندار اردبیل به تدوین برنامه هفتم توسعه کشور اشاره کرد و ادامه داد: در مجموع داشتن یک برنامه منسجم میان مدت و بلند مدت برای توسعه کشور بسیار ضروری است اما باید به دنبال راهکارهایی باشیم تا بخش عظیمی از این برنامهها اجرایی و عملیاتی شود.
وی اضافه کرد: متأسفانه در ۶ برنامه توسعهای کشور کمتر از ۲۰ درصد این برنامهها اجرایی شده و مابقی معطل مانده در حالی که برنامه بالا دستی باید در قالب برنامههای سالانه مورد توجه قرار گرفته و نشان از کارآمدی و یا عملکرد مطلوب دستگاهها باشد.
عاملی بیان کرد: ما در برنامه هفتم توسعه به عنوان ابزار و راهکار توسعه پایدار باید به حوزه امنیت غذایی، آب، سلامت و حوزه انرژی توجهی جدی داشته و ترانزیت و گردشگری را به عنوان یک رویکرد اساسی تقویت کنیم.
وی از سازمان برنامه و بودجه خواست تا در هفته آینده به صورت منظم روزانه با برگزاری ۲ ساعت جلسه با مدیران دستگاههای اجرایی، احکام مورد نیاز استان را بر اساس ظرفیتها و توانمندیها احصا کرده تا در قالب ۱۰ حکم پیشنهادات خودمان را ارائه کنیم تا در برنامه هفتم توسعه بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.
عاملی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: قطعاً این احکام و برنامهریزیها در برنامه هفتم توسعه میتواند گره ناگشوده توسعه استان را باز کرده و ما را در مسیر رسیدن به توسعه پایدار کمک کند.
وی تصریح کرد: همچنان مهمترین مسئله استان، مسئله اقتصادی است و ما با پایین بودن شاخصهای اقتصادی روبهرو هستیم که در این زمینه باید سرانه اشتغال و درآمد مردم را افزایش دهیم.
استاندار اردبیل رویکرد عدالتمحوری تدوین برنامه هفتم توسعه را امیدبخش بیان کرد و گفت: در کنار اجرای عدالت، باید در کشور تمرکززدایی مورد توجه قرار گیرد چرا که استانهای ضعیف در سایه تمرکز به این وضعیت گرفتار شدند.
نظر شما