به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صمت آذربایجان غربی، اسد فرهمند در این زمینه اظهار کرد: در آذربایجان غربی علاوه بر قالیبافان خانگی، ۲۳۴ کارگاه قالیبافی غیر متمرکز با مدیریت متمرکز مشغول به فعالیت هستند که حاصل دسترنج آنها تولید سالانه ۲۹۰ هزار مترمربع انواع فرش دست بافت در نقشههای مختلف است.
وی ادامه داد: برای حمایت از قالیبافان استان ۲۵۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی تخصیص یافته است که بر اساس اولویت ثبت نام برای دریافت این تسهیلات کم بهره به بانکهای عامل معرفی شدهاند.
فرهمند افزود: پرداخت تسهیلات در حوزه قالیبافی به دو روش انجام میشود یک بخش از تسهیلات مستقیم به بافندگان فرش دستباف در قالب مشاغل خانگی و بخش دیگر هم در قالب پشتیبان برای افرادی که با ایجاد کارگاههای تولید فرش دستباف به صورت متمرکز اقدام به اشتغالزایی میکنند، انجام میشود.
وی تصریح کرد: تسهیلات مشاغل خانگی به صورت یکپارچه و کشوری در اختیار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرارمی گیرد و از طریق این وزارتخانه به استانها اختصاص مییابد.
سرپرست معاونت امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: بخش دیگر حمایت از قالیبافان فراهم شدن امکان استفاده از بیمه تأمین اجتماعی و بیمه صندوق تأمین اجتماعی کشاورزی عشایری و روستایی است.
وی گفت: در حال حاضر ۷۲ هزار نفر در استان مشغول به قالیبافی هستند که ۱۲ هزار نفر از آنها تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی و ۹ هزار و ۶۰۰ نفر زیر پوشش صندوق بیمه تأمین اجتماعی کشاورزی، عشایری و روستایی قرار دارند.
وی، در خصوص بازار فروش فرش دست بافت استان هم گفت: تولیدات استان علاوه بر فروش در بازار داخلی توسط تجار و صادرکنندگان استان به بازارهای مختلف جهانی صادر میشود.
سرپرست معاونت امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صمت آذربایجان غربی، با اشاره به مشکلات موجود در حوزه فرش دستبافت استان اضافه کرد: عمده مشکلات حوزه فرش دستبافت استان و قالیبافان، پایین بودن ظرفیت پذیرش تأمین اجتماعی و بالا رفتن قیمت مواد اولیه بوده که بیشتر بافندگان را با مشکلات مالی مواجه ساخته است.
نظر شما