به گزارش خبرنگار مهر، دکتر ابوالفضل باقری فرد امروز ۱۲ آذرماه در رویداد معرفی محصولات پیشرفته آموزش پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: آموزش سنگ بنای توسعه دانشگاهها و کشور است و ما نیاز به تحول در همه ابعاد و شئونات دانشگاه داریم اما تحول در آموزش میتواند منجر به تحول در دانشگاه شود.
وی افزود: توسعه کمی و کیفی در حوزه آموزش باید مبتنی بر نیازهای جامعه باشد و فارغ التحصیل دانشگاه باید جامعه نگر و پاسخگو به نیاز جامعه باشد. بعضی از سیستمهای آموزشی فلج مغزی تحویل جامعه میدهند، مغز کار میکند اما اندام کار نمیکند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: دانشگاههای علوم پزشکی با توجه به ادغام آموزش با عرصه بهداشت و درمان، افرادی توانا تربیت میکند و از این رو شبیه سازها به حوزه آموزش پزشکی کمک قابل توجهی میکند.
وی یادآور شد: فناوریهای VAR، هوش مصنوعی، جراحی رباتیک در دوره کووید تحول سریعی پیدا کردند و باید این تغییرات را در حوزه آموزش پزشکی هم وارد کنیم. در معاونت آموزشی وزارت بهداشت کارگروهی برای توسعه این فناوریها درنظر گرفته شده است.
باقری فرد گفت: فناوریهای شبیه ساز آموزشی باید در کوریکولوم های آموزشی وارد شوند تا دانشجویان نیز با آن آشنا شوند.
وی افزود: برای اینکه به دانشگاه نسل سوم و نسل چهارم برسیم باید از فناوریهای جدید در حوزه آموزش استفاده کنیم. در حال حاضر برخی از کشورها از حوزه آموزش چند برابر درآمد نفتی ما درآمد دارند و با استفاده از فناوریهای جدید این کار را توسعه میدهند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در حوزه فناوریهای شبیه سازی تنها رشتههای بالینی مورد تقاضا نیستند حتی رشتههایی مانند داروسازی هم میتوانند از آن استفاده کنند. فناوریهای نوین آموزشی در حال بومی شدن است و از ۴۰ شرکت فعال در این حوزه حدود ۱۳ شرکت محصول هم ارائه داده اند.
وی با اشاره به قرارداد سه جانبه میان معاونتهای تحقیقات و فناوری و آموزشی وزارت بهداشت با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یادآور شد: ما از توسعه حوزه شبیه سازها در قالب این قرارداد در دو بخش مالی و معنوی حمایت میکنیم.
باقری فرد گفت: ما مجبوریم که برای توسعه آموزش از این فناوریها استفاده کنیم اما باید مراقب باشیم تجهیزات زده نشویم چرا که هیچ وقت این فناوریها جای حضور در کلاس و در محضر استاد بودن را نمیگیرد.
نظر شما