اسماعیل چمنی در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: دانشگاه محقق اردبیلی بیش از ۱۳ هزار دانشجو دارد که نیمی از آن را دانشجویان دختر و نیم دیگر را دانشجویان پسر تشکیل میدهد.
وی تعداد رشتههای این دانشگاه را در مقاطع کارشناسی تا دکترا ۱۶۸ رشته عنوان و خاطرنشان کرد: دانشگاه محقق اردبیلی با ۹ دانشکده فعالیت میکند که ۶ دانشکده آن در داخل دانشگاه محقق اردبیلی و ۳ دانشکده نیز در پارس آباد، مشگین شهر و نمین فعالیت میکنند.
سرپرست دانشگاه محقق اردبیلی گفت: در این ۳ دانشکده اقماری که شامل دانشکده کشاورزی مغان، مشگین شهر و فناوریهای نوین نمین است بیش از ۵۰۰ دانشجو تحصیل میکنند.
ارتقای رتبه در سطح ملی و بین المللی
چمنی بیان کرد: دانشگاه محقق اردبیلی در بین دانشگاههای کشور در جایگاه هفتم قرار گرفته و در آخرین ارزیابی D8 نیز رتبه ۸۴ را به دست آورده است.
وی ادامه داد: ۱۲ نفر از اساتید این دانشگاه در زمره ۲ درصد برتر جهان قرار گرفته اند و ۵ نفر از اساتید این دانشگاه نیز در آخرین رتبه بندی جز یک درصد دانشمندان برتر قرار دارند.
سرپرست دانشگاه محقق اردبیلی این موفقیتها را در سایه تلاش دانشجویان، محققان و پژوهشگران این دانشگاه در مقطع تحصیلات تکمیلی اعلام کرد و افزود: ۶۰۰ نفر از این دانشجویان و اساتید در گرامیداشت هفته پژوهش و روز دانشجو در این دانشگاه مورد تجلیل قرار گرفته اند.
چمنی برگزاری جلسات پرسش و پاسخ و تریبون آزاد را از دیگر برنامههای دانشگاه محقق اردبیلی در گرامیداشت ۱۶ آذر توصیف و اظهار کرد: مرکز نوآوری دانشگاه محقق اردبیلی بسترهای خوبی را برای برگزاری رویدادهای علمی، پژوهشی و فناوری به وجود آورده است.
پوشش ۲۰ درصدی دانشجویان در خوابگاههای دانشگاه
سرپرست دانشگاه محقق اردبیلی در مورد وضعیت خوابگاه دانشجویی دانشگاه محقق اردبیلی خاطرنشان کرد: ظرفیت خوابگاههای پسرانه ما یک هزار و ۱۰۰ نفر و دختران نیز یک هزار و ۵۰ نفر است که ما امسال بیشتر از ظرفیت خوابگاه سعی کردیم از میهمانسرا، خانه اساتید و حتی ساختمان مرکز رشد نیز برای تجهیز و راه اندازی خوابگاه دانشجویی استفاده کنیم.
چمنی تصریح کرد: در کشور پوشش خوابگاهی دانشگاهها ۳۷ درصد است که در دانشگاه محقق اردبیلی این رقم ۲۰ درصد بوده که با توجه به هزینههای سنگین خوابگاههای خودگردان تصمیم گرفتیم تا از ظرفیتهای داخل دانشگاه برای اسکان دانشجویان استفاده کنیم که ۳۵۰ نفر از دانشجویان پسر و ۲۰۰ دختران با تجهیز مراکز خوابگاهی جدید مورد پذیرش قرار گرفته اند.
وی بیان کرد: ما برای تمام متقاضیان فضای اسکان در خوابگاه را فراهم کردیم و در کنار آن سایتهای کامپیوتری در فضای دانشگاه به ویژه کتابخانه مرکزی مهیا شده تا به صورت شبانه روزی به دانشجویان ارائه خدمات کنند.
هزینه ۳۰۰ میلیون تومانی برای تأمین غذای روزانه دانشجویان
سرپرست دانشگاه محقق اردبیلی افزود: بعد از حذف ارز ترجیحی ما در تأمین غذای دانشجویان با مشکلات جدی روبرو شدیم به طوری که روزانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان صرف تأمین غذای دانشجویان میشود که ۴ هزار پرس غذا نهار و به همان میزان نیز شام برای دانشجویان عرضه میشود.
چمنی گفت: در ۱۰ ماه گذشته ۶۰ میلیارد تومان هزینه غذای دانشجویی پرداخت کردیم در حالی که دانشجویان روزانه تنها ۱۳ هزار تومان برای صبحانه، نهار و شام پرداخت میکنند.
وی کمک به دانشجویان بی بضاعت را از طریق بنیاد حامیان و تخفیف ۲۵ درصدی در ارائه شهریه دانشجویان شبانه یادآور شد و بیان کرد: از طریق کار دانشجویی تلاش میکنیم تا از دانشجویان حمایتهای مالی را انجام دهیم.
سرپرست دانشگاه محقق اردبیلی سهمیه هر دانشکده را ۲ تا ۳ هزار ساعت کار دانشجویی اعلام کرد و گفت: برای دانشجویان مقاطع بالاتر نیز از طریق گرند و کمک هزینه همکاری با اساتید و طرحهای پژوهشی مبالغی پرداخت میشود.
فعالیت ۱۲ شرکت دانش بنیان
چمنی ادامه داد: دانشگاه محقق اردبیلی در حال حاضر ۱۶۲ شرکت فناور و ۱۲ شرکت دانش بنیان دارد که در مراحل مختلف تولید محصولات فناورانه فعالیت میکنند.
وی گفت: هرچند رسالت دانشگاه تربیت نیروی انسانی است و به هیچ وجه وظیفه اشتغال برعهده ندارد اما تلاش میکنیم تا با گسترش شرکتهای فناور و دانش بنیان و ارتباط با صنعت بتوانیم در حوزه تولید محصولات نیز ورود مناسبی را داشته باشیم..
سرپرست دانشگاه محقق اردبیلی تصریح کرد: متأسفانه در استان اردبیل به دلیل نبود آمایش سرزمینی توسعه رشتهها متناسب با قابلیتهای استان انجام نشده در حالی که باید در این استان رشتههای کشاورزی و گردشگری بیش از این توسعه پیدا میکرد.
چمنی افزود: به دلیل آنکه عمده امکانات دانشگاهی در مرکز استان متمرکز شده ما با کمترین استقبال جوانان از دانشکدههای کشاورزی مغان و مشگین و فناوریهای نوین نمین روبرو هستیم در حالی که اگر این دانشکدهها توسعه مییافت امکان جذب دانشجو در این مراکز وجود داشت.
وی اظهار کرد: در حوادث اخیر کلاسهای این دانشگاه حتی یک روز نیز تعطیل نشده و ما با راه اندازی تریبون آزاد و شنیدن درد دل دانشجویان سعی کردیم در حد وسع و توان خود در کنار دانشجویان بوده تا کمترین اعتراض و اغتشاشات احتمالی را شاهد باشیم.
نظر شما