۱۶ مهر ۱۳۸۶، ۱۱:۵۷

پزشکان به دلیل عدم آشنایی با سواد سلامت در انتقال اطلاعات به بیماران ناتوان هستند

هیئت علمی هفتمین همایش انجمن پریودنتولوژی ایران معتقد است، پزشکان ودندانپزشکان به دلیل عدم آشنایی با مقوله "سواد سلامت "در انتقال اطلاعات به بیماران ناتوان هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر احمد حائریان به مناسبت برپایی هفتمین کنگره سالانه این انجمن که امسال 9 تا 11 آبان ماه در بیمارستان های امام خمینی (ره) برپا می شود گفت : سواد سلامت از جمله مباحث جدیدی است که در برابر واژه سواد عمومی به کار برده می شود.

عضو هیئت علمی هفتمین همایش انجمن پریودنتولوژی  ایران یاد آور شد: سواد سلامت عبارت است، از مهارت کاربردی کردن اطلاعات مربوط به سلامت و انتقال آن به دیگران، به عبارت دیگر سواد سلامت توانمند سازی مردم در به کار بستن اطلاعات و دستورهای مربوط به سلامت است.

وی با تاکید بر اینکه داشتن اطلاعات لزوما به معنای با سوادی فرد نیست ، تصریح کرد: یکی از علل ناموفق بودن در بعضی درمان های پزشکی ، ناتوانی پزشک در انتقال اطلاعات لازم برای بیمار به وی بوده که اهمیت این مساله، ضرورت پرداختن به مقوله سواد سلامت را بیش از پیش ضروری می سازد.

وی گفت: سیستم آموزش " سلامت محور" به دلیل نگاه ویژه ای که به موضوع سلامت دارد، به بحث " سواد سلامت" بهای بیشتری می دهد تا جایی که این رشته  در کشورهای پیشرفته در سطوح کارشناسی ارشد در دانشگاه ها تدریس می شود.

عضو هیئت علمی هفتمین همایش انجمن پریودنتولوژی  ایران اضافه کرد: از آن جایی که نظام آموزش پزشکی ونظام ارائه خدمات ما" سلامت محور" نیست موضوع سواد سلامت تا کنون مورد غفلت واقع شده و یکی از مباحثی که در هفتمین کنگره انجمن علمی پریودنتولوژی ایران مورد بحث و هم اندیشی قرارخواهد گرفت ، همین مساله است.

به گفته حائریان به دلیل آنکه بهبود بیماری های پریودنتال ( بیماری های لثه و بافت های نگهدارنده دندان) مانند بیماری دیابت نیازمند کنترل و مراقبت مداوم است. ضروری است ، متخصصان این رشته با آگاهی از چگونگی انتقال اطلاعات خود به زبان ساده و قابل فهم برای بیماران، بتوانند در مسیر درمان ، بیمار را با خود همراه کرده تا نتیجه مطلوب و پایدار حاصل شود.

وی یاد آور شد: حذف پلاک میکروبی، عامل اصلی بیماری های پریودنتال، تنها با آموزش بهداشت عمومی به افراد قابل کنترل است.

عضو کمیته علمی هفتمین همایش انجمن علمی پریودنتولوژی ایران اظهار داشت: موفقیت درمان بیماری های پریودنتال تنها با پیشگیری از بازگشت عوامل ایجاد کننده آن مقدور است که این موضوع، بحث ضرورت کاربردی کردن سواد سلامت را در این حوزه از علم و حرفه پزشکی بار دیگر مطرح می سازد.

گفتنی است هفتمین همایش انجمن پریودنتولوژی ایران با حضور متخصصان و صاحبنظران داخل وخارج کشور 9 تا 11 آبان ماه در بیمارستان امام خمینی (ره) برپا می شود.

شایان ذکر است ، در این همایش جدیدترین دستاوردهای رشته پریودنتولوژی و ایمپلنتونوژی در زمینه کاربرد سلول های بنیادی دندان انسان در بافت های پریودنتال ( لثه و بافت های نگهدارنده دندان ) و کاربرد نانو تکنولوژی در درمان های پریودنتال مطرح خواهد شد.

کد خبر 565094

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha