به گزارش خبرنگار مهر ، در حاشیه مراسم امضای تفاهم نامه همکاری میان وزارت مسکن و شهرسازی و وزارت کار و امور اجتماعی، محمد سعیدی کیا در جمع خبرنگاران گفت: در بخش نظامات مهندسی مسکن هم اکنون بیش از 120 هزار نفر عضو در کل کشور و در کاردان های فنی ساختمان بیش از 45 هزار نفرعضو وجود دارند این در حالی است که مشکل اصلی در بحث مسکن به کیفیت ساختمان بر می گردد.
وی با اشاره به ضرورت توجه به موضوع کیفی سازه ساختمان و مقاومت آن در مقابل حوادث و بلایای طبیعی بیان کرد: تشخیص مهارت کارگران ساختمانی موضوعی مهمی است که در حدود 3 سال آینده هیچ کارگر ساختمانی بدون کارت مهارت وارد عرصه ساختمان سازی نخواهد شد.
وزیر مسکن و شهرسازی مسئولیت اعطای کارت مهارت به کارگران را به سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور مربوط دانست و افزود: اعطای کارت مهارت و تایید صلاحت انجام کار در حد کیفی از سوی این کارگران طبق قانون باید تا سال جاری به انجام می رسید که اندکی به عقب افتاد ولی با فراهم شدن فضا در قانون بودجه سال جاری و باهماهنگی وزارت کار وا مور اجتماعی ضمن امضای تفاهم نامه ای میان این دو وزارتخانه اعتباری بالغ بر 20 میلیارد تومان به اجرای این امر اختصاص داده شده است.
سعیدی کیا بیان کرد: تفاهم نامه همکاری میان وزارت مسکن و شهرسازی و وزارت کار و امور اجتماعی صدور کارت مهارت را برای حدود 50 تا 60 هزار نفر فراهم می کند و امیدواریم این جمع به بازار کار و ساخت وساز کشور افزوده شوند.
در ادامه معاون وزیر کار و امور اجتماعی با بیان اینکه امر حرفه آموزش در بخش ساختمان باید ظرف مدت 12 سال در کشور به پایان می رسید افزود: در حال حاضر یک سال از انجام امر حرفه آموزشی در بخش ساختمان باقی مانده که با همراهی وزارت مسکن و شهرسازی آن بخشی را که به کیفیت و توانایی ساختمان مربوط می شود در قالب تفاهم نامه همکاری مورد نظر قرار گرفته است.
5 حرفه آرماتور بندی، بتن سازی و بتن ریزی ، قالب بندی ، جوشکاری اسکلت فلزی و سفت کاری ساختمان که مورد تفاهم میان دو وزارت خانه واقع شده در بخش مقاوم سازی ساختمان نقش اصلی را ایفا خواهد کرد و مابقی حرفه ها در ساختمان سازی نقش آفرینی خود را بر عهده دارد.
علی کردان عنوان کرد: دستورالعمل صدور کارت مهارت به کارگران یک ماه پیش به ادارات کار و امور اجتماعی استانها ابلاغ شده ضمن آنکه هماهنگی های لازم در این خصوص با سازمان نظام مهندسی به انجام رسیده و در صورت ابلاغ این دستوالعمل از سوی وزارت مسکن و شهرسازی به سازمان مسکن استانها کار عملیاتی آن در کشور آغاز خواهد شد.
وی اظهار داشت: از طریق فراخوان سال گذشته در خواست مجوز آموزشی در این حرفه برای هزار شخصیت حقوقی و حقیقی مورد بررسی قرار گرفت که حدود 440 موسسه در بخش خصوصی مجوز آموزش به کارگران را دریافت کردند این درحالی است که امر کنترل و حاکمیت و برگزاری آزمون ها و صدور گواهینامه از طریق وزارت کار و امور اجتماعی انجام خواهد شد.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور بیان کرد: مقرر است در حد منابع اعتباری موجود به کارگرانی که در کلاسهای آموزشی حضور می یابند متناسب با کارکرد و زندگی آنان مبلغی پرداخت شود.
در ادامه وزیر مسکن و شهرسازی در رابطه با اطلاعیه های جراید در رابطه با تبلیغ هر ایرانی یک خانه اظهار داشت: هیچ کس بدون مجوز وزارت مسکن و شهرسازی نمی تواند اقدام به پیش فروش مسکن کند . ضمن آنکه لایحه پیش فروش برای داشتن قوانین کامل و در راستای جلوگیری از نابسامانی ها در بازار مسکن با قید یک فوریت در مجلس تصویب شده است ضمن اینکه اظهار نظر رسمی و حقوقی در رابطه با ابهامات این آگهی ها طی یک تا دو هفته آینده اعلام خواهد شد.
وی در پایان اعلام کرد: به زودی مراسمی برای واگذاری زمین در کلانشهرها ( شهرهای جدید )از سوی وزارت مسکن و شهرسازی برگزار خواهد شد.
نظر شما