خبرگزاری مهر- گروه استانها: سیستان و بلوچستان یکی از بزرگترین استانهای کشور است که با توجه به پراکندگی جمعیت، کمترین میزان بزرگراهها را به خود اختصاص داده است.
یکی از مسیرهای حیاتی و مهم، مسیر زابل به زاهدان است که از دهه ۸۰ ساخت بزرگراه این مسیر و دوبانده سازی این راه مواصلاتی آغاز شده و با وجود اهمیت، اما همچنان با ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی و ۱۳۵ کیلومتر جاده دو بانده در انتظار تخصیص اعتبارات برای تکمیل است.
در خصوص این محور، گفتگویی با معاون مهندسی و ساخت راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان انجام دادهایم.
۱۳۵ کیلومتر از محور زابل به زاهدان دوبانده شده است
معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان گفت: از مجموع ۲۰۰ کیلومتر محور زابل- زاهدان تا کنون ۱۳۵ کیلومتر آن دو بانده شده است.
مهدی پارسی در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: در تلاش هستیم در صورت تأمین منابع مالی مورد نیاز، عملیات ساخت قطعه دو به عنوان تنها قطعه باقیمانده این مسیر به طول ۳۱ کیلومتر را تا پایان امسال آغاز کنیم.
معاون مهندسی و ساخت ادارهکل راه و شهرسازی استان سیستان و بلوچستان از آغاز عملیات آسفالت پنج کیلومتر از قطعه چهار بزرگراه زابل- زاهدان خبر داد و بیان کرد: طول قطعه چهار بزرگراه زابل- زاهدان ۱۷ کیلومتر بوده که تاکنون ۱۰ کیلومتر آن به بهره برداری رسیده و در حال حاضر عملیات آسفالت پنج کیلومتر ادامه این مسیر بعد از اتمام مراحل زیر سازی آغاز شده است.
وی ادامه داد: تاکنون برای ساخت باند دوم در این قطعه ۲۸۰ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده و جهت تکمیل و اتمام آن نیز به ۶۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
این مقام مسئول تصریح کرد: این اداره کل، همزمان با ساخت قطعه چهار بزرگراه زابل- زاهدان قطعه سه این مسیر را نیز بطول ۲۷ کیلومتر به همراه پل شیله در دستورکار قرار داده و پیش بینی میشود در صورت تخصیص به موقع اعتبارات مورد نیاز تا پایان امسال، ۱۵ کیلومتر از این محور آماده بهره برداری شود.
وی با بیان اینکه مسیر ارتباطی زابل- زاهدان بخشی از محور ترانزیتی چابهار- میلک است که نقش بسزایی در رونق اقتصادی کشور و توسعه سیستان و بلوچستان دارد، گفت: با پیگیریهای این اداره کل در افزایش اعتبارات ساخت بزرگراه از سال ۹۷ تاکنون در این محور مهم ارتباطی استان ۴۲ کیلومتر بزرگراه به همراه پل نهراب به بهره برداری رسیده است.
وی خاطر نشان کرد: در سال ۱۳۹۷ اعتبار ساخت بزرگراه زابل به زاهدان، تنها ۴۰ میلیارد تومان بود که با پیگیرهای صورت گرفته، با رشد ۳۵۰ درصدی به ۱۸۰ میلیارد تومان رسید.
پارسی ادامه داد: افزایش اعتبارات موجب شد تنها در سال ۱۴۰۰ در این محور مهم ارتباطی سیستان و بلوچستان ۲۱ کیلومتر بزرگراه احداث و زیر بار ترافیک رود.
وی در خصوص پل نهراب که در این مسیر قرار دارد نیز گفت: این پل به طول ۲۰۰ متر با هشت دهانه ۲۴ متری به عنوان بخشی از قطعه یک بزرگراه زابل- زاهدان بر روی رودخانه سیستان واقع شده که از سال ۸۹ عملیات ساخت آن آغاز و پس از اجرای عملیات شمع و ستون در سال ۹۱ به علت کمبود اعتبار متوقف شد و بعد از وقفه چندین ساله و با توجه به اهمیت، احداث پل با پیگیریهای صورت گرفته و تخصیص منابع مالی، مجدد عملیات ساخت این پل از سال ۱۴۰۰ آغاز شد و در مدت هشت ماه با صرف اعتبار بالغ بر ۴۵۰ میلیارد ریال آماده بهره برداری شد.
وی در خصوص پل شیله نیز بیان کرد: عملیات ساخت پل شیله با مشخصات طول عرشه ۱۷۶ متری و با هشت دهانه ۲۲ متری نیازمند تخصیص ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار است تا در بازده زمانی تعیین شده تکمیل و به بهره برداری برسد.
وی تصریح کرد: قطعاً با اتمام این پل مهم ضریب امنیت کاربران جادهای و مباحث پدافندی و امنیتی و نیز جایگاه کریدور شمال به جنوب کشور تقویت خواهد شد.
نظر شما