۵ دی ۱۴۰۱، ۱۶:۵۳

به همت حوزه هنری استان فارس؛

رمان «ایمان مریم» در بوته نقد قرارگرفت

رمان «ایمان مریم» در بوته نقد قرارگرفت

شیراز- در آئینی رمان «ایمان مریم» در جمع خانواده و همکاران شهید مریم رحیمی بانوی مدافع سلامت شیراز نقد و بررسی شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در آئینی که ظهر دوشنبه به همت حوزه هنری استان فارس برگزار شد سارا عرفانی نویسنده جوان کشور، خالق آثاری چون «لبخند مسیح» که رتبه اول جشنواره سراسری بانوی فرهنگ در سال ۸۵ به ارمغان آورد و کتاب «پنجشنبه فیروزه‌ای» که اثر برگزیده جایزه شهید غنی‌پور در سال ۹۴ شد، در اولین برنامه سفرش به شیراز مهمان بیمارستان شهید رجایی شد و رمان ایمان مریم که حول زندگی و خاطرات پرستار شهید مریم رحیمی توسط بیژن کیا نگاشته شده، نقد کرد.

عرفانی با اشاره به حسن انتخاب محل کار شهید به عنوان مکان مراسم معرفی و نقد این کتاب عنوان کرد: اولین بار است که برای برنامه معرفی و نقد کتاب به بیمارستان دعوت می‌شوم تجربه جالب و هیجان انگیزی بود. البته با تجربه‌ای که استاد بیژن کیا دارند خودم را در جایگاه نقد نمی‌دانم بلکه تلاش می‌کنم برداشت خودم را برای معرفی این اثر ارائه کنم.

این نویسنده تاکید کرد: جای خوشحالی است که در زمان مناسب شاهد آثاری در قالب رمان هستیم اما هنوز جا دارد خیلی بیشتر از اینها درباره کرونا بنویسیم.

عرفانی شروع طوفانی نویسنده در فصل اول را از نقاط برجسته کتاب دانست و گفت: پیشنهاد می‌کنم بخش‌هایی از فصل اول کتاب در مراسم خوانده شود این رمان از آن دسته کتاب‌هایی است که برای معرفی آن کافیست به مخاطب بگویی فقط فصل اول را بخوان. خودش تا آخر کتاب می‌رود. قلم نویسنده مخاطب را درگیر داستان می‌کند و تا آخر کتاب می‌برد.

وی با اشاره به اینکه در این اثر فرم حرف اول را می‌زند، اظهار کرد: حضور راوی‌های متعدد این رمان در کتاب‌های ایرانی منحصر به فرد است. گاهی نویسندگان هراس دارند تعدد راوی مخاطب را گیج و دل‌زده کند برای همین آن را امتحان نمی‌کنند اما در این اثر جاذبه قلم به حدی است که تعدد راوی را می‌توان از نقاط قوت آن برشمرد.
از طرف دیگر اینکه در بخش‌هایی از کتاب شهید رحیمی از ماورا به ماجرا نگاه می‌کند خیلی پر کشش بود. اما شخصاً به عنوان مخاطب دوست داشتم از مریم رحیمی قبل از شهادت هم بیشتر بدانم.

وی با اشاره به نگاه آرامش بخش کتاب به مقوله مرگ خاطرنشان کرد: یکی از اتفاقاتی که این نوع نگاه برای مخاطب رقم می‌زند، این است که مرگ را در نگاه مخاطب شیرین می‌کند و حس منفی را از مرگ می‌زداید.

بیژن کیا در این اثر مثل یک نسیم ملایم مرگ را به تصویر کشیده است و علاوه بر معرفی هنرمندانه شهید، این کارکرد ثانویه کتاب درباره تصحیح نگاه عموم مردم به مرگ مخصوصاً در روزگار کرونا ارزشمند بود.

سرعت تولید کتاب، قطع مناسب و خوش دست و تصویرسازی‌های منحصربه‌فرد این رمان از جمله نقاط قوتی بود که در این جلسه به آن اشاره شد.
بیژن کیا نیز در ادامه جلسه درباره روند تولید این کتاب توضیح داد: گروه‌های همدل علمدار جهاد تولید رمان ایمان مریم و کتاب پروانگی را کلید زدند و با سرعت قابل توجهی کار را پیش بردند تا آنجا که در سالگرد شهید ما دست مان از محصولات هنری خالی نبود. من تشکیل تیم جهادی در حوزه تولید محصول هنری و موفقیت خروجی کار را از برکت خون شهید میدانم.

وی‌تصریح کرد: مدافعان سلامت مدافع اخلاق جامعه بودند که از جان و منافع شأن برای جامعه گذشتند. این فداکاری‌ها را نباید به آسانی از یاد برد.

وی یادآور شد: در این رمان به نقش‌های مختلفی چون همسری، مادری و دختری و بحث مدافعان سلامت پرداخته شده است. اما بیشتر سعی کردیم از بعد از شهادت شهید روایت کنیم چون درباره معرفی شهید آثار دیگری مانند پروانگی تولید شده بود. برخی نهادها هم قصد داشتند به زندگی و معرفی شهید بپردازند. فضا را برای آنها باز گذاشتیم.

میثم محمدی مجری و کارشناس برنامه نیز با اشاره به استقبال مردم از این دو کتاب تاکید کرد: جا دارد دانشگاه علوم پزشکی و دانشکده‌های مربوطه و بیمارستان‌ها بیشتر به شهدای مدافع سلامت و حماسه آفرینی کادر درمان در روزگار کرونا بپردازند. هر استان دیگری چنین آثاری در این حوزه داشت خیلی بیش از اینها به آن می‌پرداخت.

وی تصریح کرد: این شهید به همت جهادی‌ها با تولید محصول هنری معرفی شد و الان می‌توان حول زندگی و شخصیت او در حوزه فیلم و انیمیشن هم ورود کرد. به زودی تیزر معرفی رمان ایمان مریم را از شبکه‌های ملی هم خواهیم دید. اما استان فارس چندین شهید مدافع سلامت دیگر دارد که هیچ کاری حول معرفی هنری آنها به جامعه بهداشت و درمان و عموم مردم انجام نشده است.
معظمی رئیس بیمارستان شهید رجایی نیز ضمن قدردانی از برگزاری چنین مراسمی در بیمارستان و خوشامد به مهمانان خبر داد: طراحی عکس شهید رحیمی انجام شده و بزودی سر در بیمارستان محل کار او نصب خواهد شد.
وی با تاکید بر ضرورت زنده نگهداشتن یاد شهدا گفت: هر کاری برای شهدا انجام دهیم کم است. ما خود را مقید میدانیم از شهدا یاد کنیم چون هرچه داریم به برکت خون شهداست.
به گزارش خبرنگار مهر این برنامه که به همت حوزه هنری فارس و دانشگاه علوم پزشکی شیراز با حضور نویسنده کتاب و جمعی از مسئولین حوزه بهداشت و درمان استان در سالن بنان بیمارستان شهید رجایی شیراز برگزار شد، با تقدیر از نویسنده کتاب و مهمان برنامه به پایان رسید.

کد خبر 5665446

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha