به گزارش خبرگزاری مهر مهندس سید مهدی هاشمی در همایش مدیریت خطر بلایای طبیعی که در اسلام آباد پایتخت پاکستان برگزار شد آمادگی کشورمان را در زمینه انتقال تجربیات در مبحث مدیریت بحران و بلایای طبیعی و همکاری با سایر کشورها به ویژه کشورهای منطقه و آسیا اعلام کرد و گفت : ایران هم اکنون میزبان دو مرکز آسیایی در زمینه کاهش خطر پذیری لرزه ای در تهران و اقلیم شناسی در مشهد است .
وی در ادامه از تخصیص بخشی از اعتبارات مربوط به حوادث به امور پیشگیری و آمادگی و توجه به تمامی مراحل چهارگانه مدیریت بحران به طور متعادل و همزمان در ایران خبر داد .
معاون هماهنگی امور عمرانی وزیر کشور همچنین افزود : استفاده از فناوری های نوین در بخش حوادث غیر مترقبه و به کارگیری تجهیزات جدید و منابع انسانی مناسب با هدف نظام مند نمودن سیستم های مدیریت بحران کشور و سرعت گرفتن در ارائه خدمات مطلوب به آسیب دیدگان در اولویت ستادهای حوادث ایران قرار گرفته است .
وی همچنین گفت : مستند سازی حوادث غیر مترقبه و مشخص شدن علت های آن نیز در دستور کار قرار گرفته است .
مهندس هاشمی همچنین با اشاره به تجارب موفق در زمینه اطلاع رسانی به موقع پیش از وقوع زلزله فروردین 85 استان لرستان که تلفات انسانی را به حداقل رساند ، اظهار داشت : با برنامه ریزی های صورت گرفته در کمتر از یکسال پس از وقوع این زلزله موفق به بازسازی 300 هزار واحد مسکونی در لرستان شده ایم و آماده ایم تا مجموعه تجربیات به دست آمده از این حادثه را به سایر کشورها نیز انتقال دهیم .
وی همچنین تجربه آموزش در سطح محلات و ارتقای فرهنگ ایمنی آحاد جامعه از طریق کارگروه های ملی و استانی ، مدارس ، پادگانها و ادارات را از دیگر تجربیات موفق جمهوری اسلامی ایران در زمینه مدیریت حوادث و سوانح غیر مترقبه برشمرد.
وی همچنین اظهار داشت : ایران به منظور تحقق شعار سال 2006 سازمان ملل متحد مبنی بر احداث مدارس ایمن ، اعتبارات خوبی را برای مقاوم سازی مدارس اختصاص داده و در راستای اجرائی نمودن شعار پیشگیری و مقاوم سازی منازل در برابر زلزله ، اصلاح بافت فرسوده واحدهای مسکونی ، روستایی نیز آغاز شده است .
معاون عمرانی وزیر کشور همچنین ارتقای ساختار ستادهای حوادث استانها و تصویب لایحه تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور در مجلس شورای اسلامی را از دیگر اقدامات عمده ایران برای ارتقای مدیریت حوادث غیر مترقبه در کشور برشمرد .
نظر شما