به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، یک مطالعه جدید نشان میدهد که سیگار نه تنها به سلامت ریه و قلب آسیب میرساند، بلکه احتمال از دست دادن حافظه و سردرگمی در میانسالی را افزایش میدهد.
به گفته محققان دانشگاه ایالتی اوهایو، احتمال زوال شناختی برای کسانی که سیگار را ترک میکنند کمتر است؛ حتی اگر اخیراً این کار را انجام داده باشند.
تحقیقات گذشته ارتباط بین سیگار کشیدن و بیماری آلزایمر یا سایر انواع زوال عقل را نشان داده است.
محققان با استفاده از نظرسنجی سیستم نظارت بر عوامل خطر رفتاری ۲۰۱۹، معیارهای زوال شناختی ذهنی را برای سیگاریهای فعلی، سیگاریهای اخیر و کسانی که سالها قبل ترک کرده بودند، بررسی کردند و بیش از ۱۳۶۰۰۰ فرد ۴۵ ساله و بالاتر را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. حدود ۱۱ درصد زوال ذهنی شناختی را گزارش کردند.
«جفری وینگ»، نویسنده ارشد این مطالعه، گفت: «ارتباط در گروه سنی ۴۵ تا ۵۹ سال بسیار مهم بود و نشان میدهد که ترک در این مرحله از زندگی ممکن است برای سلامت شناختی مفید باشد.»
شیوع زوال ذهنی شناختی در افراد سیگاری مورد مطالعه تقریباً ۱.۹ برابر افراد غیرسیگاری بود. برای کسانی که کمتر از ۱۰ سال پیش سیگار را ترک کرده بودند، ۱.۵ برابر افراد غیرسیگاری بود.
ترک سیگار در مدت زمان طولانیتر مزایای بیشتری داشت. محققان دریافتند افرادی که بیش از یک دهه قبل از این نظرسنجی سیگار را ترک کردند، شیوع زوال شناختی ذهنی شأن فقط کمی بالاتر از گروه غیرسیگاری بود.
نظر شما