۲۱ مهر ۱۳۸۶، ۱۳:۱۵

ژنوم جلبک سبز نقشه برداری شد

ژنوم جلبک سبز نقشه برداری شد

زیست شناسان آمریکایی با نقشه برداری از ژنوم جلبک سبز کشف کردند که این جاندار تک سلولی بسیاری از ژن هایی را که گیاهان و جانوران در طول تکامل از دست داده اند همچنان حفظ کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان موسسه کرنجی با نقشه برداری از ژنوم یک ارگانیسم تک سلولی با عنوان جلبک سبز " چلامیدوموناس رینهارت" کشف کردند که 15 هزار ژن این جاندار با ژنوم گیاهان و حیوانات و در نتیچه انسان مشترک است.

به اعتقاد این دانشمندان، جلبک سبز می تواند به عنوان ارگانیسم مدل در نظر گرفته شود، چراکه بسیاری از ژن هایی را که در طول تکامل در ژنوم گیاهان و حیوانات از بین رفته اند همچنان حفظ کرده است.

نتایج تحقیقات این دانشمندان که در مجله ساینس منتشر شده است، نشان می دهد که "چلامیدوموناس رینهارت" یک ارگانیسم 10 میکرومتری است که در خشکی و آب زندگی می کند. درحدود 6/1 میلیارد سال قبل از حیوانات و نیم میلیارد سال بعد از آن از گیاهان جدا شده است. باوجود این همچنان به فتوسنتز ادامه داده است.

جلبک سبز برای حرکت از دو شلاق شبیه به مژک استفاده می کند.

در این تحقیق، دانشمندان پروتئین های جدیدی را کشف کردند که با عملکردهای این شلاق ها سازگارند. این محققان با شناسایی حدود 7 هزار پروتئین شبیه به مواد اسید آمینه، کشف کردند که 35 درصد از ژن های "چلامیدوموناس رینهارت" (Chlamydomonas Reinhardt) به ژن های گیاهان و جانوران و انسان مشترک است، درحالی که بیش از 10 درصد از ژن های این جاندار تک سلولی تنها با ژن های انسان مشترک هستند.

همچنین در این جاندار پروتئین های متعددی وجود دارند که امکان زیستن در خشکی را فراهم می کنند.

بررسی ژن هایی که این پروتئین را رمزگذاری می کنند می تواند به درک تکامل این سیستم های سلولی کمک کند.

کد خبر 567538

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha