به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا و دانشگاه منچستر با هدف بررسی منشاء تولید خاک جهان تصاویری را که تلسکوپ فضایی اسپایتزر از شبه ستاره ای در فاصله 8 میلیارد سال نوری از زمین قرار دارد مورد بررسی قرار دادند و کشف کردند که نیروی سیاه چاله ها توانایی ایجاد و جابجا کردن خاک ستارگان را در جهان دارند.
شبه ستاره ها، اجرامی کیهانی هستند که شباهت زیادی به ستارگان دارند و نسبت به دیگر اجرام آسمانی نورانی تر هستند. درحقیقت نور ویژه شبه ستاره ها به خاطر حضور یک سیاه چاله بسیار بزرگ است که در اطراف این اجرام قرار دارد. این سیاه چاله سبب تولید خاک و نور شدید شبه ستاره ها می شود.
نیروهای قوی گریز از مرکز و جانب مرکز که توسط سیاه چاله ساخته می شود و بادهای کیهانی که حاصل این نیروها است، مولکولهای گازی شکلی را تولید کرده و این مولکول ها را به مولکول های پیچیده تر تبدیل می کنند.
رصد تلسکوپ فضایی اسپاتزر به ستاره شناسان این امکان را داد که شیشه، شن، بلور، مرمر، یاقوت سرخ و یاقوت کبود را در این شبه ستاره شناسایی کنند.
نتایج این تحقیقات که در شماره اکتبر مجله Astrophysical Journal Letters منتشر شده است، نشان می دهد که جهان پیش از آنکه تبدیل به خاک شود، از گاز تشکیل شده بوده است. اما هنوز این سوال مطرح است که این گاز از چه چیزی تولید شده است.
نظر شما