حجت الاسلام میر محمد تاج الدینی در گفتگو با خبرنگار مهر در تبریز افزود: با توجه به کاستی های بسیار در بخش فرهنگی کشور، اعتبارات مربوط به این حوزه در بودجه سال آینده کشور به طور قابل توجهی افزایش خواهد یافت.
وی با اشاره به عزم جدی نمایندگان مجلس و مسئولان کشور اظهار امیدواری کرد: بودجه فرهنگی کشور به ویژه در عرصه مطبوعات ، کتاب ، هنر و ... حداقل دو برابر شود.
میرتاج الدینی تصریح کرد: با وجود اینکه مهمترین معضلات کنونی کشور در حوزه های فرهنگی است اما توجه و اهتمام کافی برای ارتقای این بخش در کشور صورت نگرفته است.
وی با اشاره به تهاجم فرهنگی دشمنان افزود: مقابله با تهاجم فرهنگی غرب که فکر و روح جوانان ایرانی را نشانه گرفته است به سرمایه گذاری گسترده در این حوزه بستگی دارد.
به گفته وی، مقابله با تهاجم فرهنگی، ابزار و راهکارهای خاص خود را می طلبد که این مهم بدون اختصاص اعتبارات کافی میسر نخواهد شد.
نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس از مظلوم واقع شدن بخش فرهنگی در کشور انتقاد کرد و گفت: در گزارش اخیر رئیس جمهوری به مقام معظم رهبری نیز اشاره ای به مسائل فرهنگی نشد که این کاستی فورا مورد توجه معظم له قرار گرفت.
تاج الدینی، بودجه بخش فرهنگی کشور را از اعتبارات اختصاص یافته برای یارانه کودهای کشاورزی نیز کمتر دانست و خاطرنشان کرد: از کل اعتبارات 68 هزار میلیارد تومانی کشور تنها سه درصد به حوزه فرهنگی اختصاص یافته است.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی، خروج بخش فرهنگ از مظلومیت توزیع منابع مالی را تنها راهکار خروج از این بن بست عنوان کرد و گفت: بر اساس سیاست های اصل 44 وجود منابع دایمی درآمدزادیی برای بخش فرهنگی کشور پیش بینی شده است.
وی در توضیح این مطلب گفت: بر اساس این سیاستها باید منابع مالی و درآمدزایی تعریف شود که به مانند چشمهای جوشان همواره برای حوزه فرهنگی کشور جاری شده و نیازهای مادی این بخش را تامین نماید.
تاج الدینی از ارایه طرحی جدید از سوی نمایندگان مجلس برای حل این معضل خبر داد و گفت : بر اساس طرحی که از سوی جمعی از نمایندگان مجلس تهیه شده است، باید پنج درصد درآمد حاصله از بنگاههای دولتی که به بخش خصوصی واگذار می شوند به بخش فرهنگ تزریق شود.
نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس بابیان اینکه این طرح برای اجرایی شدن نیازمند تصویب نمایندگان و نیز شورای نگهبان است تصریح کرد: پنج درصد یاد شده رقمی را شامل خواهد شد که بخش فرهنگی کشور در طول سه دهه گذشته به خود ندیده است.
این نماینده مجلس در ادامه، ناهماهنگی در سیاستگذاری و اجرای برنامه های فرهنگی را در کشور از دیگر کاستی های موجود در این عرصه عنوان کرد و گفت: برای ایجاد هماهنگی بین دستگاه های مختلف و ممانعت از موازی کاری و هدر دادن منابع، تاسیس "ستاد توسعه فرهنگی کشور" در کمیسیون فرهنگی مجلس تصویب شده و به زودی برای تصویب نهایی در صحن علنی مجلس ارائه می شود.
نظر شما