۲۲ مهر ۱۳۸۶، ۱۳:۲۷

میرکاظمی مطرح کرد:

درخواست مسئولان نظام برای تجدیدنظر در وضعیت فعلی نان

درخواست مسئولان نظام برای تجدیدنظر در وضعیت فعلی نان

وزیر بازرگانی مطرح کرد : مسئولان نظام خواهان تجدید نظر در وضعیت فعلی نان هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود میرکاظمی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه نان در تهران گفت: خرید تضمینی گندم و پرداخت های دیرهنگام دولت همواره یکی از دغدغه های کشاورزان بوده، این در حالی است که گندم از محصولاتی است که دولت همواره نمی تواند تا 100درصد آن را خریداری کند.

وزیر بازرگانی میزان سرانه مصرف آرد در کشور را 160 کیلو عنوان کرد و افزود: در چنین شرایطی باید کل چرخه تولید نان را با کلیه عوامل در کنار یکدیگر در نظر گرفت تا بتوان برای پرداخت یارانه و تولید اقتصادی آن برنامه ریزی کرد.

وی اظهار داشت: در بخش اول پرداخت منظم و به روز و در بخش دوم ساماندهی توزیع باید صورت گیرد که در حال حاضر کلیه آردهای تولیدی تحت پوشش شبکه ای منظم قرار دارد. در بخش بعدی ساماندهی نان است که نشست های منظمی با عوامل و دست اندرکاران این محصول صورت گرفته و بعضا مردم نیز از کیفیت نان معترضند.

به گفته میرکاظمی مسئولان نظام درخواست تجدید نظر در وضعیت فعلی نان را دارند. علیرغم همه مشکلات، کسی راغب به از دست دادن وضعیت فعلی نان نیست و با توسعه نانهای صنعتی و جایگزین کردن تدریجی و نه حدف کامل آن می توان این وضعیت را ساماندهی کرد.

وی تصریح کرد: دولت باید از اجرا خارج و به کنترل و نظارت نان بپردازد. وزیر بازرگانی با اشاره به افزایش قیمت جهانی گندم افزود: طی چندماه اخیر قیمت گندم تا 100 درصد نیز افزایش یافته ، این درحالی است که قسمت اعظمی از 26 هزار میلیارد تومانی که بابت نان یارانه پرداخت می شود، باید حذف شده و مورد تجدید نظر قرار گیرد.

وی اظهار داشت: بخش عمده ای از یارانه پرداختی به نان از سوی دولت به دستمزد تعلق می گیرد و سهم یارانه آرد از نان تنها 5 درصد است؛ بنابراین با افزایش قیمت غلات طی چند سال آتی مشاهده می شود که باید یارانه قابل توجهی پرداخت شود.

به گفته میرکاظمی، جابجایی در جایگزینی نان های صنعتی با نان های سنتی ممکن است چندین سال به طول انجامد اما در نهایت به ایجاد فضای رقابتی و مطلوب برای مردم و تولیدکنندگان نان تبدیل خواهد شد.

در ادامه مجید پارسانیا معاون وزیر بازرگانی نیز از فعال شدن کمیته ای برای بهبود وضعیت نان در کشور خبرداد و گفت: این کمیته حوزه های مختلف زنجیره های بهبود کیفیت نان را مورد بررسی قرار می دهد.

معاون وزیر بازرگانی افزود: با استقبال برای ایجاد کارخانجات نان صنعتی در کشور موقعیتی فراهم شده تا آرد مورد نیاز به صورت کیفی به عنوان ماده اولیه در اختیار واحدهای صنعتی قرار گیرد.

وی تصریح کرد: در زمینه ایجاد فضاهای استاندارد نگهداری گندم جهش خوبی حاصل شده است به نحوی که با مشارکت بخش خصوصی تا پایان امسال نوید داشتن 7 میلیون تن ظرفیت فضاهای استاندارد نگهداری گندم در کشور به مرحله عمل می رسد و رفع انحصار دولتی در بخش گندم و آرد را شاهد خواهیم بود.

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران ابراز امیدواری کرد در حوزه نان صنعتی بتوان به تکامل رسید.

پارسانیا گفت: در نمایشگاه صنعت نان امید می رود دستاوردهای حوزه های مختلف دنیا در حوزه تولید نان به شکل صنعتی به منظر قضاوت مردم رسد. وی اظهار داشت: با تایید رئیس جمهوری صنعتی شدن نان در لایحه پیشنهادی دولت در بودجه سال 86 دیده شد.

همچنین حمید قوام شهیدی مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی جمهوری اسلامی ایران نیز آمار سرانه مصرف نان درکشورهای اروپایی را کمتر از 100 کیلوگرم در سال ذکر کرد و افزود: این آمار در ایران به 140 تا 164 کیلوگرم می رسد. هرچند میزان مصرف تا حدود زیادی به الگوی مصرف و قوت غالب در کشورهای مختلف برمی گردد.

مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی جمهوری اسلامی ایران گفت: ضایعات نان در کشور همواره بحثی چالش برانگیز بوده که بیشتر ریشه در نحوه تهیه و پخت آن دارد و مواردی مانند استفاده از مواد اولیه مناسب، بکارگیری خمیرمایه استاندارد و زمان مورد نیاز تخمیر و رعایت اصول صحیح حرارت دهی می تواند کاهش جدی ضایعات نان را به همراه داشته باشد.

کد خبر 567979

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha