۲۲ مهر ۱۳۸۶، ۱۵:۱۳

تأکید علمای مسلمان بر مشترکات ادیان ابراهیمی برای رسیدن به صلح

تأکید علمای مسلمان بر مشترکات ادیان ابراهیمی برای رسیدن به صلح

علمای برجسته مسلمان طی نامه‌ای سرگشاده به رهبران روحانی جهان مسیحیت مبانی مشترک میان دو دین ابراهیمی را مورد تأکید قرار دادند تا رسیدن به صلح جهانی را با توجه به متون مقدس تحقق بخشند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع اینترنتی، در این نامه 29 صفحه ای آمده است: یکتایی خداوند، ضرورت عشق به وی و ضرورت عشق به همسایه  میان اسلام و مسیحیت دارای ریشه های مشترک است.

این نامه که با عنوان" کلام مشترک میان ما و شما" منتشر و طی روزهای گذشته به رهبران مسیحی جهان ارائه شده دربرگیرنده بخشهایی از قرآن و انجیل است که شباهتهای دو دین را مورد توجه قرار داده است.

نامه علمای مسلمان رفتار مسلمانان با مسیحیان و یهودیان را که باید با دوستی ویژه ای باشد مورد تأکید قرار داده و آورده است: ما به عنوان مسلمان به مسیحیان می گوییم که علیه آنها نبوده و اسلام نیز علیه آنها نیست.

نسخه هایی از این نامه بندیکت شانزدهم رهبرکاتولیکهای جهان، دکتر روان ویلیامز اسقف اعظم کانتربری و رهبر انگلیکنهای جهان، بارتالامه اول رهبر ارتدکسهای قسطنطنیه و سایر پاتریاکهای ارتدکس، رهبران پروتستان و لوتری ارسال شده است.

قرار است در روزهای آینده سراسر جهان نشستهای خبری با حضور علمای مسلمان در رابطه با این نامه برگزار شود که این کنفرانسهای خبری از اردن آغاز خواهد شد.

دبیرکل اتحادیه بین المللی علمای مسلمان، مفتی مصر، خطیب مسجدالاقصی، عمرخالد واعظ مصری و حمزه یوسف واعظ امریکایی و دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی این نامه را امضاء کرده‌اند.

این نامه هشدار داده است که روابط تیره شده میان مسلمانان و مسیحان آینده جهان را به خطر می‌اندازد. اگر مسلمانان و مسیحان در صلح نباشند، جهان به صلح نمی‌رسد.

علمای مسلمان یادآور شدند همراه یکدیگر که 55 درصد از جمعیت جهان را تشکیل می دهیم می توانیم روابطی میان این دوجامعه برقرار کنیم که عامل مهم و معنا داری برای گسترش صلح در سراسر جهان باشد.

روابط میان جهان اسلام و غرب پس از نقل قول بندیکت شانزدهم از یک امپراتور بیزانسی قرن چهاردهمی که خشونت را به اسلام نسبت داده بود خدشه‌دار شد.

این نامه تصریح می‌کند که در جهان مدرن با وجود سلاحهای وحشتناک، هیچ کدام از دو طرف نمی‌توانند برنده شود. بنابراین آینده مشترک ما و بقای جهان در معرض خطر قرار گرفته است.

در ادامه این نامه آمده است: در این میان عده ای از خرابی و مناقشه برای رسیدن به اهداف خود سود می برند، اگر نتوانیم برای تحقق صلح و رسیدن به هماهنگی گام برداریم، روح ازلی ما نیز در معرض خطر قرار می گیرد. بنابراین بگذارید تمایزات ما به انزجار و شکاف میان ما منتهی نشود و بایکدیگر با تقوا و کارهای خیر رفتار کنیم.

کد خبر 568067

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha