گروه دفاع مقدس خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري سازمان ميراث فرهنگي : " ابوطالب امام " يكي از عكاسان دوران دفاع مقدس در كتابي تحت عنوان « رويشي در سپيده»، با يادآوري برخي عكاسان دوره جنگ و آثار ايشان، سعي كرده است به مقايسه دوره 8 ساله جنگ ايران و عراق و دوره پس از جنگ يا همان دوران سازندگي و اصطلاحا بازسازي بپردازد.
"ابوطالب امام "، در حالي اقدام به چنين فعاليتي كرده است كه پس از سال ها فعاليت در حوزه عكاسي، بر اثر حمل وسايل عكاسي در دوران جنگ، دچار بيماري نقرس شده و حدود 5 سال است كه با ويلچر حركت مي كند.
وي در كتاب خود، تلاش كرده است با بهره گيري از زاويه ديد منتخب عكاسان دوره جنگ، تصويري از دوران بازسازي آن منطقه را ارايه دهد. به عقيده ابوطالب، وجود مركز يا موزه اي براي جمع آوري عكس هاي دوره جنگ، به عنوان سندهاي تاريخي و فرهنگي ضرورتي است كه متاسفانه پس از گذشت 14 سال از تمام شدن جنگ 8 ساله ايران و عراق، هنوز توجه لازم به آن نشده است. وي مي گويد: « نگاتيو عكس هاي عكاسان دوره جنگ در حال رنگ پريدگي و از بين رفتن هستند. عكاسان ما به دليل كمبود امكانات، مكان مناسبي را براي نگهداري عكس هاي خود ندارند. در نتيجه نگاتيوها در زيرزمين هاي خانگي، در حال زرد شدن و از بين رفتن هستند.»
وي با تاكيد بر اين كه نبايد به اهميت حفظ يادگارهاي دوران جنگ، فقط در هفته دفاع مقدس پرداخته شود، گفت: « كجايند كساني كه حمايت هاي واقعي خود را از ميراث فرهنگي ارايه دهند؟ يكي از مشكلات فرهنگ ما اين است كه تاريخ كشور ما در حال از بين رفتن است و ما به دليل عدم آگاهي، مدام در حال از بين بردن يادگارهاي فرهنگي - تاريخي خود هستيم. در حال حاضر بسياري از مستندات جنگ ايران و عراق از بين رفته است و به نظر مي رسد در چنين شرايط حساسي، بايد به عكس هاي موجود از وقايع مهم تاريخي، سياسي، اجتماعي و فرهنگي به عنوان سندهاي تاريخي، توجه بيشتري شود.»
همچنين لازم به ذكر است « آينه در قاب »، عنوان مستندي به كارگرداني « پريسا ساساني » است كه به زندگي و آثار اين عكاس جنگ مي پردازد.
نظر شما