کلودیو چکوتی روز سه شنبه در حاشیه بازدید از ساعت آفتابی واقع در دبستان شهید چمران زاهدان در گفتگو با مهر گفت: به دعوت جمعیت منجمان مهبانگ زاهدان همراه تعدادی از پژوهشگران و منجمان ایتالیایی جهت شرکت در همایش نجوم به زاهدان سفر کرده ایم.
وی اظهار داشت: تعداد زیادی ساعت آفتابی در زاهدان ساخته شده که بر خلاف سایر نقاط دنیا و حتی ایران که این ساعتها در مکانهای خاصی همچون مساجد قرار دارند و در این شهر می توان این ساعتها را در باغها، محیط های آموزشی و مراکز فرهنگی مشاهده نیز مشاهد کرد.
چکوتی اظهار داشت: یونانیان و مصریان در ابداع ساعت های آفتابی پیشرو بوده اند و با درخشش تمدن اسلامی ساعتهای آفتابی نیز همچون سایر علوم پیشرفت نموده و به سرعت تکامل یافتند.
وی بیان داشت: مسلمانان در تمدن اسلامی از ساعت آفتابی علاوه بر فهمیدن زمان جهت مشخص نمودن قبله نیز بهره می بردند و این امر باعث شد تا این ساعتها در مساجد جایگاه ویژه ای داشته باشند.
چکوتی یادآور شد: با رشد تکنولوژی و اختراع ساعت های مکانیکی این ساعتها نیز به فراموشی سپرده شد.
مسئول اتحادیه ساعت های آفتابی اروپا عنوان کرد: با همت عده ای از علاقه مندان ساعتهای آفتابی دست به احیاء مجدد این ساعتها در جهان زدیم که خوشبختانه شهر زاهدان توانسته در این زمینه از سایر شهرها در سراسر جهان سبقت بگیرد.
کلودیو چکوتی محقق و پژوهشگر تاریخ نجوم دوره اسلامی و برنامه ریز دو ساعت آفتابی حرم مطهر امام رضا(ع) در مشهد و حرم حضرت معصومه (س) در قم، آشنا به زبانهای فارسی عربی و فرانسه از کشور ایتالیا است.
وی ترجمه کتاب ( التفهیم لاوایل الصناعه التنجم) از آثار دانشمند بزرگ ایرانی استاد ابو ریحان بیرونی به زبان ایتالیایی را در کارنامه خویش دارد.
نظر شما