دکترسید محمد باقر نبوی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: عده ای مرگ دلفین ها را به ورود نفت و مازوت به سواحل بندرعباس مربوط می سازند که من این احتمال را رد می کنم چراکه ورود این مازوت فقط در عرض حداکثر 100 متری ساحل بود و این در حالی است که مرگ دلفین ها در سواحل جاسک اتفاق افتاده است که 250 کیلومتر با بندرعباس فاصله دارد و با توجه به اینکه جریان آب نیز از سمت بندر جاسک به بندر عباس در حرکت است احتمال جابجایی آلودگی به آن منطقه دور از ذهن می باشد.
وی احتمال گیر افتادن این جانوران در تور صیادی را نیز منطقی ندانست و گفت: با وجود اینکه در مطالعه اولیه این لاشه ها، آثارزخم بر بدن تعدادی از آنها دیده می شود، اما به نظر با توجه به تعداد زیاد آنها این حس نیز محتمل نخواهد بود.
مدیرکل دفتر زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، آلودگی های شیمیایی را مهمترین احتمال در مرگ دلفین ها عنوان کرد و گفت: امیدواریم که آزمایش بر روی این لاشه ها هرچه سریعتر انجام گیرد تا علت اصلی مرگ آنها مشخص شود.
وی با انتقاد از برخی از رسانه ها که پوشش مناسبی در خصوص مرگ دلفین ها نداشته اند، خاطر نشان کرد: در همه جای دنیا متعارف است که مباحث تخصصی و کارشناسی به کارشناسان مرتبط ارجاع شود ولی متاسفانه برخی از رسانه ها در مسائل دریایی با افراد غیر کارشناس مصاحبه می کنند که طبیعتاً آنها نمی توانند مانند یک متخصص نظر دهند.
دکتر نبوی افزود: با توجه به اینکه یک مرجع ملی از طرف دولت برای بحث دریا مشخص شده است و جایگاه قانونی در این خصوص وجود دارد، نیاز است این مسائل از طریق این ارگان پی گیری شود.
وی در ادامه این گفتگو از نمونه گیری در سواحل سه استان خوزستان، بوشهر و بندرعباس خبر داد و گفت: این پایش در سه نقطه حساس سواحل خلیج فارس یعنی خوریات خور موسی، عسلویه - نایبند و سواحل بندر عباس انجام می گیرد.
مدیرکل دفتر زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: ما پیشنهاد شکل گیری ایستگاههای پایش به منظور پایش آلودگی با منشاء دریا و خشکی را داشته ایم تا بتوانیم از اتفاقاتی که در سواحل دریاها رخ می دهد مطلع شویم و بتوانیم راهکارهایی را برای کاهش این اتفاقات ارائه نماییم.
وی افزود: بنا داریم تا در 7 استان ساحلی دریاهای ایران بصورت فصلی نمونه برداری کنیم و وضعیت نوسان آلاینده ها را در سواحل دریاها کنترل نماییم.
نظر شما