۲۶ دی ۱۴۰۱، ۱۰:۳۲

معاون اول قوه قضائیه:

مسئولیت اجرای کامل و دقیق بیانیه گام دوم انقلاب بسیار سنگین است

مسئولیت اجرای کامل و دقیق بیانیه گام دوم انقلاب بسیار سنگین است

معاون اول قوه‌ قضائیه گفت: امروز در گام دوم انقلاب اسلامی پس از ابلاغ بیانیه مقام معظم رهبری، مسئولیت سنگینی بر دوش مدیران از جمله مدیران دستگاه قضائی است.

به گزارش خبرگزاری مهر، صبح دوشنبه ۲۶ دی، آئین تکریم و معارفه معاون حقوقی قوه قضائیه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمد مصدق معاون اول قوه قضائیه و سایر مقامات قضائی برگزار شد.

معاون اول قوه قضائیه با بیان اینکه تلاش برای اجرای عدالت مبارزه با فساد و برقراری امنیت در دستور دستگاه قضائی است، تصریح کرد: امروز قوه قضائیه با برنامه در حال حرکت است، براساس گزارش‌هایی که دریافت کردم کار تمام معاونت‌ها در حال پیشرفت است.

وی با بیان اینکه برنامه ریزی در قوه قضائیه بر اساس اسناد بالادستی تنظیم و در حال اقدام است، گفت: این اسناد بسیار مهم شامل محورهای هشت گانه اعلامی مقام معظم رهبری در مراسم هفتم تیر سال جاری در جلسه با مسئولان عالی دستگاه قضا، محورهای شش گانه مقام معظم رهبری در حکم انتصاب رئیس قوه قضائیه، سندتحول قوه‏ قضائیه، محورهای ۱۵ گانه رئیس قوه قضائیه در اولین جلسه شورای عالی دستگاه قضا است.

حجت الاسلام و المسلمین مصدق گفت: براساس این اسناد برنامه عملیاتی تنظیم شده است و هدف اساسی قوه‏ قضائیه برنامه ریزی و اقدام اجرای عدالت و تعمیم حس عدالت در جامعه است. تا زمانی که جامعه این احساس را نداشته باشد، نمی‌توانیم بگوییم، موفق بودیم.

وی با بیان اینکه با عمل خود این احساس را باید در جامعه ایجاد کنیم، گفت: مدیری موفق است که خوب فکر کند تا مسائل حل شوند، لذا افکار خلّاق وتحول گرایانه مدیران ضامن اجرای امور است.

معاون اول قوه ‏قضاییه اظهار کرد: این جلسه برای تکریم عزیزی است که بیش از یک سال تلاش‌های فراوانی در معاونت حقوقی انجام داده که بنده شاهد آن بودم. از تلاش‌‏های وافر حجت الاسلام والمسلمین قدرتی سپاسگذارم.

وی با اشاره به معارفه آقای دکتر پورسید به عنوان معاون جدید حقوقی قوه ‏قضاییه، گفت: معاونت حقوقی مغز متفکر دستگاه قضا در خصوص تصویب لوایح و ارسال آن به مجلس شورای اسلامی است.

حجت الاسلام و المسلمین مصدق ادامه داد: بیش از ۷۰ نفر از پیشکسوتان دستگاه قضائی در اداره حقوقی با این معاونت همکاری دارند.

وی با بیان اینکه این تغییر انتظاری را به دنبال دارد و آن تحول است، گفت: حتماً باید در یک بازه زمانی مشخص یک تحول جدی در معاونت حقوقی رخ دهد.

معاون اول قوه قضائیه بیان کرد: نباید یک کار با عجله‌ای انجام شود و اسم آن را تحول بگذاریم.

وی افزود: برنامه هفتم توسعه در راه است، برنامه قانون بودجه سنواتی در حال طرح است، لذا معاونت‌های مختلف دستگاه قضا باید فعال باشند و کار منفعلانه در قوه‏ قضائیه نباید داشته باشیم.

حجت الاسلام و المسلمین مصدق گفت: برخی از لوایحی که تدوین شده یا طرح‌هایی که در معاونت حقوقی تدوین شده است، ابتر مانده است.

وی با اشاره به طرح اصلاح قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی یا همان استجازه، گفت: موضوع استجازه یکی از این موارد است که در این خصوص همیشه شرمنده رهبری هستیم. نزدیک به دو سال است که این موضوع در مجلس شورای اسلامی مطرح است و تاکنون منجر به اصلاح قانون نگردیده است.

معاون اول قوه‏ قضائیه ادامه داد: انتظار داریم که مجلس باوجود اشتغالات خود این موضوع استجازه را که مستند به فرمان مقام معظم رهبری است بررسی‌کند.

وی افزود: در معاونت حقوقی باید اداره کل تدوین و اداره حقوقی تقویت شود، باید همکاری و هماهنگی با پژوهشگاه و مرکز فقهی و حقوقی در قم توسط معاونت حقوقی قوه قضائیه ایجاد شود، همچنین این دو نهاد باید ابزار تحقیقی برای به ثمر رساندن طرح‌ها و لوایحی که در معاونت حقوقی آمده است، باشد.

حجت الاسلام و المسلمین مصدق گفت: وضعیت قوه‏ قضائیه از نظر انسجام و انجام کارها بسیار مطلوب است، لذا در حال حاضر مشکل ما شرمندگی مقابل همکارامان به ازای کاری است که در دستگاه قضا انجام می‌دهند.

لوایح بر زمین مانده سنوات گذشته در معاونت حقوقی حل و فصل شد

حجت‌الاسلام والمسلمین نورالله قدرتی در این مراسم بیان کرد: باورمان بر این است که معاونت حقوقی یک معاونت تصمیم ساز است.

وی افزود: تمام طرح‌ها لوایح، بخشنامه‌ها، دستورالعمل‌ها که منشأ عمل دستگاه قضائی است در این معاونت تهیه می‌شود.

معاون سابق حقوقی قوه قضائیه با بیان اینکه تمام لوایح بر زمین مانده از گذشته در معاونت حقوقی سرو سامان گرفتند، گفت: در حال حاضر در معاونت حقوقی قوه قضائیه کار مانده‌ای بر زمین نمانده جز چند مورد در مجلس شورای اسلامی که این موارد نیز توسط آقای پورسید انجام خواهند شد.

موضوع استقلال دستگاه قضائی را باید جدی بگیریم

بهزاد پورسید در ادامه این مراسم بیان کرد: امیدوارم در معاونت حقوقی امکانی فراهم شود تا از توانمندی بالای قوه قضائیه برای تحقق اهداف کلان که میل به عدالت است، استفاده کنم.

وی با بیان اینکه مشکلاتی که در نظام جمهوری اسلامی وجود دارد با تعامل سران قوا حل خواهد شد، گفت: در دیداری که با رئیس قوه قضائیه داشتم وی تاکید کرد تا در این حوزه باید فعالیت جدی داشته باشیم.

معاون حقوقی قوه قضائیه با بیان اینکه ظرفیت معاونت حقوقی را در کل کشور باید به کار بگیریم، اظهار کرد: در کنار این تعامل باید از ظرفیت‌ها برای قوه قضائیه استفاده کنیم تا بتوانیم به آن‌ها تحقق ببخشیم.

وی افزود: نظرات مشورتی که اداره حقوقی دادگستری صادر می‌کند باید تقویت شود، این امر ضمن ایجاد وحدت قضائی به نوعی می‌تواند جایگزین اصلاح قوانین قضائی باشد.

پورسید ادامه داد: در حوزه پژوهش در مباحث مربوط به آسیب شناسی مشکلات و حل آن از پژوهشگاه مرکز قوه قضائیه و مراکز بیرونی دستگاه قضائی استفاده خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه موضوع استقلال دستگاه قضائی را باید جدی بگیریم، گفت: مظلومیت قوه قضائیه در مسائل کلان و سیاست گذاری‌ها را درک می‌کنم، امیدوارم بتوانیم از ظرفیت‌های موجود در این زمینه استفاده کنیم.

پیش از این، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضائیه در حکمی «بهزاد پورسید» را به عنوان معاون حقوقی قوه قضائیه منصوب کرده بود.

پورسید که فارغ التحصیل رشته حقوق خصوصی در مقطع دکتری است، پیش از این مسئولیت‌هایی همچون معاونت قوانین مجلس یازدهم و قائم‌مقامی پژوهشگاه قوه قضائیه را عهده‌دار بوده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین قدرتی نیز که پیش از این مسئولیت معاونت حقوقی قوه قضائیه را بر عهده داشت، طی حکمی از سوی رئیس دستگاه قضا، عضو معاون دیوان عالی کشور شد.

کد خبر 5683622

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha