به گزارش خبرنگار مهر، انسیه خزعلی معاون زنان و خانواده رئیس جمهور در نشست خبری اولین کنگره بینالمللی بانوان تأثیرگذار اظهارداشت: این کنگره سال پیش بیشتر در سطح ملی برگزار شد و امسال این کنگره وسعت یافته است.
معاون زنان و امور خانواده رئیس جمهور از شناسایی ۱۴ هزار زن تأثیرگذار ایرانی و حمایت از ایدههای بانوان خبر داد.
وی افزود: کنگره بانوان تأثیر گذار علمی، اقتصادی، پژوهشی و نوآورانه است و هدف اصلی آن تقدیر، حمایت، بهره مندی، توانمندی و کمک به رشد ایده بانوان است.
نحوه انتخاب زنان تاثیر گذار
خزعلی خاطر نشان کرد: انتخاب این زنان تأثیر گذار از طریق عموم مردم، سایت گوهرشاد، امور بانوان استداریها، حلقههای میانی همچنین از طریق شناسایی در جشنواره بانوی ایرانی در هنر و فرهنگ و جشنواره ایدههای دختران ۱۲ تا ۱۸ سال بوده است.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور گفت: فراوانی دیگرانِ اثر پذیر، کیفیت اثر گذاری در تغییر دیگران، نقش آفرینی مادران، نقش آفرینی جهادی و حرکتهای ایثارگرانه و جهاد گرانه، شرایط ویژه محیط و نوع تأثیر گذاری متأثر از محیط و تعیین عرصه اثرگذاری از جمله شاخصهای انتخاب زنان در کنگره زنان تأثیر گذار بوده است.
وی بیان داشت: در سطح بین المللی نیز تعدادی از مقامات کشورها که از زنان فعال در حوزههای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی هستند انتخاب شده آمد و حدود ۷۰ نفر آنها برای کنگره منتخب شدهاند. همچنین این کنگره فقط برای زنان مسلمان نیست و برای زنان غیر مسلمان هم در نظر گرفته ایم.
معاون رئیس جمهور گفت: همچنین نمایشگاه جانبی در ۳ بخش در حوزه تولید و دستاوردهای زنان برگزار و ۹۰۰ مدیرعامل زن شرکتهای دانش بنیان و کارآفرین نیز حضور دارند.
تشکیل کارگروه زنان ضد فساد توسط ایران
خزعلی از تشکیل کارگروه زنان ضد فساد با پیشنهاد ایران در جهان خبر داد و گفت: ۱۰ سند و تفاهم نامه دو جانبه بین دستگاههای مختلف و همتایان آنها جهت تأثیر گذاری بانوان در جهان منعقد میشود.
وی یادآور شد: سال قبل برنامههایی را با کشورهای مختلف از طریق پنلهای تخصصی داشتیم و با دانشگاههای مختلف آموزش مشترک داشتیم. به طور مثال در اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند وبیناری را برگزار کردیم که دو سال مسئولیت آن را ایران بر عهده دارد و هنوز برگزار میشود.
خزعلی ادامه داد: از سوی دیگر جشنواره آرای قضائی و گزینش بهترین آرای صادره در حوزه زن و خانواده را نیز برگزار کردیم. همچنین زنان معروف به پاک دستی هستند و بنا داریم برنامهای در راستای مبارزه با اشکال مختلف فساد اعم از مالی و اداری داشته باشیم که مبنای آن در نشست سال قبل سازمان ملل ریخته شد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره نحوه پیگیری زنان از حقوقشان در خانواده گفت: زنان هنگام ازدواج میتوانند حقوق خود را شرط کنند و ما هم به دنبال لایحهای در این زمینه هستیم تا اصلاحاتی جهت حمایت بیشتر از زنان صورت گیرد.
لایحهای جهت مقابله با قتلهای ناموسی
معاون رئیس جمهور درباره قتلهای ناموسی گفت: متأسفانه قتلهای ناموسی در فرهنگ محلی برخی شهرها است و باید در گام نخست از طریق موضوعات فرهنگی به آن ورود یافت لایحه قانونی هم از سوی دولت به مجلس رفته و امیدواریم بزودی تصویب شود و اکنون با فوریت در دستور کار مجلس است.
حمایت ایران از زنان افغانستان/ آمادگی دانشگاههای ایران برای تحصیل زنان افغان
خزعلی با اشاره به اینکه سازمان ملل به حمایت ایران از زنان افغانستان داشته است، گفت: امسال امیدواریم بتوانیم حمایتهای بیشتری از زنانه افغانی داشته باشیم زمینه تحصیل آنها فراهم شده و دانشگاههای زیادی اعلام آمادگی کردهاند ثبت نامهایی نیز در این زمینه صورت گرفته در حاشیه کنگره امسال نیز امضای تفاهمنامهای با کشورهای همسایه انجام دهد افغانستان در حوزه زنان خواهیم داشت.
عضویت دوباره ایران در کمسیون زن سازمان ملل نیاز به زمان دارد
وی درباره پرسشی در مورد لغو عضویت ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل گفت: در حال حاضر مشخص نیست که چه زمانی لغو عضویت برطرف شود برای برگشت عضویت نیاز به زمان داریم متأسفانه چهره نامناسب از زن ایرانی نشان داده اند در حالی که توانمندی زنان ایرانی بسیار بی نظیر است.
کسب۸۷۷مدال توسط زنان
وی با اشاره به اینکه وظیفه داریم چهره نامناسبی که از زن ایرانی نشان دادند را اصلاح کنیم، گفت: زنان ایران در حوزه علمی، هنری، فرهنگی و ورزشی و کارآفرینی بسیار موفق بوده اند و فقط در دولت کنونی ۸۷۷ مدال از سوی زنان ورزشکار کسب شده است.
نظر شما