۲۴ مهر ۱۳۸۶، ۸:۳۷

صلح ادیان ابراهیمی، ضامن عدالت و ثبات آینده جهان؛ اخبار هفتگی ادیان جهان

صلح ادیان ابراهیمی، ضامن عدالت و ثبات آینده جهان؛ اخبار هفتگی ادیان جهان

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: در میان مهمترین رویدادهایی که هفته گذشته با هدف نزدیک شدن پیروان ادیان مختلف به یکدیگر صورت گرفت نمی توان از اشاره به روزه پیروان ادیان مختلف برای اعتراض به سیاستهای آمریکا و جنگ عراق چشم پوشی کرد، اما ارسال نامه علمای مسلمان به رهبران مسیحی دنیا به منظور ایجاد پل و یادآوری این نکته که عدم صلح میان ادیان آینده جهان را به خطر می اندازد تیتر بسیاری از رسانه های بزرگ دنیا را به خود اختصاص داد.

روزه مؤمنان ادیان مختلف آمریکا برای صلح در عراق

به گزارش خبرگزاری مهر ، ده هزار نفر از پیروان ادیان مختلف در سراسر ایالات متحده روز دوشنبه 8 اکتبر (18 مهر ماه) به نشانه اعتراض به سیاستهای آمریکا در عراق روزه دار بوده و برای صلح در این کشور دعا کردند.

ائتلاف رهبران دینی آمریکا که برای روزه داری در این روز متحد شده اند اعلام کردند: از همه مؤمنان می خواهیم روز دوشنبه 8 اکتبر (16 مهر ماه) را به منظور خاتمه جنگ عراق روزه بگیرند. در این روزه مؤمنان از جوامع محلی و سراسر ایالات متحده معنای این روز را از پیروزی به جامعه و از خشونت به حرمت تغییر می دهند. باید به خرد کردن و شکستن عراق خاتمه داده و سخاوت و حمایت مردم آمریکا را به مردم عراق اهدا کنیم نه کنترل دولت آمریکا . تا به سازمانهای بین المللی و غیردولتی کمک کنیم در فرآیند ایجاد صلح در عراق مؤثر بوده و کشور خود را دوباره بسازند.

همانطور که اشعیا نبی از مردم اسرائیل خواست یوم کیپور(روزه یهودیان) را به مثابه صدای خداوند برای غذا دادن به گرسنگان بشنوند. همانطور که مسیح (ع) در بیابان روزه گرفت و مسیحیان امروز ایام روزه داری (Lent) را برگزار می کنند و همانطور که مسلمانان در طول ماه مبارک رمضان روزه گرفته و بر تحول معنوی خود تمرکز می کنند. همانطور که گاندی، سزار، چاوز و دیگران روزه گرفتند تا برهه ای از تاریخ را تغییر دهند و ما از تمام جوامع دینی می خواهیم روزه بگیرند تا از تحول معنوی درونی به تحول بیرونی اجتماعی برسند.

رهبران دینی آمریکا تصریح کردند: فرهنگ، جامعه و سیاست آمریکا به خشونت در کشور و خارج از مرزهای کشور عادت کرده است، در زمان ما امید برای آینده ای آرام به واسطه جنگی غیرضروری، غیر اخلاقی و مصبیت بار به خطر افتاده است. خاتمه این جنگ می تواند نخستین گام به سوی سیاستی باشد که دربرگیرده حسی ژرفتر و وسیع تری از سخاوت در کشور و در جهان است.

ده ها هزار مؤمن در ایالات آمریکا که برای صلح عراق روزه گرفتند پیش از سحر غذای مختصری خورده و در طی روز در شهرهایی چون نیویورک، شیکاگو، سان فرانسیسکو و جوامع محلی سراسر آمریکا در نیایشهای جمعی شرکت کرده و از بسیاری مقامات رسمی دعوت کردند تا به آنها ملحق شده و برای خاتمه جنگ عراق اقدامی صورت دهند.

تأکید علمای مسلمان بر مشترکات ادیان ابراهیمی برای رسیدن به صلح

علمای برجسته مسلمان طی نامه‌ای سرگشاده به رهبران روحانی جهان مسیحیت مبانی مشترک میان دو دین ابراهیمی را مورد تأکید قرار دادند تا رسیدن به صلح جهانی را با توجه به متون مقدس تحقق بخشند.

در این نامه 29 صفحه ای آمده است: یکتایی خداوند، ضرورت عشق به وی و ضرورت عشق به همسایه  میان اسلام و مسیحیت دارای ریشه های مشترک است. این نامه که با عنوان" کلام مشترک میان ما و شما" منتشر و طی روزهای گذشته به رهبران مسیحی جهان ارائه شده دربرگیرنده بخشهایی از قرآن و انجیل است که شباهتهای دو دین را مورد توجه قرار داده است.

نامه علمای مسلمان رفتار مسلمانان با مسیحیان و یهودیان را که باید با دوستی ویژه ای باشد مورد تأکید قرار داده و آورده است: ما به عنوان مسلمان به مسیحیان می گوییم که علیه آنها نبوده و اسلام نیز علیه آنها نیست.

نسخه هایی از این نامه بندیکت شانزدهم رهبرکاتولیکهای جهان، دکتر روان ویلیامز اسقف اعظم کانتربری و رهبر انگلیکنهای جهان، بارتالامه اول رهبر ارتدکسهای قسطنطنیه و سایر پاتریاکهای ارتدکس، رهبران پروتستان و لوتری ارسال شده است. قرار است در روزهای آینده سراسر جهان نشستهای خبری با حضور علمای مسلمان در رابطه با این نامه برگزار شود که این کنفرانسهای خبری از اردن آغاز خواهد شد.

دبیرکل اتحادیه بین المللی علمای مسلمان، مفتی مصر، خطیب مسجدالاقصی، عمرخالد واعظ مصری و حمزه یوسف واعظ امریکایی و دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی این نامه را امضاء کرده‌اند. این نامه هشدار داده است که روابط تیره شده میان مسلمانان و مسیحان آینده جهان را به خطر می‌اندازد. اگر مسلمانان و مسیحان در صلح نباشند، جهان به صلح نمی‌رسد.

علمای مسلمان یادآور شدند همراه یکدیگر که 55 درصد از جمعیت جهان را تشکیل می دهیم می توانیم روابطی میان این دوجامعه برقرار کنیم که عامل مهم و معنا داری برای گسترش صلح در سراسر جهان باشد.

این نامه تصریح می‌کند که در جهان مدرن با وجود سلاحهای وحشتناک، هیچ کدام از دو طرف نمی‌توانند برنده شود. بنابراین آینده مشترک ما و بقای جهان در معرض خطر قرار گرفته است. در این میان عده ای از خرابی و مناقشه برای رسیدن به اهداف خود سود می برند، اگر نتوانیم برای تحقق صلح و رسیدن به هماهنگی گام برداریم، روح ازلی ما نیز در معرض خطر قرار می گیرد. بنابراین بگذارید تمایزات ما به انزجار و شکاف میان ما منتهی نشود و بایکدیگر با تقوا و کارهای خیر رفتار کنیم.

واتیکان نامه علمای مسلمان به رهبران مسیحی را نشانه اهمیت گفتگو دانست

رئیس شورای گفتگوی بین ادیان واتیکان در پاسخی محتاطانه به نامه 138 نفر از علمای مسلمان به روحانیون مسیحی جهان به ویژه پاپ اظهار داشت که این نامه بسیار جالب و نشانه دلگرم کننده ای برای گفتگوی میان مسلمانان و مسیحیان بوده است.

کاردینال ژان - لوئیس توران در پاسخ به نامه 138 نفر از رهبران مسلمان سراسر جهان این امر را مورد تصدیق قرار داد که رهبران مسلمان درک صحیحی از مبانی اعتقادی مسیحیت داشته و این امر در نقل قولهای متعدد آنها از عهد جدید و عهد قدیم به وضوح مشخص است.

کاردینال توران گفت: مهمترین مشخصه نامه رهبران اسلامی اتکای آن به باورهای مشترک است. 138 نفر از علمای مسلمان در این نامه رویکردی معنوی به گفتگوی بین ادیان داشته است که من آن را گفتگوی معنویت می خوانم.

رئیس شورای گفتگوی بین ادیان واتیکان اظهار داشت که گام بعدی در گفتگوی بین ادیان باید تلاشی برای ثابت کردن این امر باشد که دین دستاویز خشونت قرار گرفته است.

وی نویسندگان مسلمان این نامه را برای به رسمیت شناختن این که خدا یکتاست، خدا ما را دوست دارد و ما باید او را دوست داشته باشیم و خدا از ما می خواهد همسایه خود را دوست بداریم، مورد تجلیل و تحسین قرار داد.

نامه علمای مسلمانان تصدیق نیروی بالقوه توسعه گفتگوی دینی است

اسقف اعظم ویلیامزاز نامه علمای مسلمانان به رهبران مسیحی استقبال کرد و اشاره مسلمانان به احترام نسبت به همسایگان مسیحی و یهودی بر اساس کتب آسمانی را پایه‌های عدالت و صلح در جهان و تصدیق نیروی بالقوه توسعه گفتگوی دینی دانست.

دکتر آناس الشیخ علی رئیس انجمن دانشمندان علوم اجتماعی مسلمان که یکی از امضاء کنندگان نامه " کلام مشترک" بوده این نامه را به اسقف اعظم کانتبری در قصر لامبث ارائه کرد.

اسقف اعظم ویلیامز به عنوان رهبر انگلیکنهای جهان از این نامه به عنوان تصدیق واضح نیروی بالقوه توسعه گفتگوی میان مسلمانان و مسیحیان و سایر جوامع دینی استقبال کرد و گفت: مبانی الهیاتی این نامه و فراخوان آن به رویارویی با تقوا و اعمال خیر با یکدیگر، احترام به یکدیگر، رعایت انصافت و مهربانی با یکدیگر و زندگی در صلح، هماهنگی و حسن نیت دوجانبه نشان دهنده نوعی از روابط است که ما خواستار برقراری آن در سراسر جهان به ویژه میان مسلمانان و مسیحیان هستیم.

وی  همچنین بر ضرورت احترام نسبت به اقلیتهای مسلمان در کشورهای مسیحی و اقلیتهای مسیحی در کشورهای اسلامی تأکید کرد و گفت: تأکید این نامه بر اهمیت بنیادین بر یگانگی خداوند و محبت نسبت به همسایه قابل تجلیل است. این نامه بدرستی روشن کرده است که احترام مساوی به مسلمانان، مسیحی و یهودیان در کتب مقدس ادیان پایه های صلح و عدالت در جهان هستند.

اسقف اعظم کانتبربری یادآور شد: میان مسلمانان و مسیحیان موارد بسیاری برای مطالعه و اتکا وجود دارد. این نامه از درک یکتایی خداوند و فرصتی که پروردگار برای مسلمانان و مسیحیان ایجاد کرده تا وجه تمایز خود را بررسی کنند در حقیقت به زندگی ما شکل می دهد. فراخوان احترام، صلح و حسن نیت باید در تمام سطوح و تمام کشورها مورد توجه مسیحیان و مسلمانان قرار گیرند.
 
رئیس فدراسیون جهانی کلیسای لوتری از نامه علمای مسلمان تجلیل کرد

به گزارش مهر، رئیس فدراسیون جهانی کلیسای لوتری مستقر در ژنو در واکنش به نامه علمای مسلمان به رهبران مسیحی دنیا ، مؤمنان را به خواندن نقاط مشترک ادیان ابراهیمی در کتابهای مقدس خود تشویق کرد و گفت: خداوند را برای نشان دادن این نوع حکمت و انسانیت از سوی رهبران دینی شکر می‌کنم.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع اینترنتی، کشیش مارک هانسون به عنوان بالاترین مقام کلیساهای لوتری انجیلی امریکا و رئیس فدراسیون جهانی کلیسای لوتری در واکنش به نامه علمای مسلمان که به رهبران مسیحی دنیا ارسال شده بود گفت: من به عنوان بالاترین مقام کلیساهای لوتری انجیلی امریکا و رئیس فدراسیون جهانی کلیسای لوتری مستقر در ژنو این نامه را با ادای احترام و صادقت به امضاء کنندگان آن دریافت کردم و امیدوارم انتظار ما برای رسیدن به صلح که از متون مقدس ما نشأت می گیرد تحقق یابد. برای صلح، عدالت و امنیت، مسلمانان، مسیحی و یهودیان دعا می کنم چرا که این امر بنیاد رفاه و زندگی همه ما ضروری محسوب می شود.

وی افزود: این نامه عشق به خداوند و میراث مشترک محبت حقیقی نسبت به همسایه را مورد تأکید قرار می دهد. این فرمان خداوند پیام همزیستی ودرک دوجانبه را منتقل می کند که مسلمانان و یهودیان آن را مورد توجه قرار دهند. این نامه همچنین نشان می دهد که چگونه فرمان خداوند برای محبت به همسایه در قرآن ، تورات و عهد جدید مشترک است.

کشیش هانسون تأکید کرد از همه مومنان می خواهم هرکجای جهان که هستند این بخشهای زیبا را در متون مقدس ادیان ابراهیمی یافته و آنها را مطالعه کنند.

رئیس فدراسیون جهانی کلیسای لوتری مستقر در ژنو در بخشی دیگر از اظهارات خود در واکنش به این نامه به دیدار هیئت لوتری با برخی از شخصیتهای اسلامی و گفتگو درباره خاستگاه ادیان ابراهیمی اشاره و در پایان تصریح کرده که برای موهبتهای بی وقفه خداوند میان مسلمانان، مسیحیان و یهودیان دعا می کند و خداوند را برای نشان دادن این حکمت و انسانیت از سوی رهبران دینی شاکر است.

لغو سخنرانی اسقف اعظم توتو در دانشگاه سنت توماس به علت انتقاد از صهیونیسم

دانشجویان، شخصیتهای آکادمیک، فعالان حقوق بشر و یک گروه صلح یهودی بشدت نسبت به تصمیم دانشگاه کاتولیک سنت توماس در مینه سوتای امریکا مبنی بر لغو کردن سخنرانی اسقف اعظم دسموند توتو به علت انتقاد از اسرائیل اعتراض کردند.

دانشگاه سنت توما با هزاران درخواست برای بررسی مجدد تصمیم خود به لغو سخنرانی اسقف اعظم دسموند توتو در این دانشگاه مواجه شده است. از این رو هفته آینده دنیس دیس رئیس دانشگاه این موضوع را مورد بررسی قرار می‌دهد.

وی در بیانیه‌ای درباره تصمیم خود مبنی بر لغو سخنرانی این روحانی آفریقای جنوبی و فعال حقوق بشر که در سال 1984 برنده جایزه صلح نوبل شد گفت: استدلال مقامات دانشگاه درباره لغو این سخنرانی این است که وی در سال 2002 رفتار دولت اسرائیل با فلسطینی ها را به آپارتاید در افریقای جنوبی تشبیه کرده بود.

اسقف اعظم دسموند توتو درسال 2002 طی یک سخنرانی در بوستون امریکا اعلام کرد: در تمام سفرهایم به سرزمین مقدس به این نکته پی بردم که این رویدادها چقدر مرا به یاد رویدادهایی که می اندازد که در زمان آپارتاید برای ما در افریقای جنوبی رخ می‌داد. وی در این سخنرانی به تحقیر فلسطینی‌ها در گذرگاههای جاده ای، ممانعت از دسترسی آنها به درمان پزشکی، تخریب خانه های آنها و سانسور گزارشهای رسانه ای اشاره کرده بود.

هئیت کلیسای ارتدکس روسیه نشست مشترک الهیاتی را ترک کرد

هئیت کلیسای ارتدکس روسیه که در کمیسیون مشترک الهیاتی کاتولیک - ارتدکس شرکت کرده بودند، جلسه را به نشانه اعتراض به حضور نمایندگان کلیسایی که آن را به رسمیت نمی شناسند، ترک کردند.

اسقف هیلاریون از وین به عنون نماینده کلیسای ارتدکس روسیه در اروپا و عضو کمیسیون مشترک الهیاتی کاتولیک - ارتدکس درباره علت ترک جلسه توسط تمام اعضای هیئت کلیسای ارتدکس روسیه اظهار داشت: هیئت ارتدکس در پی ورود خود به جلسه مطلع شد نمایندگان کلیسای به اصطلاح حواری استونیا که در سال 1996 توسط پاتریاک قسطنطنیه به عنوان یک محدوده شرعی در مسکو تأسیس شد نیز در این جلسه شرکت کرده است .

وی به اعضای ارتدکس این کمیسیون هشدار دارد که پاتریاک مسکو کلیسای حواری استونیا را به عنوان یک سازمان شرعی خود مختار به رسمیت نمی شناسد و اگر نمایندگان آن از این نشست خارج نشوند هیئت کلیسای ارتدکس روسیه جلسه را به نشانه اعتراض ترک می کند.

این در شرایطی است که وی تصریح کرد: پاتریاک مسکو اهمیت بسیاری برای توسعه گفتگو با کلیسای کاتولیک روم قائل است. هیئت کلیسای ارتدکس روس پس از گفتگو با اسقف آیوان ( پاتریاک قسطنطنیه) که برای رسیدن به درک دوجانبه ناکام ماند این جلسه را ترک کرد.

کمیسیون بین المللی گفتگوی الهیاتی میان کلیساهای کاتولیک و ارتدکس در سال 1980 تشکیل شد و تمایزات میان دو کلیسا موجب شکل گیری وقفه 6 ساله در کار آنها شد اما اعضای این کمیسیون اواخر سال 2005 بحثهای خود را پیگیری کردند.

بحثهای این کمیسیون همچنین به مسئله حق تقدم پاپ در جهان خواهد پرداخت اما هدف اصلی آن اتمام سند نهایی خود درباره تبعات شرعی و آموزه های کلیسایی درباره ماهیت مراسم مذهبی کلیسا است.

این کمیسیون از روز سه شنبه 17 مهر ماه آغاز به کار کرده ودی روز یکشنبه 22 مهر ماه به نشست غیر علنی خود خاتمه داد.

رهبران ادیان کنیا به ستاد حمایت از کودکان یونیسف ملحق شدند

رهبران دینی در کنیا به ستاد نجات کودکان که هفته گذشته از سوی صندوق حمایت از کودکان (یونیسف) تشکیل شده، پیوستند .

یویسف ستاد "کودکان زنده" را به منظور تکمیل تلاشهای دولت به منظور کاهش تلفات کودکان که در این کشور تشکیل داده است. یک کودک از هر 14 کودک در کنیا پیش از تولد یکسالگی خود از دنیا می رود.

دکتر الویا یامبی از یونیسف اظهار داشت که نرخ تلفات در کنیا برای کودکان زیر 5 سال 115 نفر از هر یک هزار نفر را دربرمی گیرد یا یک نفر از هر 9 نوزاد جان خود را به علت مبتلا شدن به بیماری های متعدد از دست می دهد.

رهبران ادیان کنیا با نظارت و هماهنگی شورای بین ادیان این کشور از ستاد " کودک زنده" حمایت می کنند و با همراهی یونیسف، رسانه ها و جامعه تجاری این کشور برای پروژه نجات جان کودکان بودجه جمع می کنند.

اسقف اعظم رالف دینجی موانا از کلیسای کاتولیک کنیا از مؤمنان کنیایی ضمن درخواست از این ستاد برای کمک به کودکان از مادران نیز خواست کودکانشان را با شیر خود تغذیه کرده و پیش از بارداری به دنبال درمان باشند.

اسقف اعظم بنجامنین زیمبی از کلیسای انگلیکن این کشور اظهار داشت که کودکان باید برای مصونیت در مقابل بیماران و دریافت واکسن  به بیمارستان منتقل شوند تا به رشد ضروری برسند و همچنین از شبکه های مبارزه با حشرات خواست از کودکان و مادران باردار در مقابل مالاریا حمایت کنند.

پرفسور عبدالغفور ابوسعد از شورای عالی مسلمانان کنیا، راشمین سینگ از شورای هندو و اسقف مارک کاریوکی از کلیسای رستگاری از دیگر اعضای حامی ستاد "کودک زنده" هستند.
 
کاهش ثبت نام در مدارس کاتولیک کانادا

برای سومین سال متوالی ثبت نام در مدارس دینی کاتولیک اونتاریو، کانادا با کاهش چشمگیری مواجه شده است.

سازمان نظارت بر مدارس کاتولیک اونتاریو که طی سالهای متوالی از کاهش ثبت نام دانش آموزان در مدارس ابتدایی رنج می بردند به ثبت تمام در مقطع دبیرستان امیدوار بودند که امسال با کاهش استقبال از هر دو مقطع آموزشی مواجه شدند. سازمان نظارت بر مدارس کاتولیک اونتاریو دارای 15 هزار و 622 دانش آموز ابتدایی بوده که در سال 2006 حدود 469 دانش آموز خود را از دست داد.

حدود 9 هزار 202 دانش آموز دبیرستانی در مدارس کاتولیک این منطقه تحصیل می کردند که اکنون 148 نفر از تعداد آنها کم شده ، اما تعداد دانش آموزان مقطع متوسط تفاوت چندانی نکرده است. مقامات نظارت بر مدارس کاتولیک این منطقه کاهش ثبت نام در مدارس خود را به تغییر محل زندگی ساکنان مناطق مختلف نسبت داده اند.

کلیسای انگلیکن اهدای عضو را وظیفه مؤمنان دانست

کلیسای انگلیکن اعلام کرده است که بهترین رفتار نسبت به اعضای بدن رویکردی احترام آمیز و استفاده از آنها برای درمان سایرین است . نماینده کلیسای انگلیکن که در جلسه مجلس لردان شرکت کرده بود تا درباره تصویب قانونی در سراسر اتحادیه اروپا درباره اهدای عضو تصمیم بگیرد تصریح کرد که از تشکیل بانک اهدای عضو اروپا حمایت می کند.

کشیش تام باتلر از کلیسای انگلیکن اظهار داشت که این امر نشان دهنده نگرانی ما برای اهدای هدیه های ارزشمند آن هم با اراده آزاد است. همچنین دغدعه مؤمن را نسبت به همبستگی با سایر انسانها و فداکاری کردن برای نجات زندگی سایرین را مورد تأکید قرار می دهد.

این کلیسا یادآور شده است: کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید اطمینان حاصل کنند میان اعضایی برای شهروندان خود که نیاز به پیوند دارند تعادل وجود دارد، در غیر این صورت برخی کشورها با خطرات جدی رو به رو شده و وضعیت از آنچه در حال حاضر وجود دارد وخیم تر خواهد شد.

بسیاری از ادیان و مذاهب از اصول اهدای عضو حمایت می کنند که در آن میان می توان به کلیسای کاتولیک روم اشاره کرد، اما این کلیسا ایده اهدای عضو را تاکنون وظیفه توصیف نکرده است.
 
پاپ از مومنان خواست تسبیح برای صلح دعا کنند
پاپ بندیکت شانزدهم روز یکشنبه 15 مهر ماه در مراسم سنتی یکشنبه ها از مؤمنان کاتولیک در خانواده ها و سراسر جهان خواست از نیایش با تسبیح برای دعای صلح استفاده کنند.

بندیکت شانزدهم رهبر کاتولیکهای جهان گفت: تسبیح ابزاری است که مریم مقدس(س) در تجلیهای متعدد خود به ما آموخت.

پاپ گفت: به تجلی مریم مقدس(س) در فاطیما که حدود 90 سال پیش برای سه چوپان کوچک لوسیا، جسینتا و فرانسیسکو صورت گرفت فکر می کنم که خود را به عنوان مریم تسبیح معرفی کرده و به آنها توصیه کرده بود هر روز برای خاتمه جنگها با تسبیح دعا کنند. برای اجابت کردن درخواست باکره مقدس خود را موظف می کنیم با تسبیح برای صلح دعا کنیم.

روز یکشنبه 15 مهر ماه کلیسای کاتولیک روز "بانوی تسبیح" یا " روز جهانی تسبیح" را گرامی داشت. این روز از 11 سال پیش در مکزیکو نامگذاری و آغاز شده و میلیونها نفر از مردم در پنج قاره جهان در اماکن عمومی تسبیح در دست گرفته و دعا می کنند.

پاپ توضیح داد که تسبیح ابزاری است که مریم مقدس برای تعمق درباره زندگی مسیح(ع)، عشق به او و همواره دنبال کردن وی  به ما اعطا کرده است.

کد خبر 568861

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha