به گزارش خبرنگار مهر، مجید اکبر زاده ظهر دوشنبه در نشست خبری بیان کرد: فارس قطب پزشکی منطقه بوده این در حالی است که با توجه به افزایش مراجعات به مراکز درمانی تمامی نیازهای خونی در فارس برطرف شده است.
به گفته اکبر زاده طی سال ١۴٠١ مراجعات به مراکز انتقال خون ٢١ درصد و خون گیری ١۴ درصد رشد داشته است.
وی ادامه داد: حداقل از هفت استان روزانه خدمات درمانی را دریافت و اگر خون نیاز داشته باشند نیز خون به این افراد ارائه خواهد شد این در حالی است که اگر انتقال خون هم زمان با توسعه حوزه سلامت رشد نداشته باشد شاهد خواهیم بود که در موضوع انتقال خون دچار مشکل خواهیم بود.
اکبر زاده تاکید کرد: ٢۴ پایگاه که ١۶ پایگاه ثابت و ٨ پایگاه سیار است در استان فارس اقدام به خون گیری کرده از این رو فارس بزرگترین پایگاه انتقال خون در کشور بوده و پس از تهران دومین استان تولید کننده خون و فرآوردههای خونی است.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته مقرر شده تا استان فارس سالانه ١٨٠ هزار خون و فرآوردههای خونی تولید کند این در حالی است که متوسط ماهانه تولید خون در استان فارس بیش از ١۵ هزار و ۵٠٠ نفر بوده است.
وی از ایجاد پویش در زمینه اهدای خون خبر داد و ادامه داد: با توجه به اینکه در فصول سرد سال میزان اهدا خون در استان کاهش مییابد از این رو این پویش ایجاد شده تا بتوان نسبت به دعوت از افراد برای اهدا خون اقدام شود.
به گفته او آباده، داراب، جهرم، فسا، لار، گراش و لامرد قطبهای درمانی استان هستند که این مناطق دارای پایگاههای انتقال خون ثابت هستندلازم به ذکر است که خون در میان تمامی افراد نیازمند به خون عرضه شده و اختصاص به قشر خاصی ندارند.
مدیرکل انتقال خون استان فارس در خصوص ساخت پایگاه انتقال خون ثابت شامل غرب شیراز نیز بیان کرد: عملیات عمرانی پایگاه انتقال خون شهرک استقلال بیش از ٩۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته اما برای بهره برداری بیش از سه میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
وی افزود: اعتبارات ساخت این پایگاه انتقال خون در بودجه ١۴٠١ دیده شده اما امید است که این اعتبارات تخصیص داده شود تا پس از هشت سال این پایگاه انتقال خون به بهره برداری برسد.
نظر شما