به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، ابوالفضل موسوی ظهر امروز در چهارمین گردهمایی مدیران و کارشناسان سازمان های بافت فرسوده شهرداری های کلانشهر کشور افزود: از کل مساحت بافت های فرسوده کشور 16هزار هکتار در کلانشهرها وجود دارد.
وی با بیان این که در بافت های فرسوده کل کشور دو میلیون واحد مسکونی نیز وجود دارد، یادآور شد: برای این بافت ها سه شاخص ریزدانگی، نفوذ ناپذیری و فرسودگی تعیین شده و در صورتی که بافتی این سه عامل را داشته باشد، فرسوده محسوب می شود.
معاون وزیر مسکن و شهرسازی خاطرنشان کرد: برای احیا بافت های فرسوده مدل های مختلفی طراحی شده و برخی از آنها نیز در حال اجراست اما قصد داریم مدل احیا بافت فرسوده کلانشهرها را انحصاری دنبال کنیم.
موسوی با بیان این که موارد قانونی متعددی برای نوسازی بافت فرسوده در بودجه سال های 85 و 86 پیش بینی شده، بیان داشت: این موارد اعتباری و قانونی در بودجه سال آینده نیز مورد توجه قرار خواهد گرفت.
وی با تشریح امتیازات و راهکارهای پیش بینی شده برای توسعه بافت فرسوده و احیا آن عنوان کرد: یکی از این موارد، بحث توزیع اوراق مشارکت معادل 600میلیارد تومان بود که در حال حاظر این اوراق در سطح استان ها توزیع شده است.
معاون وزیر مسکن و شهرسازی از فاینانس به عنوان یکی دیگر از راهکای های موجود در بحث نوسازی بافت های فرسوده یاد کرد و ادامه داد: طی سال جاری نتوانستیم از فاینانس استفاده کنیم البته این امر برای سال 87 پیگیری خواهد شد.
موسوی یادآور شد: تخفبف 50 درصدی عوارض شهرداری ها برای بافت های فرسوده نیز به عنوان راهکار بعدی در برخی از شهرداری ها اجرا شد که در ادامه با هماهنگی ها صورت گرفته مقرر شده تا باقی مانده این تخفیف را دولت تا سقف 100درصد جبران کند که در این خوصوص 20میلیارد تومان نیز در قانون بودجه سال جاری در نظر گرفته شد.
وی گفت: در بخش وام به بافت های فرسوده نیز از 10میلیون تومان در سال گذشته به 14میلیون تومان در سال جاری افزایش یافت و مقرر شده که از تسهیلات 10هزار میلیاردی تسهیلات بخش مسکن 10 درصد نیز به بافت های فرسوده اختصاص یابد.
معاون وزیر مسکن تاکید کرد: طی هماهنگی های صورت گرفته با میراث فرهنگی در آینده ای نزدیک در بخش بافت های فرسوده مشکلی به نام میراث فرهنگی را برطرف خواهیم کرد.
شهردار شیراز نیز در ادامه جلسه اظهار داشت: در بحث های بافت فرسوده دو راهکار خط بطلان کشیدن بر روی این منطقه و شناسایی مشکلات و همکاری همه دستگاه های مرتبط، پیش روی ماست که در این زمینه ها باید به نتیجه عملی مناسبی دست بیابیم.
مهران اعتمادی از میراث فرهنگی به عنوان یکی از مشکلات اساسی در بحث نوسازی بافت فرسوده یاد و خاطرنشان کرد: باید در قوانین میراثی تجدید نظری صورت بگیرد که البته طی جلساتی که با وزیر مسکن برگزار کردیم مقرر شد به مسئله تجدید نظر در قوانین میراث فرهنگی نیز توجه شود.
وی ادامه داد: تجدید نظر در این قوانین به معنای تخریب میراث نیست بلکه عاملی برای احیا این بافت محسوب می شود.
شهردار شیراز تصریح کرد: گزارشات امیدوار کننده ای در خصوص گردهمایی های گذشته وجود داشته و امیدواریم تحرکاتی که در این بافت آغاز شده با سرعت بیشتری ادامه یابد.
گردهمایی مدیران و کارشناسان سازمانهای بافت فرسوده شهرداری های کلانشهر کشور پیش از این در اصفهان، تهران و تبریز برگزار شده بود.
نظر شما