به گزارش خبرنگار مهر مراسم رونمایی از طرح "سامانه برپا" (برنامه پشتیبان آموزشی) با حضور یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش و آقا محمدی جانشین وزیر کشور و رئیس ستاد توانمندسازی و تحول اجتماعی محور ۲۰۲۰ محله صبح امروز در وزارت آموزش و پرورش برگزار شد.
آقا محمدی در این برنامه با اشاره به همزمانی ماه مبارک و دهه مبارک فجر و آغاز اجرای طرح برپا گفت: ما حدود ۲۰۲۰ محله داریم که کمتر برخوردار هستند و حدود نوزده میلیون و هفتصد هزار نفر در این مناطق ساکن هستند. هر گاه توانستیم جایگاه این افراد را تغییر دهیم توانستیم تحولی را ایجاد کنیم. این افراد را به دو دسته کمتر و بیشتر از سی سال تقسیم کنیم. افراد کمتر از سی سال باید زمان باارزش تری پیدا کنند.
آقا محمدی گفت: ما باید کاری کنیم هر ثانیه یک فرد در مناطق کمتر برخوردار ۶۰۰ هزار تومان ارزش داشته باشد و این موضوع به کمک آموزش و پرورش محقق خواهد شد.
معاون وزیر کشور افزود: بازماندگان از تحصیل که ۸۸۴ هزار نفر هستند شناسایی شدند؛ تاکنون ۱۵۰ هزار نفر از این افراد مشغول تحصیل شدند. دسته دیگر دانش آموزانی که تحصیل داشتند اما وضع تحصیل خوبی ندارند. برای این افراد کلاس های آنلاین کنکور را به همت معلمان دبیرستان البرز در نظر گرفتیم.
آقا محمدی با تاکید بر اینکه موضوع برپا برای دانش آموزانی است که در یک یا چند درس ضعف دارند؛ گفت: در این طرح بانک زمان امیدواریم بتوانیم از ساعت خالی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان برای جبران عقب ماندگی دانش آموزان استفاده کنیم.
حمیدرضا خان محمدی هم در آیین افتتاحیه سامانه برپا با بیان اینکه در حوزه ساخت مدارس، در مناطق مختلف حاشیه در نظر گرفتیم که مدارس نوساز را بنا کنیم؛ افزود: عضویت دبیر پرورشی در جمع اصلاحگران محله ۲۰۲۰ این نوید را می دهد که مسائل آسیب های اجتماعی در حاشیه شهرها رسیدگی شود.
وی با اشاره به بانک زمان گفت: در مناطق گوناگون مناطق مختلفی را دیدیم و بررسی کردیم. دانش آموزانی که به هر دلیل توانایی شرکت در کلاسهای درس ندارند؛ می توانند در سامانه برپا حضور پیدا کنند. سامانه برپا به دانش آموزان کمک خواهد کرد تا مهارت هایشان را افزایش دهد و سریعتر به اهدافشان برسند.
خان محمدی خاطر نشان کرد: امیدواریم پس از شروع قدم امروز، راه اندازی سامانه به سرعت اجرایی شود و اقدامات ما که در وزارت کشور انجام شده است به نتیجه برسد.
رئیس سازمان نوسازی، تجهیز و بازسازی مدارس در تشریح سامانه «برپا» گفت: یکی از اتفاقات برای توسعه کار جهادی، این سامانه برپا است که بسیاری از معلمان خصوصاً دانشجویان دانشگاه فرهنگیان در آن حضور مییابند.
خانمحمدی اظهارداشت: در این سامانه، ظرفیتها به یکدیگر متصل میشود تا دانش آموزانی که به هر دلیل مشکلات آموزشی دارند از آن بهرهمند شوند و امیدواریم که زیرساختهای آن هم ایجاد شود.
وی افزود: امیدواریم این سامانه با دقت نظر به سرعت آماده باشد، این یک کار مشترکی است و همه ظرفیت مشخص شده است و امیدواریم شروعی برای به حداقل رسیدن افت آموزشی باشد.
از هر دو کلاس درس یک کلاس درس را خیرین میسازند
همچنین یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش در این برنامه با بیان اینکه سامانهای بر اساس دانش روز تهیه و تلاش شده از آخرین فناوریها در حوزه فنی و مدل کسب و کاری در تهیه آن استفاده شود گفت: ما باید ظرفیت کار خیر را فراهم کنیم. آموزش و پرورش در دوران دفاع مقدس، از ظرفیت معلمان جهادی استفاده میکرد.
وی افزود: بعد هم جهاد سازندگی ایجاد شد. دوستانم تلاش کردند که امور تربیتی هم احیاء شود و برگردد. مشارکت مردم در امور اجتماعی و سیاسی و اقدامات جهادی از برکات جمهوری اسلامی است. باید این بعد را تقویت کرده و به مواردی چون امور تربیتی که حذف شده توجه کرده و آنها را برگردانیم.
وی با بیان اینکه در آموزش و پرورش از هر دو کلاس درس یک کلاس درس را خیرین میسازند، به ظرفیت فراهم شده در سامانه برپا برای جبران افت کیفیت تحصیل و حل مشکل دانش آموزانی که به هر علتی دسترسی به تحصیل ندارند اشاره کرد و گفت: باید این حرکات را قدر بدانیم. از معلمان جدید ما هم باید وارد شوند و در هر عرصهای که میتوانند مشارکت کنند. نهایت و غایت هر انسانی این است که هرآنچه را آموخته در جامعه نشر دهد. زکات علم شما، انتشار آن است.
نظر شما