به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه واشنگتن پست نوشت :"ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه در دیدار از ایران بر مخالفت خود با هرگونه اقدام نظامی علیه تهران در واکنش به برنامه هسته ای آن تاکید کرد.
"پیتر فین" نویسنده این مطلب به اظهارات پوتین اشاره می کند که گفت:" هیچ کشوری در حاشیه دریای خزر اجازه دهد که خاک آن توسط کشورهای دیگر برای عملیاتهای تجاوزکارانه و یا نظامی علیه کشورهای این منطقه مورد استفاده قرار گیرد.
نویسنده خاطر نشان می کند: رهبران کشورهای همسایه ایران نیز مشترکا بیانیه مشترکی صادر کردند و مخالفت همسایگان ایران را با هرگونه اقدام نظامی از سوی آمریکا و یا هم پیمانان آن نشان دادند.
در ادامه این مطلب آمده است: هیچ یک از کشورهای همجوار، تمایل خود را برای چنین حمله ای ابراز نکرده بودند. اما همچنانکه تنشها بر سر برنامه غنی سازی اورانیوم ایران افزایش می یابد، این تفکر در منطقه وجود داشته که ممکن است آمریکا بخواهد از پایگاه های خود در آذربایجان برای حمله به ایران استفاده کند.
فین تصریح می کند: کشورهای غربی دیدار پوتین را رصد کردند تا ببینند آیا رهبر روسیه امتیازی را از ایرانی ها که نگران برنامه هسته ای خود هستند، می گیرد. این اولین دیدار یک رهبر کرملین از تهران از سال 1943 است. مقامهای غربی می گویند که روسیه به همراه چین مانع اعمال تحریمهای سخت تر ( شورای امنیت) سازمان ملل متحد علیه جمهوری اسلامی شده است.
واشنگتن پست می افزاید: پنج کشور - روسیه، ایران، آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان - اعلام کردند هر کشوری که ان پی تی( معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای) را امضا کرده باشد، می تواند تحقیقات هسته ای انجام دهد و می تواند از انرژی هسته ای برای اهداف صلح آمیز و بدون تبعیض استفاده کند.
نویسنده خاطر نشان می کند: مسلما این موضع ایران است که به عنوان امضا کننده این معاهده می گوید که همه فعالیتهای هسته ای آن صلح آمیز است و با هدف ایجاد تنوع در منابع تولید برق انجام می شود.
به گزارش مهر، در بخش دیگری از این تحلیل آمده است : پوتین پیش از سفر خود به گزارشها مبنی بر طرح ترور وی از طریق بمبگذاران انتحاری اهمیتی نداد؛ او اولین کسی از روسیه است که از سال 1943از ایران دیدن کرده است."جوزف استالین" دیکتاتور اتحاد جماهیر شوروی با " فرانکلین روزولت" و " وینستون چرچیل" در نشست جنگ جهانی دوم در سال 1943 دیدار کرد.
واشنگتن پست به نقل از مقامهای کرملین می نویسد: گر چه روسیه با دو قطعنامه تحریمهای نرم اقتصادی در ( شورای امنیت) سازمان ملل متحد علیه ایران موافقت کرده، اما پوتین درباره تحریمهای سخت تر تردید دارد و بر این باور است که این تحریمها شکست خواهد خورد و مانعی برای فشارهای بیشتر دیپلماتیک است.
پوتین روز دوشنبه درآلمان و پیش از ترک آنجا به مقصد ایران گفت :" تهدید افراد ، در این مورد مقامها و مردم ایران ، راه به جایی نخواهد برد. آنها نمی ترسند؛ مرا باور کنید." وی گفت : هیچ مدرکی وجود ندارد که برنامه هسته ای ایران جنبه نظامی داشته باشد.
اما روزنامه گاردین هم نوشت : پوتین روز گذشته با هشدار به آمریکا برای توسل نکردن به اقدام نظامی در برنامه هسته ای تهران، از رهبران ایران به طور علنی حمایت کرد. وی در یک اقدام چشمگیر از احمدی نژاد برای گفتگو در مسکو دعوت کرد.
درادامه این مطلب آمده است : پوتین از این دیدار تاریخی برای نشان دادن مخالفت خود با حمله آمریکا علیه ایران استفاده کرد.
روزنامه نیویورک تایمز در مطلبی نوشت: پوتین در نشست پنج کشور حوزه دریای خزر اعلام کرد: هرگونه استفاده از اقدام نظامی در منطقه غیرقابل قبول است.
روزنامه انگلیسی ایندیپندنت هم گزارش داد: پوتین از گفتگوهای هسته ای در تهران برای هشدار به آمریکا علیه حمله به ایران استفاده کرد.
این روزنامه درادامه یادآور شد: پوتین شب گذشته با این هشدار در حالی که همچنان از تحویل سوخت هسته ای به نیروگاه بوشهر دریغ می کند، یک اقدام متعادل کننده ظریف را انجام داد، اما وی پس از گفتگو با احمدی نژاد خاطر نشان کرد که به تعهد کشورش برای تهیه سوخت احترام می گذارد.
به نوشته روزنامه فایننشال تایمز، دعوت رئیس جمهوری روسیه از همتای ایرانی خود برای سفر به مسکو ، اقدامی است که می تواند تنشها را بین روسیه و آمریکا به عنوان دو رقیب سرسخت افزایش دهد.
این روزنامه به نقل از بیانیه ای که خبرگزاری ایتارتاس، آن را منتشر کرد، نوشت:"احمدی نژاد این دعوت را با سپاس و قدردانی پذیرفت"، اما هیچ تاریخی برای این دیدار تعیین نشد.
روزنامه یو اس ای تودی هم نوشت: پوتین با اولین سفر خود به ایران به عنوان یک مقام کرملین به ایران از سال 1943 علیه هرگونه حمله آمریکا به تهران هشدار داد.این ماموریت، نشان دهنده تلاشهای ایران برای مقابله با نفوذ آمریکا بود.
نظر شما