۲۵ مهر ۱۳۸۶، ۱۴:۵۱

آخرین تحولات پاکستان:

تدابیر امنیتی شدید برای بازگشت بوتو/ ازسرگیری رسیدگی به شکایات علیه مشرف در دادگاه عالی

تدابیر امنیتی شدید برای بازگشت بوتو/ ازسرگیری رسیدگی به شکایات علیه مشرف در دادگاه عالی

بسیج 10 هزار پلیس پاکستان برای تامین امنیت بازگشت "بی نظیر بوتو" به کشور و از سرگیری رسیدگی به شکایات علیه "پرویز مشرف" در دادگاه عالی پاکستان مهمترین تحولات امروز این کشور را تشکیل می دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری رویترز، در حالی که بوتو امروز تاکید کرد طبق برنامه قبلی اش فردا پس از هشت سال زندگی در تبعید عازم شهر کراچی خواهد شد؛10 هزار پلیس ضد تروریسم مسئولیت حفاظت از وی را به دلیل تهدیدهای القاعده در حمله علیه وی برعهده گرفته اند. بوتو اخیراً به علت اظهاراتش مبنی بر همکاری با آمریکا در مبارزه با القاعده درصورت تصدی نخست وزیری، هدف تهدیدهای این شبکه قرار گرفته است.

"غلام محمد محترم"، وزیر ایالت سند اعلام کرده است: گزارشهای امنیتی حاکی از احتمال بمبگذاری انتحاری علیه بوتو در کراچی است. هم اکنون دو یا سه گروه بمبگذار انتحاری در کراچی فعال هستند که به تشکیلات القاعده و طالبان افغانستان وابسته هستند. محمدمحترم تصریح کرد که هرکار لازم باشد برای حفاظت از بوتو انجام خواهد داد.

از سوی دیگر حزب بوتو یعنی حزب مردم اعلام کرد: کار حفاظت اصلی از بوتو توسط یک میلیون نفر از هواداران این حزب که انتظار می رود به استقبال وی بیایند، انجام خواهد شد. هزاران نفر از هواداران بوتو به همین منظور از نقاط مختلف پاکستان رهسپار شهر 15 میلیون نفری کراچی، مرکز ایالت سند شده اند. مقامهای حزب مردم گفته اند در طول راهپیمایی 16 کیلومتری بوتو در خیابانهای کراچی، وی در پشت حفاظهای ضد گلوله قرار خواهد گرفت.

مشرف پس از ماهها مذاکره با بوتودر انگلیس و امارات متحده عربی با واسطه نمایندگان خود سرانجام توافق کرد بوتو برای شرکت در انتخابات پارلمانی ماه ژانویه به کشور بازگردد؛ تمام اتهام های فساد مالی علیه وی لغو شود و به سمت نخست وزیری انتخاب شود.

بوتو امروز در کنفرانسی خبری گفت: بازگشت من نوید تغییر دیکتاتوری به دموکراسی و تغییر خشونت به صلح را به مردم پاکستان می دهد.

خبر دیگر اینکه دادگاه عالی پاکستان از امروز رسیدگی به شکایات علیه "پرویز مشرف" را مبنی بر غیرقانونی بودن شرکت وی در انتخابات ریاست جمهوری دو هفته قبل از سر گرفت. مخالفان مشرف استدلال می کنند که مشرف به سبب در اختیار داشتن فرماندهی کل ارتش، از نظرقانونی، مجاز به شرکت در انتخابات نبوده است. آنها به همین دلیل انتخابات روز 6 اکتبر ریاست جمهوری را تحریم کرده بودند، اما مشرف توانست اکثریت آرای مجالس ملی و ایالتی را به دست آورد.

دادگاه عالی پس از رسیدگی به شکایات فوق، باید حکم خود را در تایید یا رد نتایج انتخابات اعلام کند. مشرف قول داده در صورت تایید حکم ریاست جمهوری اش از سمت فرماندهی ارتش استعفا خواهد داد. دولت پاکستان دیروز اعلام کرد که مشرف جهت برگزاری انتخابات پارلمانی،دولت انتقالی تشکیل خواهد داد."محمدعلی درانی" وزیر اطلاعات با بیان این خبر گفت: پارلمان در پانزدهم ماه نوامبر منحل خواهد شد و پرویز مشرف دولتی انتقالی تشکیل خواهد داد.

وی وعده داد که تشکیل دولت انتقالی بعد از رایزنی و مشورت با احزاب مخالف دولت صورت گیرد.

کد خبر 570066

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha