۱۹ بهمن ۱۴۰۱، ۱۰:۵۶

به مناسبت چهل و چهارمین سال پیروزی انقلاب اسلامی؛

توزیع عادلانه آموزش در شهر و روستا/۹۷درصد جمعیت کرمانشاه باسوادند

توزیع عادلانه آموزش در شهر و روستا/۹۷درصد جمعیت کرمانشاه باسوادند

کرمانشاه- در چهل و چهارمین سال پیروزی انقلاب اسلامی در حالی از عدالت آموزشی در شهر و روستاها سخن به میان می‌آید که بیش از ۹۷ درصد از جمعیت کرمانشاه باسواد است.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها- آرزو کرمی: انقلاب اسلامی ایران در حالی به چهل و چهارمین سال پیروزی خود رسیده که با وجود هشت سال جنگ تحمیلی و پس از آن تحریم‌های ناجوانمردانه استکبار جهانی علیه کشورمان، دستاوردها و پیشرفت‌های بسیاری در عرصه داخلی ملی و بین المللی در حوزه‌های مختلف داشته است، بنابراین تبیین و بیان این دستاوردها در جامعه موجب امیدآفرینی و ایستادگی بیشتر مردم خواهد شد.

بی‌شک یکی از ارزشمندترین دستاوردهای انقلاب اسلامی برای آحاد مردم بحث آموزش است.

نظام مقدس جمهوری اسلامی عدالت آموزشی را در بین مردم خصوصاً برای زنان، اقشار کم درآمد و ضعیف جامعه و حتی در مناطق دوردست برقرار کرد، به طوری که همین مسئله یکی از مهمترین ابعاد تبعیض و ناعدالتی در دوران رژیم ستم‌شاهی بود.

پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، آمار باسوادان در کشور معادل حدود ۴۷ درصد از جمعیت واجد شرایط بوده و درصد باسوادی در بین مردان ۵۹ درصد و بین زنان ۳۵ درصد گزارش شده است و حتی حدود دوسوم زنان کشور حتی توانایی نوشتن اسم خودشان را نداشتند، اما امروز شاخص باسوادی در بین زنان و مردان ایران اسلامی به حدود ۹۷ درصد رسیده است.

بر اساس آمار سرشماری نفوس و مسکن در سال ۱۳۵۵، حدود ۷۰ درصد از جمعیت مردان و زنان در روستاها بی‌سواد مطلق بودند که از این رقم حدود ۸۳ درصد آن را جمعیت جامعه زنان روستایی در بر می‌گرفته است، در حالیکه از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون درصد بی‌سوادان و کم سوادان کشور به کمتر از ۴ درصد رسیده است و از سوی دیگر شکاف جنسیتی در بین زنان و مردان نیز کاهش چشمگیری داشته و همچنین میزان باسوادی در شهر و روستا تقریباً برابر شده است.

بی‌سوادی ۶۴ درصدی جامعه بزرگسال و ۸۳ درصدی جمعیت زنان روستایی در دوران طاغوت

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با تبریک ایام الله دهه فجر‬ در‬ گفتگو با خبرنگار مهر گفت: ازجمله مهمترین دستاوردهای ارزشمند انقلاب اسلامی عدالت آموزشی و برابری زنان و مردان در امر تحصیل است.

‏ یاسر کرمی به نوع نگرش حکومت طاغوت در حوزه آموزش پرداخت و اظهار کرد: این نگرش هم یک نگرش جنسیتی و هم یک نگرش عمومی بود و هم اینکه از نظر جغرافیایی نگرشی غیر برابر وجود داشت.

وی افزود: متأسفانه بر همین اساس نرخ سواد در زمان طاغوت بسیار پایین بود و یکی از بدترین حالت‌های ممکن در ایران در آن زمان اتفاق افتاد.

توزیع عادلانه آموزش در شهر و روستا/۹۷درصد جمعیت کرمانشاه باسوادند

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه بیان کرد: در اواخر حکمرانی رژیم پهلوی حدود ۶۴ درصد جامعه بزرگسال تقریباً بی‌سواد و یا کم سواد بودند و این درصد به صورت مساوی در بین زنان و مردان تقسیم نشده بود، بلکه زنان تقریباً نصف مردان سواد داشتند و بی‌سوادتر از مردان بودند.

کرمی با بیان اینکه همچنین بحث عدالت آموزش به صورت برابر در کشور وجود نداشت، ادامه داد: با توجه به دید حاکمان وقت و اینکه بین شهر و روستا فاصله زیادی ایجاد شده بود، درصد بی‌سوادی روستاییان خیلی بیشتر از شهرنشینان بودند.

وی تصریح کرد: چندین برنامه کشوری، منطقه‌ای و جهانی بر اساس برنامه اعلامی سازمان یونسکو در زمان طاغوت از جمله آموزش اکابر آموزش بزرگسالان و آموزش مقابله با بی‌سوادی به اجرا درآمد که برخی از این برنامه‌ها به صورت بومی در ایران اجرا شد، اما تمامی این برنامه‌ها به شکست انجامید.

کرمی گفت: با قیام ظلم ستیزانه مردم ایران به رهبری بنیانگذار کبیر انقلاب امام خمینی (ره) و پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷، در همان اوایل انقلاب ضرورتی در باب خلاء سطح سواد در جامعه احساس شد.

تشکیل سازمان نهضت سوادآموزی به فرمان امام خمینی (ره) / ‏ رشد چشمگیر شاخص باسوادی در کشور

وی افزود: بنابراین با تدابیر دوراندیشانه حضرت امام خمینی (ره) و با فرمان تاریخی ایشان در هفتم دی ماه سال ۱۳۵۸ سازمان نهضت سوادآموزی با توجه به نیاز جامعه و اینکه سطح فعالیت اجتماعی در آن ایام به بالاترین سطح خود رسیده بود، تشکیل شد.

کرمی تاکید کرد: فرمان تاریخی امام راحل یک حرکت نهضتی را در بین بی‌سوادان و کم سوادان جامعه ایجاد کرد و در این میان تمام اقشار باسواد جامعه از جمله معلمین، آموزش دهنده‌ها، روحانیون، بسیج، سپاه، ارتش و خیلی از جاهایی که با مردم در ارتباط بودند به بحث ریشه‌کنی بی‌سوادی ورود کردند.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه گفت: با توجه به ورود گسترده افراد باسواد به بحث آموزش بی‌سوادان و کم سوادان کشور در جهت جامعه عمل پوشاندن به فرمان امام خمینی (ره) و عمل به وظیفه انسانی خود، به سرعت این افراد باسواد شدند و در همان ایام شاخص نرخ باسوادی به سرعت روند رو به رشدی داشت و سطح سواد به مراحل بالاتری رسید.

توزیع عادلانه آموزش در شهر و روستا/۹۷درصد جمعیت کرمانشاه باسوادند

وی خاطر نشان کرد: این روند رشد تا جایی پیش رفت که در آمار و ارقامی که در سال ۱۳۹۵ به دست آمد تقریباً ۹۶ درصد جامعه ایران اسلامی باسواد شدند و این از دستاوردهای ارزشمند نظام مقدس جمهوری اسلامی در بحث عدالت آموزشی است.

کرمی به درصد باسوادی در کرمانشاه نیز اشاره کرد و افزود: شاخص باسوادی این استان در سال ۱۴۰۰ به ۹۷.۳ درصد رسید که در این زمینه کرمانشاه در بین تمام استان‌ها، رتبه برتر کشوری را کسب کرد.

وی توزیع برابر و عادلانه آموزش در بین شهرها، روستاها و حتی در مناطق صعب العبور را از جمله دیگر دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: هم اکنون نسبت آموزشی بین شهرها و روستاهای کشور برابر و حتی گاهی این نسبت در روستاها بالاتر از شهرها است.

قرار گرفتن زنان در مسندهای بالای دولتی از برکات انقلاب است

کرمی تاکید کرد: درصد آمار باسوادی بین زنان در مقایسه با زمان طاغوت با فاصله قابل توجهی بالاتر است و همچنین فعالیت اجتماعی حال حاضر زنان بسیار بیشتر از پیش از انقلاب شده است، به طوری که هم اکنون زنان جامعه ما در مسندهای بالای دولتی قرار دارند.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه به دلایل و عوامل دخیل در ریشه‌کن نشدن کامل بی‌سوادی در کشور تا به امروز پرداخت و گفت: عدم شناسایی و مشقت در شناسایی افراد بی‌سواد یکی از عوامل دخیل در کُند شدن روند رو به رشد شاخص باسوادی همانند اوایل تأسیس سازمان نهضت سوادآموزی است.

توزیع عادلانه آموزش در شهر و روستا/۹۷درصد جمعیت کرمانشاه باسوادند

وی با بیان اینکه در ابتدای انقلاب افراد بی‌سواد بی‌شماری در اقصی نقاط کشور وجود داشت و شناسایی آنها به راحتی اتفاق می‌افتاد، افزود: در امر سوادآموزی اصطلاحی وجود دارد که می‌گویند کارها در آن ایام به صورت خوشه چینی بود، یعنی به راحتی می‌توانستیم شناسایی افراد بی‌سواد را انجام بدهیم.

کرمی ادامه داد: عامل دوم سطح درک اجتماعی آن ایام، فعالیت اجتماعی و گروه‌های مختلف در ایران اسلامی بود که به بالاترین سطح خود رسیده بود و همین عامل باعث شد که سرعت ریشه‌کنی بی‌سوادی در سال‌های اول پیروزی انقلاب بسیار زیاد شود.

شناسایی افراد بی‌سواد مشقت‌های فراوانی دارد

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه خاطر نشان کرد: در حال حاضر برای شناسایی افراد بی‌سواد باید مشقت‌های فراوانی را طی کنیم و باید این افراد را به صورت تک به تک در نواحی مختلف جغرافیایی پیدا کنیم تا بتوانیم اقدامات لازم را برای باسوادی آنها انجام دهیم.

وی با بیان اینکه برای جلوگیری از خروج افراد بی‌سواد شناسایی شده از چرخه آموزش اقدامات خاصی صورت می‌گیرد، مؤثرترین رویکرد معاونت سوادآموزی استان کرمانشاه در راستای تحقق اهداف مدنظر با هدف ریشه‌کنی کامل معضل بی‌سوادی در جامعه را نظارت جدی، شفاف‌سازی در امر آموزش و استفاده از مراکز ظرفیت مراکز یادگیری در شهرستان‌ها دانست.

توزیع عادلانه آموزش در شهر و روستا/۹۷درصد جمعیت کرمانشاه باسوادند

کرمی گفت: افراد بی‌سواد با گذراندن و به پایان رساندن سه دوره اصلی آموزشی شامل دوره سوادآموزی، تحکیم و انتقال گواهینامه ششم ابتدایی را دریافت می‌کنند.

به گفته وی، به سوادآموزان علاوه بر آموزش سواد، آموزش‌های دیگری از جمله آموزش عملی خواندن نماز، انشا نویسی و… یاد داده می‌شود. کرمی اضافه کرد: همچنین بر اساس تفاهم‌نامه‌های منعقده با دستگاه‌های ذیربط، سوادآموزان در کنار بحث سوادآموزی می‌توانند مهارت‌های تخصصی فنی و حرفه‌ای آموزش ببینند و مدرک معتبر آن را نیز دریافت کنند.

کد خبر 5703832

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha