به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی بانک ملی ایران، وزیر امور اقتصادی و دارایی در این مراسم که در سالن فردوسی این بانک برگزار شد، تاکید کرد: امروز هفت هزار میلیارد ریال تسهیلات به همت بانک ملی ایران به صندوقها پرداخت میشود و امیدوارم با کمک بانک مرکزی در خصوص ۴۰ هزار میلیارد تومانی که به عنوان یک ابتکار سیاستی به بانکها اجازه داده شده است تا در طرحهای دانش بنیان مشارکت کنند، این هدف تا اسفند ماه محقق شود.
وی افزود: آسیب شناسی ما در وزارت امور اقتصادی و دارایی نشان میدهد که بازیگران اقتصاد دانش بنیان بیش از همه با محدودیت و چالش در تأمین مالی مواجه هستند. نکته مهم در تأمین مالی شرکتهای دانش بنیان و پروژههای دانش بنیان کشور، مسئله وثایقی است که به دلیل داراییهای نامشهود این شرکتها با سایر بازیگران اقتصادی کشور، متفاوت است.
خاندوزی بیان کرد: وزارت امور اقتصادی و دارایی برای حل این مشکل مقدماتی را فراهم کرده است که امیدوارم نتیجه این اقدامات در سال ۱۴۰۲ محقق شود.
وی ادامه داد: مسئله نهاد ضمانت، برای شرکتهای دانش بنیان بسیار حائز اهمیت است. صندوقهای غیر دولتی پژوهش و فناوری در این زمینه تا کنون نقش آفرینی خوبی انجام داده اند اما برای تحقق اهداف تعیین شده به اقداماتی ورای وضع موجود نیاز داریم.
وزیر اقتصاد بیان کرد: همانگونه که در بسیاری از کشورها معمول است، باید ضمانت و ترتیبهای نهادی برای فعالیت و رشد شرکتهای دانش بنیان فراهم شود. نقش ضمانت از نقش تسهیلات دهی بانکها بسیار کارآمدتر است و باید به صورت جدی دنبال شود.
خاندوزی گفت: درباره اعتبار سنجی شرکتهای دانش بنیان مقدمات خوبی فراهم شده و هر آن چیزی که به عنوان پیش نویس های لازم برای تصویب و اجرا لازم است با تعاملات به عمل آمده با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، فراهم شده است.
وی تاکید کرد: در اعتبار سنجی شرکتهای دانش بنیان نیازمند یک تحول جدی هستیم که اگر این اتفاق در سال ۱۴۰۲ محقق شود، در زمینه نهاد ضمانت و نهاد اعتبارسنجی، بستری برای حرکت بلند مدت سالهای آینده شرکتهای دانش بنیان خواهد شد.
وزیر اقتصاد در پایان گفت: امیدوارم اتفاق امروز که به همت بانک ملی ایران رخ داد باعث شود در سالهای بعد همه بانکها در این باره بسیج شوند و این روند در نظام بانکی کشور کاملاً نهادینه شود.
نظر شما