به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه "واشنگتن پست" به نقل از مقامهای اروپایی نوشت : کشورهای اروپایی بر سر میزان و سرعت اعمال تحریمهای جدید علیه ایران اختلافهای شدیدی دارند و این مسئله ای است که احتمالا تلاشهای جدید آمریکا را برای متحد کردن هم پیمانان خود در جهت اقدام در خارج از چارچوب[شورای امنیت] سازمان ملل متحد تضعیف خواهد کرد.
"رابین رایت" نویسنده این مطلب به نقل از مقامهای غربی خاطر نشان می کند: در نشست دوشنبه شب در بروکسل ، وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا درباره توجه به برداشتن گامهای معتدل و نه الزاما آن نوع اقدامهای چشمگیری که واشنگتن هم اکنون مد نظر دارد، به توافق رسیدند. مقامهای غربی این نشست را" سخت" و " دشوار" توصیف کردند.
در ادامه این مطلب به نقل از مقامهای آمریکایی و اروپایی آمده است : انگلیس و فرانسه که ابتکار عمل را برای درخواست در جهت اقدام مشترک اروپا به دست دارند؛ از تحریمهای چندجانبه سخت جدید در خارج از شورای امنیت سازمان ملل متحد حمایت می کنند، اما کشورهای دیگر و به ویژه ایتالیا و اتریش خواستار گامهایی هستند که جدیت آنها کمتر است. آلمان موضعی بین این دو را دارد .
نویسنده تصریح می کند: فشار بر ایران از طریق دیپلماتیک و تحریم به علت پرسشهای موجود در برنامه هسته ای آن به یکی از اولویتهای مهم دولت بوش تبدیل شده است، اما دولت بوش از زمانی که چین و روسیه که هر دو دارای حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل متحد هستند، در قطعنامه سوم تحریمها تاخیر انداخته اند، به طور فزاینده ای نگران شده که جامعه بین المللی در حال توقف حرکت خود است.
رایت تصریح می کند: مسکو و پکن همچنین مخالف تلاشهای آمریکا برای افزایش قابل ملاحظه فشارها بر تهران پس از همراهی نکردن آن با دو قطعنامه تحریمهاست که خواستار تعلیق برنامه غنی سازی اورانیوم تهران است. واشنگتن و اروپا ماه گذشته تمایل خود را برای ایجاد یک فرایند موازی برای برداشتن گامهای سخت تر علیه تهران نشان دادند. دولت بوش همچنین امیدوار است که دیگر قدرتهای بزرگ را که با ایران تجارت می کنند، از جمله ژاپن، استرالیا و کانادا برای برداشتن گامهای سخت تر علیه ایران همراه کند.
در بخش دیگری از این مطلب آمده است : اما هم اکنون شکافهایی در دو سوی آتلانتیک وجود دارد. یک مقام اروپایی آگاه گفت: در حالی که آمریکا به دنبال یک بسته اقدامهاست که به طور موثری ایران را برای دخالت آن (!) در عراق و همچنین برنامه هسته ای آن تنبیه می کند، اما اروپایی ها نمی خواهند این دو مسئله را با هم ترکیب کنند.
به گزارش مهر، واشنگتن پست با اشاره به ادعاهای واهی آمریکا مبنی بر حمایت ایران از گروه های مسلح در عراق می افزاید: به طور مثال مقامهای دولت بوش می خواهند تا [ به زعم خود] نیروی قدس ایران را در لیست حامیان تروریسم قرار دهد،اما از نظر اروپایی ها ، نیروی قدس به ویژه به تجهیز ، آموزش و کمک مالی به گروه های شبه نظامی در عراق و جاهای دیگر در خاور میانه مرتبط است.
نویسنده خاطر نشان می کند: 27 کشور اتحادیه اروپا نیز بعید است با سرعتی که دولت بوش خواهان آن است، حرکت کنند . دولت بوش نگران این مسئله است که اگر ایران به دنبال توسعه سلاح های هسته ای باشد، زمان به نفع آن خواهد بود. به گفته منابع اروپایی، اتحادیه اروپا حتی پیشنهادهایی را تا نشست بعدی آن در اواسط ماه نوامبر معرفی نخواهد کرد و این احتمال وجود ندارد که در سال جاری رای گیری اتفاق بیفتد.
یک مقام ارشد دولت بوش روز گذشته گفت که واشنگتن تلاش نمی کند تا فرمول خاصی را بقبولاند. ما نگفته ایم که آنها دقیقا همان کاری را که ممکن است و یا احتمال ندارد که ما انجام دهیم، انجام دهند." اما یک مقام دیگر اروپایی هم گفت که هیچ اختلافی بین آمریکا و اروپا وجود ندارد؛ اما وی همچنین به وجود اختلافها در گامهای خاص اعتراف کرد.
نظر شما