۲۵ بهمن ۱۴۰۱، ۱۴:۳۸

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بناب خبرداد؛

تولید بیش از ۴۰۰ اثر نمایشی و اجرای ۲۰۰۰ اجرای عمومی در بناب

 تولید بیش از ۴۰۰ اثر نمایشی و اجرای ۲۰۰۰ اجرای عمومی در بناب

بناب- رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بناب از تولید بیش از ۴۰۰ اثر نمایشی و اجرای ۲۰۰۰ اجرای عمومی در بناب خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، حبیب صدقی ظهر سه شنبه در آئین اختتامیه بیست و سومین جشنواره تئاتر فجر شهرستان بناب که با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، رئیس مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس انجمن هنرهای نمایشی کشور، معاونت هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، فرماندار بناب، شهردار و رئیس شورای اسلامی شهر بناب، جمعی از مسئولین شهرستان، هنرمندان تئاتر و مردم هنردوست بناب برگزار شد؛ گفت: از ابتدای ایجاد انجمن نمایش بناب بیش از ۴۰۰ اثر نمایشی تولید و برای آنها نزدیک به دو هزار اجرای عمومی انجام شده است.

صدقی با تبریک ماه مبارک رجب، مبعث نبی اکرم (ص) و دهه فجر و همچنین عرض خیرمقدم برای میهمانان حاضر با ارائه گزارشی از وضعیت تئاتر شهرستان و فعالیت‌های هنرمندان عرصه نمایش اظهار کرد: انجمن نمایش شهرستان بناب جزو اولین انجمن‌هایی است که اوایل سال ۱۳۷۴ و اندکی پس از ایجاد اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در بناب طی سال ۱۳۷۳ تأسیس و آغاز به کار کرده است.

وی افزود: از همان سال تاکنون تنها یک دوره جشنواره تئاتر بناب به عللی برگزار نشده و امسال بیست و سومین دوره جشنواره برگزار می‌شود.

دبیر بیست و سومین جشنواره تئاتر فجر شهرستان بناب خاطرنشان کرد: انجمن نمایش این شهرستان در سال ۷۸ در سطح شمال غرب کشور و در بین استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، زنجان، کردستان و اردبیل اولین شهرستان بود که اقدام به برگزاری جشنواره تئاتر شهرستانی کرده و تا آن موقع جشنواره شهرستانی وجود نداشته و اگر هم بوده تداوم نداشته اند.

صدقی تصریح کرد: به علت تداوم برگزاری جشنواره تئاتر شهرستان بناب و فعالیت جدی و مستمر هنرمندان تئاتر این شهرستان، انجمن نمایش بناب در سال ۸۲ در سطح کشور به عنوان انجمن نمایش نمونه انتخاب و از رئیس وقت آن تجلیل بعمل آمد.

وی با بیان اینکه در این شهرستان ۷ گروه نمایش به ثبت رسیده و دو گروه دیگر نیز در شرف ثبت هستند؛ گفت: شهرستان بناب بیشترین گروه ثبت شده در سطح استان را داراست.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با بیان اینکه امسال ۲۰ اثر نمایشی تولید شده است و اولین شهرستانی هستیم که تئاتر خیابانی را شروع کرده ایم؛ افزود: هنرمندان تئاتر خیابانی بناب تاکنون ۳ بار در جشنواره بین المللی فجر حضور یافته اند و آثار صحنه‌ای و خیابانی ایشان نیز همواره در جشنواره‌های مختلف استانی، منطقه‌ای، بسیج، طلوع بهزیستی، منطقه‌ای زنجان و سایر جشنواره‌های کشوری شرکت داشته و افتخارات زیادی را برای شهرستان بناب به ارمغان آورده اند.

صدقی با بیان اینکه علاوه بر ۲۳ دوره جشنواره تئاتر جشنواره ۲۱ دوره جشنواره سراسری شعر، ۱۷ دوره جشنواره هنرهای تجسمی و ۲۱ دوره جشنواره موسیقی برگزار کرده ایم؛ تصریح کرد: حاصل ۲۳ دوره برگزاری جشنواره تئاتر فجر شهرستان ۳۵۰ اثر نمایشی بوده است.

وی با بیان اینکه تا قبل از دوره بیست و سوم جشنواره تئاتر بناب شامل نمایش‌های صحنه‌ای و خیابانی می‌شد؛ گفت: در واقع بودجه موجود کفاف جشنواره‌ها را نمی‌دهد و بر اساس پیشنهاد هنرمندان امسال جشنواره تئاتر صحنه‌ای و خیابانی را جدا کردیم و قرار شد جشنواره تئاتر خیابانی را در تابستان و به صورت استانی برگزار کنیم و انتظار داریم مدیرکل محترم در این خصوص هنرمندان بناب را حمایت کنند.

دبیر جشنواره تئاتر فجر شهرستان بناب اذعان کرد: هزینه برگزاری جشنواره امسال را نماینده محترم شهرستان در مجلس شورای اسلامی تأمین کردند.

صدقی در ادامه بیان کرد: برای جشنواره امسال ۶ اثر انتخاب شدند و بخاطر خرابی وضعیت سالن اصلی برگزاری جشنواره با اینکه قرار بود هر شب ۲ نمایش اجرا شوند اما مجبور شدیم هر شب ۳ نمایش را روی صحنه ببریم و با این وجود با استقبال کم نظیر مردم هنردوست شهرستان مواجه شدیم.

وی از زحمات اعضای شورای ارزشیابی شهرستان بناب، اعضای هیأت بازبینی و اعضای هیأت داوران بخش نهایی و همچنین دست اندرکاران برگزاری جشنواره تقدیر و تشکر کرد.

این گزارش حاکی است، در ادامه این آئین بیانیه هیأت داوران قرائت شد و سپس با اعلام نتایج مختلف جشنواره برگزیدگان و نفرات برتر جوایز خود را از مسئولین حاضر در سالن دریافت کردند.

داوری بخش نهایی جشنواره را آقایان هادی افتخارزاده، عبدالله محمدزاده اصل و محمدحسین داودی برعهده داشتند.

کارگردانان در انتخاب متون نمایشی دقت کافی را داشته باشند
هیأت داوران بیست و سومین جشنواره تئاتر فجر شهرستان بناب بر انتخاب دقیق و صحیح متون نمایشی از سوی کارگردانان تأکید کردند.
بر اساس این گزارش، هیأت داوران بیست و سومین جشنواره تئاتر فجر شهرستان بناب در بیانیه خود با تقدیر و تشکر از تمامی گروه‌های شرکت کننده در دوره بیست و سوم این جشنواره هنرمندان تئاتر شهرستان بناب را به تلاش بیشتر در زمینه آفرینش آثار هنری قوی و پویا سفارش کردند.
هیأت داوران بیست و سومین جشنواره تئاتر فجر شهرستان بناب که توسط محمدحسین داودی یکی از اعضای این هیأت در آئین اختتامیه بیست و سومین دوره جشنواره قرائت شد، ضمن تقدیر و تشکر از رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بناب و دبیر این جشنواره بخاطر برنامه ریزی مناسب جهت برگزاری خوب و منظم جشنواره از گروه‌های تئاتری شهرستان خواستند تا استعدادهای خود را تا دوره بیست و چهارم جشنواره تئاتر فجر بناب چنان پرورش دهند که آثاری بدیع، خلاق و در عین حال هنری را عرضه نمایند.
هیأت داوران بیست و سومین جشنواره تئاتر فجر شهرستان بناب در پایان بیانیه خود از اعضای شورای ارزشیابی متون نمایشی درخواست کردند متونی را انتخاب کنند که دارای درونمایه ای دراماتیک بوده و به معنای تمام کلمه نمایشنامه‌هایی با ساختار صحیح و مناسب باشند تا کارگردانان محترم آثاری زیبا، روان و تماشاگرپسند خلق نمایند.
این گزارش می‌افزاید، پس از قرائت بیانیه، هادی افتخارزاده یکی دیگر از اعضای هیأت داوران آرای این هیأت را بشرح زیر قرائت و نفرات برگزیده جوایز خود را با حضور مسئولین دریافت کردند.
بر اساس رأی هیأت داوران بیست و سومین جشنواره تئاتر فجر شهرستان بناب لوح تقدیر و جایزه نقدی بخش طراحی صحنه به محسن عبدلی طراح صحنه نمایش «استخوان لای زخم» اهدا شد.
در بخش طراحی بروشور و موسیقی هیأت داوران انتخابی نداشتند و لوح تقدیر و جایزه نقدی خود را به جهانگیر چالاکی طراح نور نمایش «خون به پا می شود» اهدا کردند.
لوح تقدیر و جایزه نقدی بخش طراحی لباس نصیب آیدا رنجبر طراح لباس نمایش «خون به پا می شود» شد.
همچنین هیأت داوران با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی به بازیگران خردسال نمایش «دختر، دوچرخه، دور زدن» فرید محمدی و آیناز سعیدی از آنها تقدیر کردند.
در بخش بازیگری مرد از عرفان شاهین بخاطر نمایش «روح یک ملت» با اهدای لوح و جایزه نقدی تقدیر شد و لوح تقدیر و جایزه نقدی رتبه سوم به جهانگیر چالاکی بازیگر نمایش «۱۳۲۰- عشق و اشغال» و رتبه دوم به مصطفی سواری بازیگر نمایش «کشکاب» تقدیم شد.
همچنین در این بخش تندیس جشنواره به همراه لوح تقدیر و جایزه نقدی رتبه اول به یزدان بشیرپور بازیگر نمایش «۱۳۲۰- عشق و اشغال» تعلق گرفت.
در بخش بازیگری زن هیأت داوران جشنواره ضمن تقدیر از حضور فعال و پررنگ بانوان شرکت کننده در جشنواره از بازی آیدا رنجبر در نمایش «۱۳۲۰- عشق و اشغال» با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی تقدیر بعمل آمد.
همچنین رتبه سوم و دوم بازیگری زن با اهدای لوح تقدیر و جوایز نقدی به ترتیب به پریناز حمید ثالث و زینب آتش افروز بازیگران نمایش‌های «۱۳۲۰- عشق و اشغال» و «استخوان لای زخم» تعلق گرفت و در رتبه اول هیأت داوران انتخابی نداشتند.
در بخش کارگردانی از اللهیار محمدی کارگردان نمایش «دختر، دوچرخه، دور زدن» با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی تقدیر شد.
همچنین هیأت داوران تندیس جشنواره، لوح تقدیر و جایزه نقدی بخش کارگردانی را بطور مشترک به اکبر اسدزاده کارگردان نمایش «۱۳۲۰- عشق و اشغال» و محمد عبدالجباری کارگردان نمایش «استخوان لای زخم» اهدا کرد.
در بخش نویسندگی لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره به جهانگیر چالاکی نویسنده نمایشنامه‌های «روح یک ملت»، «خون به پا می شود» و «استخوان لای زخم» تعلق گرفت و از وی تقدیر شد.
همچنین در این بخش اکبر اسدزاده نویسنده نمایشنامه «۱۳۲۰- عشق و اشغال» با دریافت لوح تقدیر و جایزه نقدی تقدیر شد.
هیأت داوران جشنواره در پایان نمایش‌های «۱۳۲۰- عشق و اشغال» و «استخوان لای زخم» را جهت شرکت در جشنواره تئاتر استان آذربایجان شرقی به دبیرخانه بیست و سومین جشنواره تئاتر فجر شهرستان بناب پیشنهاد کرد.
کد خبر 5709450

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha