۶ اسفند ۱۴۰۱، ۱۶:۵۵

رئیس کل دادگستری فارس:

دفتر حمایت از اطفال و نوجوانان در دادگستری فارس تشکیل شد

 دفتر حمایت از اطفال و نوجوانان در دادگستری فارس تشکیل شد

شیراز- رئیس کل دادگستری فارس گفت : با هدف کاهش مواجهه اطفال و نوجوانان با جرائم خشن و در راستای پیشگیری فرهنگی و اجتماعی دفتر حمایت از اطفال و نوجوانان در دادگستری فارس ایجاد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس کل دادگستری استان فارس بعد از ظهر شنبه در خصوص این خبر بیان کرد: نظارت و بررسی مستمر اجرای برنامه‌های عملیاتی در کلیه شهرستان‌ها دریافت و بازخورد و تأثیرات برنامه‌های اجرایی در قالب تحلیل‌های آماری و تغییرات وقوع جرایم و بروزآسیب های اجتماعی به شورای پیشگیری از وقوع جرم استان ارائه می‌شود.

حجت الاسلام و المسلمین سیدکاظم موسوی توجه به پیشگیری فرهنگی و اجتماعی به عنوان یکی از برنامه‌های زیر ساختی و تأثیر گذار در پیشگیری از وقوع جرم را از جمله اولویت‌های مجموعه قضائی استان خواند و تصریح کرد: برگزاری ۱۹۰ کارگاه‌های مهارت ارتباطی مبتنی بر سبک زندگی اسلامی - ایرانی ویژه زندانیان، معتادان و خانواده‌های آنان از جمله اقدامات مؤثر در این حوزه است.

وی خاطر نشان کرد: شناسایی جامعه هدف در راستای ارائه برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی در قالب کارگروه ویژه ای انجام می‌شود تا برنامه‌های کاربردی ویژه ای برای هر طیف از مخاطبین به صورت تخصصی تهیه و تدوین شود.

نماینده عالی قوه قضائیه در استان فارس در خصوص اجرای برنامه‌های تخصصی در حوزه زنان و خانواده نیز به ارائه ۵۰۰ نفر ساعت خدمات از طریق مراکز مشاوره از ابتدای سال جاری اشاره کرد و افزود: برگزاری دوره‌های افزایش مهارت‌های ارتباطی ویژه زوجین متقاضیان طلاق، اجرای الگوی مصلحین و حکمین قرآنی در راستای حل اختلافات خانوادگی، توسعه کمی و کیفی مراکز مشاوره در کنار دادگاه‌های خانواده از جمله اقدامات عملیاتی در این حوزه می‌باشد.

حجت الاسلام و المسلمین موسوی از اجرای پایلوت الگوی مواجهه صحیح با کودکان کار و خیابان خبر داد و در این خصوص گفت: طرح عملیاتی و نهایی تهیه و در حال اجرا است و پیگیری‌های لازم در خصوص تخصیص شعب ویژه اطفال و نوجوانان انجام شده و همچنین آموزش‌های لازم به قضات و مدیران شعب اطفال و نوجوانان و روانشناسان ویژه دادگاه اطفال و نوجوانان و مدیران دفاتر حمایت ارائه شده است.

رئیس شورای پیشگیری از وقوع جرم استان فارس در خصوص توجه معاونت پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی به تشکیل دفتر حمایت از اطفال و نوجوانان در استان فارس اشاره کرد و بیان داشت: موضوعات آسیب‌های در انتظار کودکان در معرض خطر از جمله کودکان بازمانده از تحصیل و یا قربانیان کودک آزاری و کودکان فاقد شناسنامه به صورت تخصصی و کارشناسی شده مورد پیگیری قرار می‌گیرد.

رئیس کل دادگستری استان فارس در ادامه به موضوع مشارکت‌های مردمی و سرمایه‌های اجتماعی اشاره کرد و بیان داشت: هدایت، راهبری و سازماندهی دیده‌بانان پیشگیری از طریق سامانه سجام و سازماندهی و بکارگیری نهادهای مردمی در سیاست گذاری قضائی، پیشگیری از وقوع جرم، حمایت از بزه دیدگان، میانجی گری و صلح و سازش، نظارت بر اجرای قوانین و فرآیند رسیدگی و باز اجتماعی شدن زندانیان و محکومین از طریق سامانه جامع مشارکت از جمله اقدامات در حوزه مشارکت‌های مردمی و تقویت سرمایه‌های اجتماعی است.

مدیر ارشد قضائی استان فارس با اشاره به اینکه یکی از اقدامات بنیادین در سند تحول قوه قضائیه توجه به کاهش ورودی پرونده‌های قضائی است که بارها مورد تأکید ریاست قوه قضائیه قرار گرفته است گفت: در زمینه کاهش ورودی پرونده به دادگستری استان فارس ۵ راهکار اجرایی مبتنی بر ظرفیت‌های موجود پیش بینی شده است که از جمله آن تدابیری در بخش‌های «دعاوی کیفری»، «دعاوی حقوقی و خانواده»، «اقدامات ساختاری»، «اقدامات بین بخشی» و «پیشنهادات تقنینی» است.

رئیس شورای قضائی استان خاطرنشان کرد: در راستای اجرای برنامه‌های حوزه پیشگیری از وقوع جرم در سند تحول قضائی زمینه‌ها و عوامل اصلی ۱۰ عنوان اولویت‌دار جرایم، دعاوی، آسیب‌های اجتماعی و همچنین عوامل بروز دعاوی خانوادگی شناسایی و در بوته تحلیل علمی قرار گرفته است.

وی در پایان به تدوین برنامه‌های عملیاتی پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی بر اساس شرایط اجتماعی، فرهنگی، و جغرافیایی حوزه قضایی‌های قضائی استان فارس خبر داد و تصریح کرد: این موضوع باعث خواهد شد هر حوزه قضائی برنامه اختصاصی بر مبنای موضوعات آسیب زای منطقه و بافت جمعیتی و فرهنگی اجرا نمایند.

کد خبر 5718814

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha