۲۹ مهر ۱۳۸۶، ۱۲:۰۴

نشست هفتگی حسینی(مشروح)

به گفتگوی ظاهری با آمریکا نیاز نیست / حضور لاریجانی درمذاکره با سولانا

به گفتگوی ظاهری با آمریکا نیاز نیست / حضور لاریجانی درمذاکره با سولانا

سخنگوی وزارت خارجه درباره سرنوشت دور بعدی گفتگوهای ایران و آمریکا درباره عراق گفت: ما نیازی به گفتگوهای ظاهری نمی بینیم و آنچه که عراق امروز نیازمند آن است تغییر رویکرد و رفتار آمریکایی ها در خصوص وضعیت داخلی این کشور است.

بررسی پیامدهای سلاح های شیمیایی

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد علی حسینی، سخنگوی وزارت امور خارجه پیش از ظهر امروز در نشست هفتگی خود با خبرنگاران داخلی وخارجی از برگزاری سمینار بررسی پیامدهای کاربرد سلاحهای شیمیایی علیه جمهوری اسلامی ایران در روزهای 30 مهر و اول آبان خبر داد و اظهار داشت: این سمینار در محل دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه و با مشارکت نهادهای مختلف از جمله وزارت خارجه ،بنیاد شهید و انجمن حمایت از جانبازان ومصدومان شیمیایی برگزار خواهد شد

وی  با اشاره به همزمانی برگزاری این سمینار با بیستمین سالگرد حمله شیمیایی رژیم بعث عراق به سردشت  افزود: سالگرد لازم الاجرا شدن کنوانسیون منع سلاح های شیمیایی نیز دیگر مناسباتی که همزمان با این سمینار خواهیم داشت . هدف اصلی این سمینار ضمن افزایش آگاهی جامعه بین الملل و محیط داخلی کشور نسبت به جنایات صورت گرفته بررسی نقش اشخاص و شرکتهای غربی دراین جنایات است.

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: سمینار مذکور به  ابعاد حقوقی ، سیاسی ، نظامی ، روانی و زیست محیطی  کاربرد سلاحهای شیمیایی خواهد پرداخت.

سرنوشت ژاپنی ربوده شده

حسینی در پاسخ به سئوالات متعدد خبرنگاران درباره سرنوشت تبعه ژاپنی ربوده شده در کشورمان از سوی اشرار مسلح گفت: مراجع ذی ربط ایران در حال پیگیری این موضوع هستند و در حال حاضر اشرار رباینده این فرد را در محدوده مرزی جابجا می کند.

وی ادامه داد: ایران درتلاش است تا در تماس طرف های ذیربط این قضیه به آزادی این تبعه کشور ژاپن کمک کند اما بهتر است این موضوع از مراجع رسمی مورد پردازش قرار بگیرد.

خبرنگار دیگری از حسینی پرسید آیا این تبعه ژاپن اکنون سالم است؟ که وی پاسخ داد: این فرد تا کنون سالم بوده و انشاء الله از این پس هم سالم خواهد بود.

خبر خوشی که اعلام نشد!

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره خبر خوش هسته ای که هفته گذشته وعده اعلام آن را داده بود نیز اظهار داشت: البته این تعبیر ( خبر خوش هسته ای ) تعبیر من نبود و برخی از دوستان از آن استفاده کرده اند اما درجریان سفر هیئت روسی به ایران و در بالاترین سطوح بر لزوم اتمام  امور مربوط به نیروگاه اتمی بوشهر تاکید شد و ما نیز معتقدیم که روس ها این کار را انجام خواهند داد.

استعفای لاریجانی و حواشی آن

حسینی با اشاره به پذیرش استعفای دکتر لاریجانی تاکید کرد: سیاست ها وراهبردهای و اهداف هسته ای جمهوری اسلامی ایران تغییر ناپذیر بوده است و خواهد بود.

وی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر، با بیان اینکه انتصاب دکتر جلیلی به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی قطعی شده است، گفت: مذاکرات هسته ای با خاویر سولانا روز سه شنبه برگزار می شود و دکتر جلیلی  درا ین مذاکرات حضور دارند که ا لبته دکتر لاریجانی نیز به عنوان نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی بنابر بر تاکید رهبر انقلاب و رئیس جمهور حضور خواهد داشت.

چرا روحانی با لاریجانی به مذاکرات نمی رفت؟

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سئوال خبرنگاری که با اشاره به حضور دکتر لاریجانی به همراه جلیلی در مذاکره آتی با خاویر سولانا پرسید آیا رئیس کمیسیون سیاست خارجی اتحادیه اروپا از این پس با دو نماینده از ایران مذاکره می کند؟ یاد آوری کرد: فعلا دکتر لاریجانی در این اجلاس شرکت می کند و تصمیم برای جلسات بعدی نیز بعدا اعلام می شود.

خبرنگاری پرسید چرا در زمان دبیر لاریجانی بر شورای امنیت ملی، دکتر حسن روحانی به عنوان نماینده رهبری وی را در مذاکرات هسته ای همراهی نمی کرد؟ که حسینی گفت: این مسائل به تصمیم مسئولان درهر دوره بستگی دارد.

حسینی در این خصوص تاکید کرد: طرف مقابل نباید از این قضیه اشتباه برداشت کند چرا که ما همواره تاکید کرده ایم که تمام مسئولان ایرانی در ملی بودن موضوع هسته ای اجماع داشته و مجموعه ملت ما نسبت به این موضوع و ادامه این راه حساس و معتقد هستند.

لاریجانی می ماند، جلیلی معلوم نیست!

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به این سئوال که آیا جلیلی به عنوان معاون وزیر امور خارجه باقی خواهد ماند؟ گفت: دراین باره باید مسئولان بالاتر تصمیم گرفته و نظر خود را اعلام کنند؛ اینکه دکتر لاریجانی در کجا مشغول به کار خواهند شد، به تصمیم خودشان بستگی دارد اما ایشان به عنوان نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی باقی خواهند ماند.

در پیشنهاد پوتین تعلیق مطرح نیست

پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه آیا پیشنهادی از سوی پوتین به کشورمان ارائه شده ؟ اظهار داشت: پیشنهادی که آقای پوتین مطرح کردند در باره ارتقای مناسبات و استفاده از قابلیت های دو کشور در تمام زمینه ها بود و قرار است آقای متکی هم درآینده سفری را برای تشکیل کمیسیون مشترک دو کشور به مسکو داشته باشد.

وی تصریح کرد: بحث تعلیق در پیشنهاد پوتین مطرح نبوده و نیست. 

نیازی به گفتگوهای ظاهری نمی بینیم

حسینی در خصوص سرنوشت دور بعدی گفتگوهای ایران و آمریکا درباره عراق اظهار داشت: ما نیازی به گفتگوهای ظاهری نمی بینیم و آنچه که عراق امروز نیازمند آن است تغییر رویکرد و رفتار آمریکاییها در خصوص وضعیت داخلی این کشور است.

سه طرح برای ثبات دریای خزر

وی در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر درباره طرح ارائه شده روسیه برای ایجاد نیروی واکنش سریع در دریای خزر گفت: برای تقویت ثبات و تقویت و امنیت دردریای خزر سه طرح مطرح شده است نخست : طرحی است که جمهوری اسلامی ایران تحت عنوان اعتماد سازی و ثبات در خزر ارائه کرده، طرح دیگر طرح روسیه تحت عنوان کاسفر از و سومین طرح نیز طرحی است که قزاقستان در خصوص ثبات آرامش در دریای خزر ارائه کرده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران با توجه به اهمیت مسئله ثبات در این دریا معتقد است در پرتو همکاریهای مشترک هر یک از این طرحها یا تلفیقی از آنها می تواند گامی موثر در زمینه تحقق و تقویت امنیت در این منطقه تلقی گردد.

بحث سهم 50 درصدی ایران مطرح نبوده است

حسینی همچنین در پاسخ به سئوالات چندین باره خبرنگاران  در باره رژیم حقوقی دریای خزر و سهم نهایی ایران از مذاکرات مربوط به این دریا خاطرنشان کرد: ابتدا باید یاد آوری شد که قرار دادهایی که در گذشته وجود داشته هیچ اشاره ای صریحی به موضوع سهم 50 درصدی ایران نداشته است.

وی ادامه داد: موضوعات مرتبط با رژیم حقوقی دریای خزر هم مباحثی تخصصی ، حقوقی و زمانبر است که به هر صورت گفتگوهای کشورهای ساحلی خزر در این باره ادامه دارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه دریای خزر به عنوان یک دریاچه شناخته شده است ، شامل کنوانسیون حقوق دریاها نمی شود و لذا شیوه اجماع کشورهای ساحلی  در خصوص سهم هر کشور از این دریا حقوقی ترین و معمول ترین  شیوه ای است که در حال حاضر طی می شود و مذاکرات آن نیز ادامه دارد.

P1 و P2 روی میز مذاکرات

حسینی دربخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تداوم مذاکرات ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی در چارچوب طرح اقدام گفت: مذاکرات کارشناسی پیرامون موضوع پی 1 و پی 2 از دیروز آغاز شده و احتمالا تا فردا ادامه خواهد داشت.

مواضع بوش، تهدید صلح جهانی است

وی مواضع اخیر جورج بوش مبنی بر اینکه مسئله هسته ای ایران می تواند بهانه ای برای وقوع جنگ جهانی سوم باشد، اظهار داشت: این مواضع خود به منزله تهدید  امنیت و صلح جهانی است و متاسفانه مواضع و اظهار نظرهای مسئولان آمریکایی بیشتر مبنای ساختگی و تصنعی داشته که در گذشته نیز مانند آن را شاهد بوده ایم .

سخنگوی وزارت امور خارجه اظهارات جنگ طلبانه بوش را به عنوان اقدامی برای ایجاد تنش در فضای سازنده ایجاد شده بین ایران و دیده بان هسته ای سازمان ملل متحد ارزیابی کرد.

رد ادعای انگلیس

حسینی ضمن رد اتهامات اخیر برخی مقامات انگلیسی علیه کشورمان در خصوص مسائل افغانستان تاکید کرد: بارها اعلام کرده ایم جمهوری اسلامی ایران نقشی فعال و هماهنگ شده را در بازسازی و تقویت ثبات و امنیت افغانستان ایفا کرده و می کند.

وی افزود: از اهداف سفر اخیر آقای متکی به افغانستان نیز بازدید از نحوه پیشرفت طرحهایی است که جمهوری اسلامی ایران به اجرا آن در افغانستان متعهد شده است به هر حال ما از گفتگوهای چند جانبه با افغانستان حمایت می کنیم .

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: معمولا کشورهای که از این قبیل اتهامات به دیگران می زنند خود در اشکار و نهان به همراهی با گروههایی که از تهدید کنندگان صلح و امنیت بین المللی هستند می پردازند.

از گروگان های اربیل خبری نیست

حسینی در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران درباره آخرین اخبار مربوط به سرنوشت گروگانهای اربیل نیز اعلام کرد: در این باره خبر جدیدی نیست اما پیگیری های ادامه دارد و آمریکا نیز در این زمینه همچنین به کارشکنی های خود ادامه می دهد.

بهانه ای برای جنگ طلبی

وی هر گونه ارتباط موضوع طرح سپر موشکی آمریکا در اروپا را با مسئله هسته ای کشورمان منتفی دانست و ا فزود: خود مسئولان آمریکایی هم این موضوع را رد کرده اند و این صرفا بهانه ای است که با آن به توجیه رویکرد نظامی خود می پردازند.

سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران هرگز تهدیدی برای کشورهای اروپایی نبوده بلکه اعضای این اتحادیه روابطی نزدیک با ایران داشته و از بزرگترین شرکای تجاری ما محسوب می شود.

معنای یک موضع

خبرنگاری از حسینی پرسید با توجه به مواضع رئیس جمهور مبنی بر بسته شدن پرونده هسته ای مذاکرات آتی با خاویر سولانا به چه معنا است؟ که وی پاسخ داد: توضیحات رئیس جمهور دراین باره روشن و شفاف بوده است.

مشکل لبنان، دخالت آمریکاست

وی در خصوص شرایط کنونی در لبنان نیز اظهار داشت: طرحهایی که بتواند ثبات و امنیت در لبنان را به دنبال داشته باشد و مورداجماع گروههای مختلف سیاسی این کشور قرار بگیرد مورد حمایت ما نیز قرار خواهد داشت.

سخنگوی وزارت امور خارجه مشکل عمده لبنان را دخالت های صریح و بی پرده واشنگتن در امور داخلی این کشور ارزیابی کرد و گفت: این دخالت ها باعث شده تلاش هایی صادقانه کشورهای مسئول در این جریان به نتیجه نرسد و هر گاه دیدگاههای طرف های مختلف در این باره درحال نزدیک شدن بوده شاهد کارشکنی های آمریکا دراین زمینه بوده ایم.

ساندی تایمز به دروغ پردازی مشهور است

حسینی در واکنش به خبر منتشر شده از سوی روزنامه ساندی تایمز مبنی بر ورود نیروهای انگلیسی به خاک کشورمان  به بهانه مبارزه با اشرار مسلح گفت: این رسانه به دروغ پردازی مشهور است و به اخبار آن زیاد توجه نداشته باشید.

دعوت به همکاری امنیتی

وی ضمن تکرار موضع ایران در خصوص تحولات شمال عراق گفت: معتقدیم ابزار دیپلماتیک بهترین راه حل در این باره است واقدامات تنش زا تنها به بدتر شدن اوضاع این مناطق می انجامد. 

سخنگوی وزارت امور خارجه  ادامه داد: بهترین شیوه برای حل مسائل مربوط به شمال عراق همکاریهای امنیتی و ما معتقدیم ریشه این مشکلات باید پیدا شود.

حسینی مسائلی چون آموزش گروههای تروریستی توسط آمریکا، پیدا شدن تجهیزات آمریکایی در پایگاه های این نیروها و مواردی ازاین قبیل از جمله ریشه های مهم مشکلات شمال عراق بر شمرد و بر لزوم بررسی دقیق آنها تاکید کرد.

پیشنهاد تخریبی آمریکا

وی پیشنهاد آمریکا به لبنان برای تشکیل اتحاد نظامی جهت مقابله با گسترش نفوذ حزب الله در برخی نقاط جهان را پیشنهادی تخریبی و پیگیری سیاستهای نظامی گرایانه آمریکا توصیف کرد و افزود: این قبیل پیشنهادات دامنه زدن به اختلافات داخلی لبنان و تلاش برای خونین کردن این اختلافات است.

نتیجه دعوت از بوش

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سئوال خبرنگاری که جویای پاسخ بوش به دعوت دانشگاه شیراز برای سخنرانی در این دانشگاه بود ، گفت:  ظاهرا طرف ایرانی جوابی در این خصوص دریافت نکرده است.

چه کسی سرخود مذاکره می کند؟

وی درپاسخ به این سئوال که مقصود  رئیس جمهور از کسانی که به طور سرخود به مذاکره هسته ای می پردازند چه کسی است و آیا می توان لاریجانی را نیز دراین جریان دخیل دانست ؟ افزود: من نمی توانم از این موضع برداشت  خود را اعلام کنم اما دکتر لاریجانی همواره نماینده رسمی جمهوری اسلامی ایران در تمام مذاکرات هسته ای بوده اند.

کد خبر 571975

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha