۱۰ اسفند ۱۴۰۱، ۸:۱۶

نویسنده حوزه کودک و نوجوان:

محتواهایی همانند احکام باید در قالب های جذاب به مخاطبان ارائه شود

محتواهایی همانند احکام باید در قالب های جذاب به مخاطبان ارائه شود

قم- نویسنده کتاب دو امتحان گفت: برای اینکه مخاطب حداکثری در مفاهیمی همانند احکام داشته باشیم باید محتواها را به زبان ساده و در قالب‌های جذاب ارائه دهیم.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد علوی نهاد شامگاه سه شنبه در مراسم نقد و بررسی کتاب «دو امتحان» مجموعه پنج جلدی به آموزش احکام با داستان طنز ویژه نوجوانان می‌پردازد گفت: برای اینکه مخاطبان حداکثری داشته باشیم باید محتواها را به زبان ساده و در قالب‌های جذاب ارائه دهیم.

نویسنده کتاب دو امتحان افزود: در حوزه اخلاق دو مؤسسه در این زمینه مشارکت داشتند و تلاش کردند مفاهیم اخلاقی را به زبان ساده برای اقشار مختلف مردم ارائه دهد.

علوی بیان داشت: اگر احکام اسلامی در غالب داستان به مخاطبان ارائه شود در این صورت تأثیرگذاری آن بیشتر خواهد بود و این روش در قرآن کریم نیز استفاده شده است و داستان‌های بسیاری در سوره‌های مختلف بیان شده است.

وی افزود: داستان دارای قدرت خوبی است و از آنجا که مخاطب ما جوان و نوجوان هستند بیان احکام اسلامی در قالب داستان موجب خواهد شد مخاطب مطلب را بهتر درک کند.

نویسنده کتاب دو امتحان بیان داشت: برخی از احکام ممکن است فرار باشد، اما وقتی در قالب داستان بیان می‌شود مخاطب با این واسطه می‌تواند مسائل شرعی را به خاطر بیاورد.

علوی نهاد ادامه داد: احکام موضوع جدی است و وقتی با داستان طنز آمیخته می‌شود این دوگانگی سبب جذب بیشتر مخاطبان نوجوان به این مفاهیم می‌شود.

وی بیان داشت: در راستای تولید کتاب دو امتحان، برای آموزش بهتر احکام نیازمند تصویرسازی‌هایی هم بودیم و از سویی دیگر این کتاب با حضور هنرمندان به صورت نمایش رادیویی آماده شده است.

نویسنده کتاب دو امتحان ابراز داشت: تلاش شده تا همه کانال‌های ارتباطی را برای امر آموزش در حوزه احکام اسلامی در این کتاب استفاده کنیم.

علوی نهاد گفت: در دنیای امروز مخاطبان نوجوانان به راحتی پای مطالب نمی‌نشینند که ضرورت دارد محتواهایی همانند احکام در قالب‌های جذاب باید به مخاطبان ارائه شود.

مهمترین چالش پرداختن احکام در عرصه تولید کتاب، اختلاف فتاوا است

حجت‌الاسلام معصومی مقدم، کارشناس علمی و فقهی کتاب دو امتحان نیز در این نشست گفت: حوزه احکام سخت و رسمی است که باید به صورت عام پسند که فهم آن به درستی صورت گیرد برای مخاطبان آماده شود.

وی با بیان اینکه مهمترین چالش پرداختن احکام در عرصه تولید کتاب، اختلاف فتاوا است افزود: پرهیز از بیان جزئیات احکام اسلامی، موجب کم شدن اختلافات فقهی می‌شود که در راستای نگارش کتاب به آن توجه شده است.

کارشناس علمی و فقهی کتاب دو امتحان بیان داشت: در ابتدای امر احکام مورد نیاز نوجوانان برای نگارش کتاب احصا و بر اساس آن داستان‌هایی خلق شد.

حجت‌الاسلام معصومی مقدم گفت: وقتی با احکامی مواجه می‌شویم که اختلافی است و وقتی نمی‌توانیم به همه نظریات بپردازیم تصمیم بر، آن شد تا به احکام عمومی‌تر که مورد نیاز و مبتلابه افرادی بیشتری در سنین نوجوانان است پرداخته شود.

وی ادامه داد: عدم پرداخت به جزئیات و بیان احکام به صورت احتیاطی و پرداختن کلی اختلاف احکام از جمله ویژگی‌های کتاب دو امتحان است.

کارشناس علمی و فقهی کتاب دو امتحان با بیان اینکه کتاب دو امتحان شامل بخش‌هایی از جمله متون داستان‌ها و احکام نیز شامل احکام مبتلابه است افزود: درسنامه ها نیز بخش دیگر کتاب است و در چندین درس به موضوع تعبد پرداخته شده است.

حجت‌الاسلام معصومی مقدم گفت: در بیان برخی احکام همانند نماز و خمس داستان‌هایی داریم که موجب ایجاد انگیزه افراد به این فرایض می‌شود.

آموزش احکام در قالب داستان طنز، آشنایی با احکام شرعی، تفکر در چرایی برخی از آن‌ها و در نهایت عمل به دستورات خدا، وظیفه هر انسان با ایمانی است و کتاب چندرسانه‌ای «دو امتحان» که در پنج جلد عرضه شده، راوی ماجرای دنباله‌دار، مصور و نمکینی است که می‌کوشد در حین اتفاقات و وقایع داستان، مخاطب را با این دستورات الهی آشنا سازد.

کد خبر 5722046

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha