۳۰ مهر ۱۳۸۶، ۱۰:۰۶

پرویز فتاح اعلام کرد:

توقف سرمایه گذاری دولتی در ساخت نیروگاه

توقف سرمایه گذاری دولتی در ساخت نیروگاه

وزیر نیرو از توقف سرمایه گذاری دولتی در ساخت نیروگاههای کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، پرویز فتاح در جمع خبرنگاران در خصوص استقبال بخش خصوصی در راستای پیاده سازی اصل 44 قانون اساسی گفت: از دو سال اخیر، احداث نیروگاهها توسط دولت محدود شده و امسال نیز تقریبا هیچ نیروگاهی با اعتبار دولتی شروع نمی شود.

وزیر نیرو افزود: این به معنای احداث نیروگاهها توسط بخش خصوصی از سال گذشته بوده و روند ساخت نیروگاه توسط دولت متوقف شده است. به گفته فتاح، از سوی بخش خصوصی استقبال مطلوبی برای حضور در کار ساخت نیروگاهها صورت گرفته است.

انرژی های نو

وزیر نیرو کارکرد انرژی هسته ای برای کشورمان را یک کارکرد نو به شمار آورد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر استفاده از انرژی هسته ای برای تولید برق صفر است و استفاده ای از آن نمی شود و تقریبا تمام برق کشور غیرهسته ای، حرارتی و برقابی است.

وی ادامه داد: لذا نیروگاه بوشهر می تواند 20 هزارمگاوات برق را به شبکه برق اضافه کند از سوی دیگر نیز نظام برای 20 هزار مگاوات برق هسته ای برنامه ریزی کرده که این موضوع  می تواند کمک شایانی به وزارت نیرو ارائه دهد.

به گفته فتاح، عقلانیت نظام جمهوری اسلامی ایران به میزانی است که تاکید بر روی نقطه ای دارد که در آینده می تواند 100 درصد انرژی کشور را تامین کند.

گردشگری سدها

وی در گردشگری سدها خصوص تصریح کرد: گردشگری سدها قطعا به درآمدزایی در اقتصاد کشور کمک می کند اما در ابتدا متولی این کار وزارت نیرو نبوده و در حال حاضر نیز طبق قوانین، ما مسول این کار نیستیم.

به گفته فتاح، در مقطعی از سال درب تمامی سدهای کشور برای بازدید گردشگران باز و در این راستا تمهیداتی برای بازدید گردشگران فراهم می شود. این موضوع در سدهای استان خوزستان بیش از سایر سدها دیده می شود و سالانه چندصد هزار نفر از این سدها بازدید می کنند.

وزیر نیرو افزود: پس از گذران این مقطع، مجدد درب سدها بسته می شود چراکه سدها مرتبط با  بحث آب و برق مردم بوده و دارای حساسیت هستند. ولی اینکه سدها را به صورت گردشگری مورد بهره برداری قرار دهیم، وزارت نیرو آمادگی لازم برای همکاری با سازمان متولی را دارد.

ساخت داخلی در صنعت آب و برق

فتاح با بیان این ادعا که صنعت آب و برق کشور تقریبا خودکفا است، اظهار داشت: البته این خودکفایی به معنای انجام تمامی مسائل توسط وزارت نیرو نیست چراکه اساس در هیچ کشوری خودکفایی در صنعت آب و برق چنین مفهومی ندارد.

به گفته وزیر نیرو، برخی مواد در برخی کشورها ارزانتر تمام می شود که ایران نیز از آن کشورها مواد اولیه را وارد می کند چراکه به صرفه تر است. در همه دنیا حتی کشورهای اروپایی نیز چنین روندی حاکم است.

فتاح خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط فعلی کشور، عزم وزارت نیرو این است که وابستگی را تا حد امکان کمتر کند؛ اگرچه واردات فعلی ایران در صنعت آب و برق نیز به اندازه ای چشمگیر نیست. اما اگر برای همین میزان کم نیز همت گماریم قطعا می توانیم همه را در داخل تولید کنیم.

وی افزود: در چنین شرایطی، نه تنها ارز از کشور خارج نمی شود بلکه برای برخی کشورها نیز دستاویز مسائل سیاسی قرار نمی گیریم.

وزیر نیرو گفت: در زمینه آب و فاضلاب 100درصد خودکفا، در بخش سدسازی از طراحی، اجرا و بهره برداری صد در صد خودکفا هستیم و تنها در بخش نیروگاهها به میزان کم وابستگی داریم که البته در حال نزدیک شدن به خودکفایی 100 درصدی در نیروگاهای حرارتی هستیم.

فتاح خاطرنشان کرد: توربین های بادی در کشور ساخته می شود و در زمینه سلولهای خورشیدی نیز که دارای تکنولوژی پیچیده ای است، توانستیم در پژوهشگاه نیرو به خودکفایی رسیم به نحوی که در حال حاضر آینه های خورشیدی ساخت داخل است.

پرت شبکه

وزیر نیرو یکی از اشکالات دولتی در زمینه آب و برق را پرت شبکه در برق و آب دانست و گفت: این میزان از حد نرم های جهانی بالاتر است که البته دلایل مختلفی دارد به نحوی که بخشی از آن به قدمت برخی از شبکه ها برمی گردد.

وی افزود: برخی شبکه ها در تهران به بالای 60 سال قبل برمی گردند و به همین دلیل عمر لوله ها، تاسیسات و تکنولوژی آنها در 60 سال قبل بسیار محدود بوده است بنابراین کیفیت آنها باید عوض شود.

فتاح اظهار داشت: بخشی دیگر از پرت شبکه نیز به نحوه عملکرد برخی دستگاه ها در شهرها بر  می گردد. وزارت نیرو لوله های آب و برق را کار می گذارد و فردا وزارتخانه و دستگاه دیگری با کندن زمین یا حرکت برخی دستگاههای سنگین به این تاسیسات لطمه می زند.

وی با بیان اینکه شبکه های برق کشور روکار و آسیب پذیر است، گفت: بنابراین برای خروج از چنین وضعیتی باید تاسیسات را زیرزمینی کرده و مانند سایر کشورها به درون تونل های خاص طراحی شده برای این کار انتقال دهیم اما این کار هزینه بر است.

به گفته فتاح، در عین حال بازسازی و نوسازی شبکه جزو مواردی است که باید از منابع داخلی وزارت نیرو صورت گیرد و بودجه جداگانه ای ندارد و البته مشکل ما این است که هیچ دولتی هیچ گاه برای بازسازی شبکه های آب و برق پولی نمی گذارد و نوسازی باید از درآمد آب و برق وزارت نیرو تامین شود که حتی آبونمان اخذ شده از مشترکان نیز برای این کار کافی نیست.

فاضلاب تهران

فتاح در خصوص فاضلاب تهران عنوان کرد: به دلیل عدم انجام تعهدات دولت و مجلس در رابطه با فاضلاب تهران، اعتبارات کمی برای این بحث اختصاص یافت که نتوانست قول وزارت نیرو را در سال گذشته عملی کند.وی ابراز امیدواری کرد در سال آتی چند مدول فاضلاب تهران وارد مدار بهره برداری شود.

کد خبر 572355

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha