"اسماعیل سکریه" نماینده پارلمان لبنان در گفتگو با گروه بین الملل خبرگزاری مهر، درباره نامهایی که ممکن است درباره آنها برای تصدی پست ریاست جمهوری رای گیری شود، گفت : گروه 14 مارس ( جریان حاکم بر لبنان که سعد حریری، جنبلاط و جعجع از رهبران آن هستند)، "نسیب لحود" و "پطرس حرب" را به عنوان نامزدهای مورد نظر خود اعلام کرده اند، همچنین گفته اند که دو نامزد دیگر دارند که تندروتر از این دو هستند واز آنها به عنوان اهرم فشار بر گروه مقابل استفاده و تهدید می کنند در صورتی که مخالفان به پطرس حرب یا نسیب لحود رای ندهند؛ آنها دو نامزد دیگر را وارد صحنه خواهند کرد.
به گفته وی، اگرچه گروه های مخالف دولت هنوز فرد خاصی را رسما به عنوان نامزد خود برای ریاست جمهوری معرفی نکرده اند ، اما به احتمال قوی، همه این گروه ها حامی میشل عون هستند.
این عضو فراکسیون وفاداری به مقاومت پارلمان لبنان در پاسخ به پرسش دیگر مهر درباره احتمال وارد شدن لبنان به بحرانی دیگر پس از لغو نشست روز سه شنبه اول آبان گفت : در واقع می توانم بگویم، بحران موجود در لبنان با این وضعیت تشدید خواهد شد و و چه به زمان پایان دوره ریاست جمهوری امیل لحود نزدیک شویم، بحث و جدلهای سیاسی افزایش خواهد یافت.
وی ابراز عقیده کرد : خط قرمز وخطرناک پس از روز 14 نوامبر آینده (23 آبان) خواهد بود.
نبیه بری رئیس پارلمان لبنان روز دوشنبه 30 مهر علام کرد که انتخابات ریاست جمهوری لبنان که قرار بود، سه شنبه اول آبان برگزار شود؛ برای رایزنی های بیشتر،به 12 نوامبر ( 21 آبان ماه) موکول شد.
درحالی این انتخابات به تعویق افتاد که نشست قبلی پارلمان لبنان که قرار بود در 25 سپتامبر( سوم شهریور ماه) برگزار شود، به علت حد نصاب نرسیدن نمایندگان پارلمان به نشست اول آبان موکول شده بود.
سکریه در ادامه گفتگو با مهر گفت : ارتباط گسترده تصمیم گیریهای سیاسی گروه اکثریت پارلمانی یا همان گروه حاکم در لبنان با خواسته های آمریکا سبب شده است که این مواضع بیشتر آمریکایی باشد تا لبنانی و این مسئله به نوبه خود، سبب به بن بست رسیدن راه حل ها در لبنان شده است.
وی درباره سفرترویکای اروپایی(وزیران امورخارجه فرانسه، ایتالیا و اسپانیا) و مقامهای مختلف اتحادیه اروپا به لبنان و تاثیر احتمالی چنین سفرهایی بر برون رفت از بحران لبنان به مهر گفت : شخصیتهای اروپایی تاثیر چندان سرنوشت سازی را بر روند این بحران نمی توانند داشته باشند، زیرا تمام این شخصیتها نمی توانند اهرم تعادل و توازنی را با فعالیتهای آمریکا در این صحنه ایجاد کنند .
سکریه در اشاره به ادامه دخالتهای آمریکا و برخی کشورهای غربی در امور داخلی لبنان و همراهی جریان موسوم به 14 مارس با این کشورها، ابراز عقیده کرد: این شخصیتها اگرچه تلاش می کنند صنه انتخابات لبنان را از محاسبات آمریکایی به کلی دور کنند، همچنین آنها نگرانی زیادی درباره سرنوشت نیروهای خود درجنوب لبنان دارند که در چارجوب نیروهای یونیفل فعالیت می کنند.
نماینده پارلمان لبنان در پاسخ به پرسش دیگر مهر درباره با شیوه های برون رفت از بحران سیاسی کنونی در لبنان تاکید کرد: جریان حاکم بر لبنان باید به این درک برسند که لبنان بیشتر نیازمند داشتن ارتباط با محیط جغرافیایی عربی واسلامی خود دارد تا با برقراری ارتباطات آنچنانی با کشورهای دور و به ویژه آمریکا دارد؛ به ویژه اینکه ثابت شده است که آمریکا ازکشورهای هم پیمان خود برای اهداف خاصی سوء استفاده می کند و بعد از آنکه موفق شد به اهداف خود از طریق این کشورها دست یابد در صورت نیاز به آن پشت هم می کند.
نظر شما